8.12.14

God...

John Lennon



Έχει χαθεί η μπάλα για τα καλά…



Ενώ απειλούμαστε με εθνικό αφανισμό, φαγωνόμαστε και για τον Ρωμανό...
Για όλα, «στα όπλα»!
Σύγκρουση με όλη την Ευρώπη για την οικονομία, κρίση με τις ΗΠΑ για τα Σκόπια και «στραβές» με τη Ρωσία λόγω Τουρκίας!
Στα σοβαρά, τώρα, είμαστε για διχασμό για... τον Ρωμανό, ζωή να ’χει ο άνθρωπος; (Κι εκείνοι που τους είχε και τους έχει για «σκότωμα» επίσης...)



Αλλο πράμα και τούτο, ανεξάρτητα απ’ το τι έγινε με τον νεαρό φοιτητή-ληστή τραπεζών ή τον σαλταρισμένο Αλβανό πολυβολητή του Πειραιά που υποστηρίζει ότι αυτός είναι το θύμα - και μάλιστα ερωτικής απόρριψης! (Επικαλούμενος το τραύμα που έχει υποστεί γι’ αυτόν τον λόγο προκειμένου να δικαιολογήσει το πιστολίδι που έριξε στο μπαρ του Μικρολίμανου.)…

Ο δολοφόνος του John Lennon.



Ο Mark Chapman γεννήθηκε στο Fort Worth του Τέξας στις 10 Μαΐου του 1955. Δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές παιδί όσο μεγάλωνε και είχε πολύ κακές επιδόσεις στα αθλήματα.



Είχε αναπτύξει όμως μια πολύ πλούσια φαντασία η οποία τον βοηθούσε να απομονώνεται σε έναν δικό του κόσμο, όπου κανείς από τους συμμαθητές του δεν θα τον πείραζε.
Ο Chapman ισχυριζόταν ότι ο πατέρας του ήταν συναισθηματικά απόμακρος και κακοποιούσε τη μητέρα του.
Κατά συνέπεια, ο ίδιος και η αδελφή του ζούσαν υπό καθεστώς τρομοκρατίας…


Ένας γνήσιος αγωνιστής!



Ούτε δύο ημέρες δεν κράτησε η επαναστατική διάθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που λογάριαζε χωρίς τον καιρό - Την ίδια ώρα δίνει ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και δηλώνει ότι... συνεχίζει την απεργία



Από το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης είχε αναγγείλει την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας μαζί με τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος.
Αιτία ήταν μια σειρά από ζητήματα, όπως τα μέτρα που συζητούνται στην Βουλή, η τρόικα, το «άλλο ένα μνημόνιο» αλλά και οι δηλώσεις Νταβούτογλου για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου…

Ο Σύριζα και η αστυνομία…



Με αφορμή τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στην Πάτρα, τα επεισόδια που επακολούθησαν αλλά και τις προσαγωγές ατόμων από την Αστυνομία, ο Πολιτευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προέβη στην εξής δήλωση-καταγγελία, με πολιτικές προεκτάσεις:



"Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν! Το προβεβλημένο και οργανωμένο Στέλεχος του στην Αχαία αλλά και Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών Ηλίας Γρηγόρης, συμμετέχοντας σε διαμαρτυρία κατά των προσαγωγών διαδηλωτών, έξω από το Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας της Οδού Ερμού, απευθυνόμενος σε 200 περίπου Αστυνομικούς που τελούσαν εν υπηρεσία στο πλαίσιο μέτρων ασφαλείας στην πόλη, απροκάλυπτα, τους απείλησε, λέγοντας ..."πως μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θ'απολυθούν οι μισοί Αστυνομικοί"(!), εκβιάζοντας επιπλέον με τη φράση..."Διαλέξτε: Ή απολυμένοι ή μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ".



Η τέλεια αυτοπαγίδευση…



Καλά είναι όσα διαρρέουν από το Μέγαρο Μαξίμου περί της κυβέρνησης που «δεν αποδέχεται νέα μέτρα».
Ακόμη καλύτερα όσα είπε ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες, ότι «η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις θέσεις της» και προφανώς δεν πρόκειται να κουνήσει ρούπι. Υπέροχο είναι και το «αυστηρό μήνυμα προς τους πιστωτές της χώρας» που έστειλε, από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Αντ. Σαμαράς (2.12.2014) ότι δηλαδή δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπαναχωρήσεων.

 


Καλοί και άγιοι είναι όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί, αλλά εδώ μπαίνει ένα ερώτημα: Plan B έχει η κυβέρνηση ή αυτά είναι ερωτήματα που αρμόζουν μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ;
Δηλαδή: αν η Ελλάδα παραμείνει σταθερή στις θέσεις της και δεν αποδεχθεί νέα μέτρα, και οι εταίροι παραμείνουν επίσης σταθεροί στις θέσεις τους και ζητούν νέα μέτρα, τι θα κάνουμε;
 Θα βγούμε στις αγορές ή θα δανειστούμε από τη Ρωσία;

Ο αρπακτικός κρατισμός…



Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης – και όχι μόνον αυτές – έχουν εγκλωβισθεί στην «θεσμική παγίδα μεσαίου εισοδήματος», σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο του Πανεπιστημίου ΜΙΤ Ντάρον Ατσέμογλου, η οποία δυσχεραίνει υπερβολικά την προσπάθειά τους να εξέλθουν από την κρίση που τους μαστίζει.



Η παγίδα αυτή οφείλεται στην ύπαρξη «οικονομικών θεσμών εκμετάλλευσης» (extractive institutions), όπως: απουσία σταθερού νομικού πλαισίου, επισφαλή δικαιώματα ιδιοκτησίας, προβληματική λειτουργία αγορών με υψηλά εμπόδια εισόδου και άνισο ανταγωνισμό εξαρτώμενο εν πολλοίς από την δυνατότητα πρόσβασης και επηρεασμού των πολιτικών ηγεσιών που κανονίζουν (εποπτεύουν, παρεμβαίνουν, ‘’ρυθμίζουν’’) την λειτουργία της οικονομίας.

Τα αεροδρόμια είναι ο μισός τουρισμός.



Αν αιχμή του δόρατος του τουρισμού ειναι το σύστημα των μεταφορών, αιχμή των μεταφορών είναι τα αεροδρόμια.
Το 80% του εισερχόμενου τουρισμού διακινείται μέσα από αυτά.



Τα αεροδρόμια ειναι το μπόντλ-νεκ της «τουριστικής ροής» και αν αυτή δεν χωράει να διέλθει από αυτά, δεν φθάνει ποτέ στη ζωτική ενδοχώρα.
Επί χρόνια δυστυχώς η λεπτή αυτή παρατήρηση, δεν μπόρεσε να αξιοποιηθεί από την σκοπιά της θετικής της ανάγνωσης…