17.3.15

Ghost Rider...

Suicide



Φταίει η κυβέρνηση, ή μήπως ο λαός;



50 ημέρες της Νέας Κυβέρνησης!
Προσπαθεί κάποιος να δει τι πέτυχαν από όσα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.
Και τι βλέπει;
Η ανθρωπιστική κρίση των 2 δις έγινε ανθρωπιστική κρίση των 200 εκατομμυρίων
Βγαίνεις στους δρόμους και βλέπεις κάθε μέρα να κλείνει ένα ακόμα μαγαζί με δυο πωλήτριες, δηλαδή + 2 άνεργοι κάθε μέρα σε κάθε δρόμο.




Πηγαίνεις στο νοσοκομείο και σου λένε «πληρώνεις την εξέταση τροπονίνη 11,90 ευρώ, κανένα ταμείο δεν την καλύπτει» … είναι η κύρια εξέταση για το αν πέρασες έμφραγμα…


Τι Σώρρας, τι Τσίπρας …



Μόνο στην πολιτική παίρνουμε στα σοβαρά κάτι που σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής θα το θεωρούσαμε απατεωνιά ή μια γελοία γραφικότητα.
Γελάμε με τον Αρτέμη Σώρρα, αλλά ψηφίζουμε Αλέξη Τσίπρα.
Η διαφορά μεταξύ Σώρρα και Τσίπρα είναι ότι ο κ. Τσίπρας είναι πολύ πιο ....
επικίνδυνος.




Ως γνωστόν ο κ. Αρτέμης Σώρρας είναι ο άνθρωπος που υποτίθεται έχει βάλει σ’ ένα λογαριασμό αμερικάνικα ομόλογα αξίας 600 δις, που είναι διαθέσιμα για να πληρωθεί το ελληνικό χρέος και να μας μείνουν και κάτι ψηλά.
Μόνο τα 600 δις θα έκαναν τον κ. Σώρρα τον πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου - και το πιο πλούσιο άτομο στην ιστορία της ανθρωπότητας - αλλά τα 600 δις είναι μόνο η αρχή.
Λέει ο κ. Σώρρας ότι η συνολική του περιουσία σε αμερικάνικα ομόλογα φτάνει τα τρία τρις δολάρια!
Δηλαδή, ο κ. Σώρρας δεν είναι μόνο ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην γη, δεν είναι μόνο ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην ιστορία, είναι το πιο πλούσιο ον στο σύμπαν από την μεγάλη έκρηξη που το δημιούργησε μέχρι σήμερα...

Δημιουργική αγραμματοσύνη...

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Νότης!
ΑγαναΧτισμός + Αγραμματοσύνη= ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ....
Η διανόηση της χώρας σε πλήρη εγρήγορση!



Διάβασε ποτέ της κανένα βιβλίο χωρίς εικόνες άραγε;

Λεβέντες και λεβεντομαλάκες…



Όποιος νομίζει πως η ελληνική επαρχία είναι όσα απεικονίζουν οι έγχρωμες φωτογραφίες του καλοκαιριού κάνει λάθος. Η επαρχία είναι σκληρή, στενή και δεν συγχωρεί.



Μεγάλωσα σε ένα μεγάλο χωριό της Λέσβου με ιστορία, σπουδαίους ανθρώπους αλλά και ένα τσούρμο λεβεντομαλάκες.
Αμόρφωτοι, βίαιοι άνθρωποι, που επέλεγαν τη βία όχι για να αντριευτούν αλλά για να κρυφτούν πίσω της. Για να κρύψουν τα συμπλέγματα, τη δειλία τους και την μειονεξία τους…

Δημοσκόπηση ΣΟΚ!



Δεν παιζόμαστε με τίποτα σας λέω.
Κλείνουμε δυο μήνες απόλυτης μπαχαλοποίησης σε όλα τα επίπεδα (εσωτερικά, εξωτερικά, οικονομικά, κλπ) και παρόλα αυτά ο κόσμος εκεί…
Πίσω από τη στιβαρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που για πρώτη φορά όρθωσε το ανάστημα της χώρας μας απέναντι στους ναζιστές του Βερολίνου, τους γκρίζους απάτριδες γραφειοκράτες των Βρυξελλών, και τους τοκογλύφους της πρώην τρόικας και νυν Μπιτζίς.




Ο Μπαρουφάκης έχει δώσει 1.300 περίπου συνεντεύξεις, έχει κάνει φωτογραφήσεις κλπ αλλά από κυβερνητικό έργο τίποτα.
Μηδέν εις το πηλίκιο που θα έλεγε κι ο ΓΑΠ.
Κι όμως! Η μπαρουφομάνια καλά κρατεί.
Το ότι μας έχει φλομώσει στις σαχλαμάρες και στα ψέματα δεν σημαίνει τίποτα για τους λάτρεις του, καθώς και αυτών του Σύριζα.  που ψάχνουν να βρουν στήριγμα οπουδήποτε, αρκεί να μην παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, και  ότι το μόρφωμα που ψήφισαν θα καταστρέψει ολοσχερώς την ήδη διαλυμένη προ πολλού Ελλάδα.
Τι να πει κανείς;

Γιατί σκεφτόμαστε τόσο χαζά;



Ο ψυχολόγος Ντάνιελ Κάνεμαν έχει μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται τα ανθρώπινα όντα και έχει καταλήξει σε συμπεράσματα κάπως ανησυχητικά.
Μαζί με το συνεργάτη του το μακαρίτη τον Έιμος Τβέρσκι περίγραψαν τους μηχανισμούς με τους οποίους εμείς οι άνθρωποι παίρνουμε αποφάσεις, και είναι μηχανισμοί κατά κανόνα απλοί και κατανοητοί και αναγνωρίσιμοι.



Διαβάζεις το "Thinking Fast and Slow" και λες, α ναι, κάποτε κι εγώ έκανα βλακείες γι' αυτό το λόγο. Ή λες, α, γι' αυτό τα λέει αυτά ο Βαρουφάκης.
Γενικά ο Κάνεμαν, που έχει κερδίσει βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, με τη δουλειά του μας αποδεικνύει ότι είμαστε λίγο πολύ πίθηκοι με τρίχες, και το μυαλό που έχουμε το έχουμε για διακοσμητικό. Πράγμα στο οποίο αναφέρθηκα και πρόσφατα..


Τελειώσανε τα ψέματα…



Για την τύχη της Ελλάδας ενδιαφέρεται πια όλο και μικρότερο μέρος της παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής ελίτ που προέρχεται από τους χώρους της τραπεζικής πίστης, της παραγωγής, της τεχνολογίας, της έρευνας και της επιχειρηματικότητας.
Ένα πολύ κακό σημάδι, καθώς η χώρα βρίσκεται στο σταυροδρόμι αποφάσεων που θα κρίνουν θεμελιώδη ζητήματα για το μέλλον μας.



Η χώρα μας μετά από τέσσερις δεκαετίες συνεχούς πολύπλευρης ανάπτυξης βρίσκεται μπροστά σε πολύ δύσκολες επιλογές για να μπορέσει να διατηρήσει τη θέση της στον νέο καταμερισμό των συντελεστών της ευημερίας.
Αυτό ισχύει φυσικά για κάθε χώρα και κάθε μία έχει την ευθύνη των αποφάσεών  της και της εφαρμογής τους...


Η παραβολή της μπανάνας…



Σε μια Αφρικανική Χώρα, που παρήγαγε μόνο μπανάνες, και ο λαός της κατανάλωνε μόνο μπανάνες μέσα σε δυο εβδομάδες που οι μπανάνες ήσαν ώριμες, η Κυβέρνηση αποφάσισε, αφού συμβουλεύτηκε ένα φημισμένο γραφείο Συμβούλων που είχε έδρα στην Νέα Υόρκη και στο Βερολίνο, τους Τραπεζίτες της και κάτι κοντόφθαλμους Επιχειρηματίες της, να κηρύξει εκστρατεία υπέρ της αποταμίευσης με σύνθημα «η Αποταμίευση είναι η Αρετή του Κράτους».




Σκοπός ήταν να αυξηθούν οι επενδύσεις διότι μέσω των αυξημένων αποταμιεύσεων των νοικοκυριών, οι Τράπεζες θα είχαν πιο πολλά διαθέσιμα προς δανεισμό, η τιμή της μπανάνας θα έπεφτε λόγω της μικρότερης ζήτησης και έτσι το κόστος διαβίωσης θα μειωνόταν, και τελικά θα αυξάνονταν οι επενδύσεις...


420 λαθρομετανάστες ελεύθεροι κάθε μέρα!



Με τρένα, λεωφορεία και … προαστιακό, οι παράνομοι μετανάστες που αφήνονται ελεύθεροι από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών σε όλη τη χώρα, κατακλύζουν τα κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Έως ότου η κυβέρνηση καταλήξει στις βασικές γραμμές της μεταναστευτικής πολιτικής που πρόκειται να εφαρμόσει, οι εκατοντάδες μετανάστες που αφέθησαν ελεύθεροι από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, θεωρητικά για 6+6 μήνες παράτασης για την απέλασή τους, κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας. 



Χωρίς δουλειά, χρήματα και σπίτι, με μοναδικά τους υπάρχοντα λιγοστά ρούχα μέσα σε μια σακούλα σουπερ μάρκετ, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως λόγω της ανέχειας και της γενικότερης οικονομικής κρίσης, είναι θέμα χρόνου η «εγκληματικότητα» να χτυπήσει και πάλι  κόκκινο  στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, που τείνουν να μετατραπούν σε γκέτο με τους νόμιμους κατοίκους -Έλληνες ή αλλοδαπούς- να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού…