25.5.15

Singing in the shower...

Les Rita Mitsouko




Τι περίμενα;



Θα θυμάστε, υποθέτω, τον Τσίπρα, τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου και γενικά όλους στον ΣΥΡΙΖΑ να αξιώνουν τα προηγούμενα χρόνια από τους πολιτικούς αντιπάλους τους να ζητήσουν συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα δεινά που η πολιτική τους είχε προκαλέσει.



Κι επειδή όλοι τους επίμονα δηλώνουν ότι είναι «αριστεροί» περίμενα ότι, αν μη τι άλλο, θα έβρισκαν να ψελλίσουν δυο λόγια αυτοκριτικής για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκαν προηγουμένως ως αντιπολίτευση και πολιτεύονται τώρα ως κυβέρνηση…


Οι σαλτιμπάγκοι που μας εκπροσωπούν διεθνώς!



Εκτός από τον στρουμπουλό πατριώτη Πάνο, που ζει το όνειρο, αλλά που σε «υπουργικό» πολιτικό επίπεδο τρώει απανωτές σφαλιάρες, με τελευταία αυτή από τους Αμερικάνους, ένας ανάλογος σερσερής είναι και ο Γιάνης ο μπον βιβέρ, ή αλλιώς ο πλέιμποι του πνεύματος, που όμως περνάει στην πούδρα.

Καλές οι πουλάδες, αλλά φαντάρος πήγε;


Ο πρώτος, που επισκέφτηκε απρόσκλητος την Ουάσιγκτον, με πολυμελή συνοδεία (ακόμη και τη σύζυγό του πήρε μαζί, ακόμη και τον συριζαίο … Βαρεμένο, ως ειδικό μάλλον επί της Άμυνας) και με έξοδα του δημοσίου, δεν κατάφερε να κάνει καμιά σοβαρή συνάντηση, παρά μόνο με τον επικεφαλής της εταιρίας Lockheed Martin, που κατά σύμπτωση είναι αυτή στην οποία ο ίδιος ανέθεσε να ανασκευάσει τα ιπτάμενα (λέμε τώρα) σαπάκια του πολεμικού ναυτικού έναντι 500(!) εκατομμυρίων ευρώ εν μέσω «ανθρωπιστικής κρίσης»!

Δραχμή: Να ξέρουμε για τι ομιλούμε…



Όσοι τάσσονται υπέρ της ρήξης φρονούν, φαίνεται, ότι με χρεωκοπία και δραχμή θα είναι όλα όμορφα και ότι η χρηματοδότηση του κράτους και της οικονομίας μας θα αποκατασταθεί περίπου την άλλη στιγμή.




Η αλήθεια είναι ότι επικρατούν διάφορες δημόσιες παρεξηγήσεις για τη δραχμή.
Η δαιμονοποίησή της το 2012 δεν βοήθησε την δημόσια γνώση.
Υπάρχουν ένθεν κακείθεν υπερβολές και σφάλματα...

Τον ταύρο από τα κέρατα…



Η χώρα χρειάζεται σταθερό τιμόνι, αποφασιστικότητα και δεν κυβερνιέται με τηλεκοντρόλ.
Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί αυτό ο Πρωθυπουργός, όσο πιο γρήγορα πάρει πάνω του την διακυβέρνηση του τόπου και χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι τόσο γρηγορότερα η χώρα θα μπορέσει να κάνει βήματα μπρος και να βρει λύσεις στα προβλήματά της.



Ως τώρα ο κ.Τσίπρας είναι εξαφανισμένος στο Μαξίμου, κλεισμένος στον γυάλινο κόσμο του περικυκλωμένος από συμβούλους, αυλικούς και καλοθελητές.
Ακούει απόψεις, διαβάζει εισηγήσεις, κάνει συσκέψεις.
Ακολουθεί το καθημερινό του πρόγραμμα, ζαλισμένος από τις εξελίξεις χωρίς συγκεκριμένη στρατηγική αντιδρώντας κυρίως σε πρωτοβουλίες των δανειστών και του κόμματός του...

Νέα Μικρασιατική Καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή!



«Η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή θα είναι μια τεράστια καταστροφή, ανάλογη με τη Μικρασιατική Καταστροφή που πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία», τονίζει στην «ΗτΣ» ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νίκος Οικονομίδης.




Ο καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business στο New York University, και ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του NET Institute μιλά για τα λάθη που έγιναν στη διαπραγμάτευση, επικρίνει όσους κάνουν λόγο για στάση πληρωμών και αναφέρεται στο νέο παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να αναπτύξει η χώρα.

Η Ζωζώκα έχει σχέδιο;



Είναι αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου χρήζει... ιδιαίτερης αντιμετώπισης.
Κάποιοι καταφεύγουν στην επιστήμη της ψυχολογίας για να αναλύσουν το φαινόμενο «Ζωή» καθώς κάθε έννοια λογικής εκλείπει από τα περιστατικά στα οποία εμπλέκεται.




Θα έλεγε κανείς ότι η Πρόεδρος της Βουλής δρα ανεξέλεγκτα και ορισμένες φορές δεν ελέγχει τα νεύρα της.
Είναι η ιδιοσυγκρασία της;
Είναι το παρουσιαστικό της που δεν την βοηθάει;
Είναι ότι είναι «πορφυρογέννητη» ως κόρη του αιωνίου «προέδρου» κυρ – Νίκου Κωνσταντόπουλου;
Είναι κάτι άλλο που διαφεύγει της προσοχής μας και χρειάζεται «ειδικός» για να το βρει;


Τα καλύτερα είναι πίσω μας!



Δεν υπάρχει συμφωνία που να κρατήσει στην ζωή τον θίασο των «ψεκασμένων». Κάθε μέρα που περνάει βυθιζόμαστε ολοένα και πιο βαθιά στον βούρκο της αναξιοπιστίας.




Μόλις χτες μάθαμε ότι ο κ. Πάνος Καμμένος πρόσφερε την Κάρπαθο για αεροπορική νατοϊκή Βάση.
Αυτή είναι η υπερήφανη εθνική πολιτική από την πρώτη εθνικο-αριστερή κυβέρνηση. Προπαντός αξιοπρέπεια, σύντροφοι.
Και... προσοχή στα κουνούπια!