21.5.16

Συριζαίοι σε ντελίριο!Πρέπει να έχουν πάθει χοντρό πανικό στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα αλλεπάλληλα ψέματά τους έχουν πια καταντήσει αληθινό παραλήρημα! Κανονικό ντελίριο! Που δεν αντέχει σε καμιά κριτική… Μοιάζει περισσότερο με ψυχολογική «διαταραχή». Γιατί δύναμη της προπαγάνδας είναι η «αληθοφάνεια»!
Δηλαδή λέει ψέματα ή «μισές αλήθειες», που όμως μπορεί να γίνονται πιστευτά, γιατί μοιάζουν «αληθινά».

 
Συριζαία (πρώην πασόκα) σε ντελίριο....

Όταν η προπαγάνδα καταντά παραληρηματική, κι όταν αυτά που λέγονται θυμίζουν περισσότερο άναρθρες κραυγές και χονδροειδείς τερατολογίες, τότε η προπαγάνδα γίνεται «μπούμεραγκ». Και στρέφεται εναντίον εκείνου που την ασκεί. Γι’ αυτό και το προπαγανδιστικό παραλήρημα είναι «πρόδρομος δείκτης» κατάρρευσης που πλησιάζει γοργά!


Όταν η απάτη βαφτίζεται αυταπάτη…Τα υποζύγια (οι έλληνες φορολογούμενοι) μπορεί να είναι υπομονετικά ζώα,  δεν είναι όμως καθόλου,  μα καθόλου χαζά.  Σας έχουν πια πάρει χαμπάρι,  και βλέπουν πολύ πιο μακριά απ’ αυτό που εσείς νομίζετε.  Όπως ο γάιδαρος που τραβάει το υπερφορτωμένο με φόρους κι εισφορές κάρο της ζωής στην γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου,  που καλά θα κάνετε να μελετήσετε προσεκτικά,  γιατί συνοψίζει πολύ πετυχημένα το πώς πολιτεύεστε.
Κατάφερε λοιπόν ο παριστάνων τον πρωθυπουργό της χώρας  (όπως πολύ χαριτωμένα έχει ειπεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος – που δεν μασάει τα λόγια του),  κατάφερε να βαφτίσει την απάτη αυταπάτη,  όπως οι παπάδες το κρέας ψάρι,  για να μην ξεχνάμε την άλλη μεγάλη συνομοταξία με τα ράσα,  που επίσης είναι αξεπέραστοι σ’ αυτό το σπορ.  Κι οι κομματικοί πιστοί είναι πιθανό να το χάψουν κι αυτό,  όπως εμάσησαν τα προεκλογικά του παραμύθια στις  24 Ιανουαρίου του 2015.  Και τότε βέβαια είχαν την δικαιολογία της απελπισίας κι απόγνωσης.  Σήμερα όμως;  


Ο Τσίπρας και το ΔΝΤ…Στην αρχή η εξαγγελία έλεγε για διαγραφή του χρέους.
Μετά, άλλαξε κι η διαγραφή έγινε «κούρεμα».
Μετά, το «κούρεμα» έγινε ρύθμιση του χρέους.
Κυβερνητικές παλινωδίες κι αυταπάτες.
Όπως σε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο.
Ουδείς σκέφτηκε – πνιγμένος στις αυταπάτες και στις παλινωδίες – ότι  η Ελλάδα είχε έναν σύμμαχο στο ζήτημα του χρέους. Το ΔΝΤ.
Που επέμενε κι επιμένει να θέτει ζήτημα βιωσιμότητας του...


Η παρακμή του Συριζαίου ψηφοφόρου…Σκέψεις πάνω στην κατάπτωση του πιο αγωνιστικού ανθρωπότυπου.

Όταν αναλύαμε το έγκλημα της απάτης στη σχολή, μου έκανε εντύπωση που ο καθηγητής του ποινικού δικαίου επέμενε πως η αστρολογία δεν εμπίπτει στο πλαίσιό του. Τι κι αν πρόκειται για εργαλείο εμπορικής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ηλιθιότητας, η αστρολογία ως έννοια και δραστηριότητα ενέχει τόση κοινωνική απαξία, είναι τόσο έκδηλα ανυπόστατη που είναι αυτονόητο ότι ψεύδεται.
Καταφεύγοντας στην αστρολογία για να λύσεις τα προβλήματά σου, λοιπόν, αποδέχεσαι το γεγονός ότι κάποιος θα σου πουλήσει αστοιχείωτες κουταμάρες ως αλήθεια – τις οποίες αγοράζεις αυτοβούλως γνωρίζοντας καλά ότι κανείς δεν μπορεί να τις αποδείξει. Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, συνεπώς δεν σε εξαπατά κανείς…Μαζευτείτε... Δεν θα σας βγει…Οι 153 καρέκλες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε υπουργεία και Βουλή,  είναι "χρυσάφι" για τους κατέχοντες... Που να φανταστούν (η πλειοψηφία) τέτοια καριέρα, τόσα λεφτά και δημοσιότητα όταν δεν τους ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους... Οπότε θα ψηφίσουν και αλλαγή θρησκείας... αν θελήσουν οι δανειστές. Τι τους νοιάζει. Τους παίρνει... όμως να προσκυνήσουν κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και μεσάζοντες;
Μετά την βεβαία ψήφιση της φοροκαταιγίδας από τους 153 του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την Κυριακή και την οριστικοποίηση του τρίτου μνημονίου, ίσως και την Τρίτη, στο Eurogroup δύο μεγάλα ερωτήματα θα απασχολήσουν εντονότατα την επικαιρότητα…