24.11.17

Us and Them...

Pink Floyd






Γιατί καλύπτει τον Καμμένο ο Τσίπρας;




Δείτε το βίντεο της ΝΔ....



Τουρκία εναντίον ΝΑΤΟ…

Το τελευταίο διάστημα συνέβη ένα περίεργο περιστατικό, το οποίο τα ελληνικά ΜΜΕ ή δεν πήραν χαμπάρι ή επέλεξαν να μην το κάνουν θέμα. Πρόκειται για μια «γκάφα» του ΝΑΤΟ, το οποίο μεταξύ 8-17 Νοεμβρίου διεξήγαγε μια στρατιωτική άσκηση (επί χάρτου) στην Νορβηγία, το σενάριο της οποίας απεικόνιζε τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς και τον Ερντογάν ως εχθρούς του ΝΑΤΟ!




Μόλις το πήρε χαμπάρι ο Τούρκος πρόεδρος, ποιος είδε τον Μωάμεθ και δεν φοβήθηκε! Εκτός του ότι το χαρακτήρισε  ως «τεράστιο σκάνδαλο» εναντίον της χώρας του, βρήκε την ευκαιρία να ξιφουλκήσει εναντίον της συμμαχίας, αποσύροντας παράλληλα και τους 40 Τούρκους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην άσκηση...


Σήμερα βαρίδι, αύριο σάκος του μποξ…

Είναι ηλίου φανεινότερον ότι ο Πάνος Καμμένος κρατάει γερά τον Αλέξη Τσίπρα, για τον απλούστατο λόγο ότι, χωρίς αυτόν και τους λοιπούς  βουλευτές των ΑΝΕΛ, δεν υπάρχει κυβέρνηση. Ετσι τα, λιγοστά άλλωστε, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τολμούν να υψώσουν κάπου-κάπου μία, δειλή έστω, φωνή αποδοκιμασίας, επειδή βλέπουν πόσο αφύσικη είναι μία τόσο στενή συνεργασία με ένα εθνολαϊκιστικό κόμμα, ξέρουν τα όριά τους.




Εναλλακτική λύση δεν υπάρχει, επομένως κατανοούν ότι θα λουστούν τον υπουργό Αμυνας και τους συν αυτώ έως το τέλος. Είναι ένα πολιτικό βαρίδι, που το κουβαλούν αναγκαστικά, ελπίζοντας ότι δεν θα οδηγηθούν μαζί του στον πάτο…


Η ήττα των νικητών είναι χειρότερη…

Το πρώτο αμάξι σταματάει στη στροφή γιατί διασχίζει τη διάβαση μια κυρία. Ο πίσω οδηγός κορνάρει μανιασμένα. Η κυρία περπατάει αργά, ο τύπος κορνάρει ακόμα πιο λυσσασμένα. Είμαι στο φανάρι δίπλα του, του δείχνω τη γυναίκα, γιατί ρε φίλε κάνεις θόρυβο; Χωρίς να στρέψει το κεφάλι καθόλου μη διασταυρωθούν τα βλέμματα, κατακόκκινος, χτυπάει το τιμόνι ακόμα πιο υστερικά. Δεν κορνάρει στο μπροστινό αυτοκίνητο, κορνάρει στη ζωή του την ακινητοποιημένη.




Συνηθισμένες εικόνες της πόλης, καθημερινές σκηνές της ζωής μας. Η Μαρία Αντουανέτα υπουργός μπερδεύοντας τη ζωή με τις διαφημίσεις Σισέιντο που πρωταγωνιστούσε κάποτε, λέει ότι πάμε πολύ καλά, πάμε πάρα πολύ καλά, δεν τρώμε σκουπίδια. Όποιος όμως ζει σ’ αυτή τη χώρα το βλέπει καθημερινά, το νιώθει. Υπάρχει μια βουβή απογοήτευση, μια απόγνωση, ένα αίσθημα ματαιότητας. Είναι η συνειδητοποίηση της ήττας….


Ο κ. Τσίπρας και μία αστεία υπόθεση δημοσίων σχέσεων…

Πρέπει να έχουμε χάσει την επαφή μας με την πραγματικότητα. Διαβάζω πάλι και πάλι τον λόγο για τον οποίον βραβεύουν σήμερα τον πρωθυπουργό μας στο Παρίσι. Επειδή, λέει άλλα είπε και άλλα έκανε κι έτσι κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Κι ο Αλέξης Τσίπρας πάει να αποδεχτεί αυτό το βραβείο της Politique Internationale. Ο Αλέξης κερνάει αξιοπρέπεια.


 

Αγαπητοί μας Γάλλοι, ο άνδρας που βραβεύεται πήρε πράγματι στην κρίσιμη φάση την απόφαση να μην κάνει αυτά τα οποία υποσχέθηκε να κάνει προεκλογικά, αρπάζοντας έτσι την ψήφο των εύπιστων συμπολιτών του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά συμπεριφέρθηκε με άθλιο τρόπο σε όσους του επισήμαναν ακριβώς αυτό: Ότι οι προεκλογικές του εξαγγελίες θα οδηγούσαν την χώρα μας, την Ελλάδα στην καταστροφή. Κι έρχεστε να βραβεύσετε αυτόν που έχει σπείρει το μίσος στην Ελλάδα και όχι τα θύματα της πολιτικής του. Εκείνους, δηλαδή, που μάζευαν από τα πατώματα τους ψόφους και τις πέτρες που τους μοίραζαν οι πραιτοριανοί του εκλεκτού καλεσμένου σας...