30.8.14

Wrapped Around Your Finger...

The Police




Μια ατυχία, μια ευτυχία, και οι κακοπροαίρετοι νεοέλληνες!



Δύο είναι οι πιο συγκλονιστικές ειδήσεις του διημέρου, με βάση τα δικά μου κριτήρια.



Η πρώτη είναι η παρ ολίγον «τραγωδία», που σύμφωνα με τα κανάλια μας  απεφεύχθη χθες το πρωί πάνω από τον ουρανό της Θάσου, όταν το πρωθυπουργικό ΕΜΠΡΑΕΡ δήλωσε σοβαρό πρόβλημα, και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου τελικά έκανε επιτυχή αναγκαστική προσγείωση.


Όταν οι πολιτικάντηδες τιτιβίζουν…




Κάποτε θυμάμαι, πριν πολλά χρόνια, όταν κάποιος πολιτικός επιθυμούσε να εκφέρει την οποιαδήποτε άποψη πέραν του γενικότερου πολιτικού του φέρεσθαι, είχε δύο επιλογές: Ή απευθυνόταν κατευθείαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνοντας μικρές δηλώσεις που υπογράμμιζαν τη στάση του απέναντι στο τάδε ή το δείνα θέμα, είτε προχωρούσε στην παραχώρηση μιας συνέντευξης εφ’όλης της ύλης και…έβαζε το καθετί στη θέση του.




Ή κι αν δεν το έβαζε, τουλάχιστον το προσπαθούσε.
Λέμε εμείς τώρα.
Και τα χρόνια πέρασαν…


Οι επιδερμικές μόδες δεν είναι για πάντα…



Ετσι είχε γίνει και με το 501, το τζιν της Levi’s, έτσι είχε γίνει και με τα αθλητικά Superga (πάντα σε κρεμ), έτσι έγινε πολλά χρόνια αργότερα με το κόκκινο κραγιόν, έτσι τώρα και με το τατουάζ: αποφάσισα να κάνω ακριβώς τη στιγμή που μοιάζει να έχει φορεθεί παντού και από τους πάντες, στη θολή γραμμή που από must αρχίζει να κατευθύνεται σιγά σιγά προς τη στοίβα με τα «πασέ».



Ωστόσο, η απόφαση ελήφθη πριν από λίγες ημέρες σε μια παραλία της Σύμης. Χαζεύοντας τα κορμιά που περνούσαν από μπροστά μου ήταν σαν να ξεφύλλιζα άλμπουμ με σχέδια στον προθάλαμο κάποιου tattoo studio.
Ζήτημα ένας στους δέκα να μην είχε μελάνι στο δέρμα του. («Εγιναν τα tattoo υποχρεωτικά;» αναρωτήθηκε εύλογα κάποιος στο facebook τις προάλλες.)


Ο σύγχρονος Μεσαίωνας…



Οι εικόνες των ημίγυμνων Σύρων στρατιωτών που οδηγούνται εν μέσω της ερήμου ως πρόβατα στον τόπο της σφαγής δεν έχουν προηγούμενο.




Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης ζωής μοναδικός και οι ομαδικές εκτελέσεις απίστευτα κυνικές, απόλυτα εγκληματικές, ανάμεσα σε κραυγές και χάχανα.

Φρενοβλαβείς δημόσιοι υπάλληλοι;



Πρόσφατα, δημόσιος υπάλληλος έστειλε μια αναφορά στην υπηρεσία του.
Με αυτήν, καταγγέλλει σημεία και τέρατα: ανθρωποειδή που ελέγχουν τον κόσμο μέσω της τροφής, ζώα που έχουν μεταμφιεστεί σε ανθρώπους και κρύβουν την αληθινή καταστροφική τους φύση, συνωμοσίες που θα μας εξοντώσουν, ότι αυτά τα τέρατα τον χώρισαν από τη γυναίκα του και δεν τον αφήνουν να αναπνεύσει και να πιει νερό κ.λπ.




Η αναφορά πήρε αριθμό πρωτοκόλλου.
Ο προϊστάμενός του ήθελε να τον πείσει να την ανακαλέσει.
«Για να μη δοθεί έκταση, βρε παιδί μου. Πού να μπλέκουμε τώρα;».


Οι μύθοι για την ISIS. Μύθος Νο 2



Ένας μύθος λέει ότι πολλοί  υποστηρίζουν την ISIS επειδή τους αρέσει η ριζοσπαστική εκδοχή της για το Ισλάμ.
Θα έχετε ακούσει ότι η ISIS απολαμβάνει σημαντικής λαϊκής στήριξης μεταξύ των Σουνιτών του Ιράκ και της Συρίας.
Αυτό είναι αλήθεια.
Χωρίς αυτή τη στήριξη η οργάνωση θα κατέρρεε.




Πολλοί υποθέτουν ότι έτσι είναι το Ισλάμ.
Ότι πρόκειται για μια θρησκεία εγγενώς βίαιη, ή ότι οι Σουνίτες αποδέχονται μόνο μια ακραία εκδοχή της.
Αυτό όμως είναι λάθος, και δεν λαμβάνει υπ όψιν τα πιο κρίσιμα στοιχεία της ISIS, που την θέλουν να έχει ως θεμέλιο της ισχύος της την πολιτική και όχι τη θρησκεία.