26.11.15

Θα 'ρθει σαν αστραπή!



Ο στρατάρχης Πάνος φόρεσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, σηκώθηκε όρθιος στο τζιπ και με έκδηλη συγκίνηση έδωσε ένα νεύμα στην αυτοκινητοπομπή για να ξεκινήσει. Η ώρα της εκπλήρωσης του πεπρωμένου ενός ολόκληρου Έθνους είχε φτάσει. Η πορεία προς τη δόξα μόλις είχε ξεκινήσει. Μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά είχε ραντεβού με την Ιστορία. «Στην Πύλη του αγίου Ρωμανού έφυγες για αλλού κι άγγελος θα σε φέρει εδώ στον σωστό καιρό»!




Οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με τις χαμένες πατρίδες είναι φορτισμένο με πολύ συναίσθημα. Η Πόλη, η τραγωδία της Σμύρνης, η εικόνα με τα καραβάνια των προγόνων μας που έφτασαν από την Ιωνία στην αφιλόξενη, τότε, γη της μητέρας πατρίδας δημιουργούν ένα μπερδεμένο συναίσθημα…

Φέρτε πίσω τον Σαμαρά!!!!!!



Μήνες το λέω και το φωνάζω… η κατάσταση δεν πάει άλλο με αυτούς τους τσαρλατάνους που ο λαός έφερε στην κυβέρνηση.
Η μόνη λύση είναι η άμεση παραίτηση της συγκυβέρνησης-τσίρκο, και η ανάληψη της εξουσίας από τον Σαμαρά.
Μπας και περισώσουμε έστω ελάχιστα απ όσα μας απέμειναν.




Αλλιώς πάμε για κανονικό φούντο.
Κάτι ανάλογο είπε σήμερα και ο Μάκης Βορίδης ο οποίος ζήτησε να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να σχηματιστεί νέα με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά…
S.A.

Ο Πούτιν είναι εγκλωβισμένος…



Μήπως τελικά ο Πούτιν έχει ανοιχτεί πάρα πολύ; Ο Ρώσος ηγέτης αντιμετωπίζει πολλές ταυτόχρονες κρίσεις. Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε Ουκρανοί ακτιβιστές ανατίναξαν κολώνες υψηλού βολτάζ και διέκοψαν την παροχή ρεύματος στην ελεγχόμενη από την Ρωσία Κριμαία.




Στην πατρίδα του, την Αγία Πετρούπολη, την περασμένη Τρίτη μια φάλαγγα 600 φορτηγών κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο για διαμαρτυρία κατά των νέων διοδίων στους ρωσικούς δρόμους (ο γιος ενός στενού φίλου του Πούτιν έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στο σύστημα).
Τέλος, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, η τουρκική αεροπορία κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό...

Πέντε ελληνικοί μύθοι για τον ISIS…



Ένα ελληνικό χαρακτηριστικό που παρατηρείται σε κάθε εγχώρια ή διεθνή κρίση, είναι η ευκολία με την οποία τοποθετείται ο μέσος ξερόλας, εναλλάσσοντας τις ιδιότητες του νομικού, του οικονομολόγου, του διεθνολόγου, του σεισμολόγου κ.ο.κ.



Υπάρχουν πολλοί που αντί να αναζητούν στοιχεία για να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα, έχουν διαμορφώσει από πριν το συμπέρασμα και προσπαθούν να βρουν εκείνα τα επιχειρήματα που το στηρίζουν. Αυτοί δεν μεταπείθονται.
Η διασπορά όμως των μύθων επηρεάζει και πολλούς καλοπροαίρετους.
Για αυτούς λοιπόν αξίζει να καταρριφθούν οι 5 βασικότεροι μύθοι που διαδίδονται για το ISIS μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεσή του στο Παρίσι…


Ανταπόκριση από το 2015 μ.Χ.



Αγαπητέ ιστορικέ του μέλλοντος
Αποφάσισα να σου στέλνω ανταποκρίσεις από το παρόν μας. Μπορεί να σου φανούν χρήσιμες, αν ποτέ αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτή την περίεργη γωνιά του πλανήτη. Ίσως να μην είναι τόσο σημαντική όσο πιστεύει - αλλά σίγουρα είναι ιδιότυπη και ενδιαφέρουσα.




Θα είμαι όσο γίνεται πιο αντικειμενικός γιατί αν αποφασίσεις να βασιστείς στις αγορεύσεις των πολιτικών ή την αρθρογραφία των εφημερίδων, δεν θα καταλάβεις τίποτα και μάλλον θα τα παρατήσεις γρήγορα...


Το πρόβλημα και οι διαδικασίες…



Υπάρχουν κάποιες ελευθεριάζουσες παροιμίες που περιγράφουν τον διάλογο που ξεκίνησε στη Νέα Δημοκρατία και αλλαχού, μετά το φιάσκο της περασμένης Κυριακής. Πολλοί, για παράδειγμα, μεταθέτουν το βάρος της αποτυχίας, από τους ώμους εκείνων που «δεν μπορούν να χωρίσουν δύο υπολογιστών καλώδια» στον θεσμό της εκλογής προέδρου κόμματος από τη βάση, ένα νεωτερισμό που εισήγαγε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος -ως γνωστόν- φταίει για όλα ακόμη και εν τη απουσία του.



Παραφράζοντας τη λαϊκή σοφία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι «οι μαζικές διαδικασίες θέλουν και επιδέξια κόμματα» ή «του πολιτικώς κοντού κόμματος, οι διαδικασίες του φταίνε».