29.1.14

I Want You....

Ο τεράστιος Bob Dylan...



Το γκρίκ καμάκι πέθανε….



Αίσχος! Ντροπή! Όνειδος!
Απόλυτη κατάντια για την πατρίδα μας.
Ούτε στα χειρότερα όνειρά μας τέτοιος ξεπεσμός.
Γι' αυτό διώξαμε τους Τούρκους, γι' αυτό νικήσαμε τους Ιταλούς, γι' αυτό ρίξαμε τον Ράλλη και φέραμε την Αλλαγή;




Για να κυκλοφορεί το βιβλίο «101 Places to Get F*cked Up Before You Die» (εκδόσεις Matador Network, επιμέλεια David S. Miller) και να μην έχει μέσα ούτε μια αναφορά στην Ελλάδα;
Κυρία Κεφαλογιάννη μου, νομίζω ότι μας οφείλετε κάποιες εξηγήσεις... 

Οι ανατροπές στη γειτονιά μας.



Η κρίση στη Συρία έρχεται να κλείσει έναν ιστορικό κύκλο που άρχισε τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο με την πολιτική των ζωνών επιρροής και των προτεκτοράτων, που καθόρισε τα σύνορα των χωρών της Μέσης Ανατολής και της αν. Μεσογείου.



Η κατάσταση αυτή, όποια κατάληξη και να έχει η κρίση στη Συρία, είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει ούτως ή άλλως τη μορφή και το μέγεθος που θα έχει η Τουρκία ως κράτος τον 21ο αιώνα.

Μαθήματα αυτοκτονίας από τους φαρμακοποιούς και μη...



Όταν ήμουν παιδί οι ασπιρίνες, τα αλγκόν και τα έμπλαστρα πουλιόντουσαν στα περίπτερα.
Σήμερα μπορείς να πάρεις αντιβιοτικά τρίτης γενιάς από φαρμακείο χωρίς συνταγή, καίτοι αυτό απαγορεύεται...



Τα τελευταίας γενιάς αντιβιοτικά απαγορεύονται χωρίς παρακολούθηση γιατρού, γιατί η άσκοπη και η λάθος χρήση κάνει τα μικρόβια ανθεκτικά και άτρωτα.
Σήμερα λοιπόν δεν μπορείς να αγοράσεις ασπιρίνες από το περίπτερο, ούτε έμπλαστρο, άλλα εύκολα μπορεί να πάρεις πραγματικά επικίνδυνα φάρμακα χωρίς συνταγή.

Ο Σύριζα, το απεχθές χρέος, και η φοροδιαφυγή…



Με δύο πρόσφατες δηλώσεις του, για τη φοροδιαφυγή και το απεχθές χρέος, ο Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής και μέλος της σχετικά πιο ρεαλιστικής συνιστώσας του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να αλλάξει το θέμα συζήτησης μεταξύ των οπαδών του κόμματος αυτού.



Την περασμένη εβδομάδα μιλούσαν για το πόσο ΟΚ είναι να σκοτώνεις ανθρώπους, αρκεί να έχεις πολιτικό κίνητρο (μια ιδέα που ίσως θα έπρεπε να συζητήσουν πρώτα με τους αγαπημένους του Παύλου Φύσσα).
Αυτή την εβδομάδα μιλάνε για ζητήματα οικονομικής πολιτικής.
Πάλι καλά, είναι και αυτό ένα είδος προόδου.

 

Το σύστημα είμαστε εμείς.



Έχουμε συνηθίσει να αποδίδουμε τις κακοδαιμονίες, τις αγκυλώσεις, τις παθογένειες, τα κακώς κείμενα, οτιδήποτε μαύρο, όπως και τα ελαττώματα της φυγής στο σύστημα.



Με ένα «φταίει το σύστημα» δίνουμε συγχωροχάρτι σε όλα τα ελαττώματά μας.
Όμως τι είναι το σύστημα;
Μία άυλη, αόριστη, ασχημάτιστη κατάσταση!
Κάτι χωρίς σχήμα, σάρκα και οστά.
Συνεπώς το σύστημα είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Όλοι και καθένας χωριστά.

Υποσχέσεις Αλέξη για την ΕΡΤ!



Καθρεπτάκια σε Ινδιάνους αρχίζει να δείχνει στο «πόπολο» ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Εθισμένος στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, άλλωστε τζάμπα είναι δεν κοστίζουν τίποτα, τάζει τώρα και στους πονεμένους «ΕΡΤικούς» επαναπρόσληψη και επαναλειτουργία της ΕΡΤ τις πρώτες 100 ημέρες της ανάληψης της πρωθυπουργίας του.



Αν λοιπόν και όποτε γίνουν εθνικές εκλογές και συγκροτηθεί η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας ονειρεύεται, μεταξύ άλλων, να επαναφέρει την ΕΡΤ στην κατάσταση πριν το λουκέτο της 11ης Ιουνίου 2013.