21.6.19

Τα μαργαριτάρια του Αλέξη (του ευρυμαθή)


Ή αλλιώς: Πέστα Αλέξη!

Το κείμενο που ακολουθεί είναι φανταστικό, αλλά όχι τόσο. Οι προτάσεις που βρίσκονται ανάμεσα σε εισαγωγικά προέρχονται από ομιλίες και συνεντεύξεις του πρωθυπουργού.

Σύντροφοι, εμείς που «οριζοντιωθήκαμε με τις γραμμές των οριζόντων», στις εκλογές «δεν προσερχόμαστε τάμπουλα ράσα, χωρίς προτάσεις».
Εμείς διαθέτουμε «άλλη προοπτική ενόρασης του προβλήματος», όπως είπε και η «συντρόφισσα Ναόμι Κάμπελ» που τόσους αγώνες έδωσε κατά της «διεθνής δικτατορίας» του «Διεθνές Νομισματικού Ταμείου» που δυναμώθηκε «κατά τη διάρκεια του frozen war».





Δώσαμε μάχες στη «Βουλή, το άντρο της δημοκρατίας», παρόλο που τα συμφέροντα «επέβαλαν προσχώματα» και η διαπλοκή ήταν «η πηγή βάση της οποία εγήρθη όλη αυτή ιστορία».
Όμως εμείς διαθέτουμε «άλλη προοπτική ενόρασης του προβλήματος». Ναι, «διακατέχομε την αλήθεια», όπως ο Κλιντ Ίστγουντ «στη ταινία Γκραν Τσερόκι» ή ο Τομ Κρουζ στο «Too hard to die»…

Υπάρχει πείνα στον παράδεισο;


Μπορεί ο Αλέξης με την κυρά Τασία να γέμισαν τη χώρα μας με «πρόσφυγες πολέμου» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο το ρεκόρ προσφύγων το έχει η Βενεζουέλα.




Όχι… δεν σπεύδουν σε αυτόν τον σοσιαλιστικό παράδεισο οι πεινασμένοι του κόσμου, αλλά φεύγουν όπως όπως οι δικοί της πολίτες, οι οποίοι έχουν υποφέρει τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια που τους κυβερνάει ο Μαδούρο… το ίνδαλμα του Αλέξη, της Δούρου, και του Κουράκη…