29.8.18

Με θράσος κι απόβλητα από τη χωματερή της μεταπολίτευσης…


Δεν είχε περάσει μια εβδομάδα από την Ιθάκη, όπου ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε για νέο ξεκίνημα της χώρας, με νέες δυνάμεις που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του κι άλλα παρόμοια ανέκδοτα.




Πριν αλέκτωρ λαλήσαι, ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε καταδεικνύει τη μέγιστη απελπισία του αφού για το νέο ξεκίνημα της χώρας επέλεξε την Παπακώστα, την Ξενογιαννακοπούλου, τον Μπόλαρη και κάθε τοξικό απόβλητο που ξέβρασαν τα άλλα κόμματα. Μάζεψε όσους έδιωξαν ο Μητσοτάκης κι η Φώφη, παζάρεψε με δαύτους και μας λέει για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ύστερα έχει το θράσος να μιλάει για το παλιό που κατέστρεψε τη χώρα!



Μια πολιτική «φούσκα» που σκάει με πάταγο…


Και τώρα τι θα κάνει η Δεξιά χωρίς την Παπακώστα; Τι θα κάνει το κέντρο χωρίς την Μαριλίζα; Και τι θα κάνει η… Αριστερά χωρίς τον Κουρουμπλή;





Συγκλονισμένο είναι από χθες το πολιτικό σύστημα από τον ανασχηματισμό με σφραγίδα Τσίπρα. Τέτοια διεύρυνση δεν την περίμενε κανείς. Μιλάμε για κανονικό διεμβολισμό, καλύτερο κι από αυτόν του τουρκικού πλοίου στο ελληνικό που «κατάπιε» η αριστεροδέξια κυβέρνηση…


Κατάντια…


Τα παλιά  χρόνια, τότε που όλα ήταν γκρίζα, οι βουλευτές και οι υπουργοί ήταν κάτι σοβαροφανείς και απόμακροι τύποι, που τους βλέπαμε μόνο στα Επίκαιρα των κινηματογράφων, όταν ντυμένοι μέσα στα γκρίζα ή μαύρα κοστούμια τους, άφηναν κάποιο στεφάνι σε κάποιο μνημείο, με φόντο στρατιωτικά αγήματα και μπάντες.




Ο μέσος ψηφοφόρος τους ήξερε μόνο μέσω των στηλών των εφημερίδων, και αν ήταν πιο επιτήδειος τους επισκέπτονταν στο πολιτικό τους γραφείο, με μια κότα ή με ένα τσουρέκι παραμάσχαλα για να ζητήσει κάποιο ρουσφέτι.
Από  και πέρα, εκτός της ευρύτερης περιοχής του Κολωνακίου, δεν τους ήξερε πραγματικά κανείς.
Μέχρι που ήρθε η πολυπόθητη τηλεοπτική άνοιξη, με τις δεκάδες τα κανάλια, και τους είδαμε πλέον από κοντά… φάτσα κάρτα…