19.4.15

Space...

It's Immaterial




Ο μνημονιακός κος Μάρδας!



Νέα περίπτωση ανάλογη με τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ που παραπέμφθηκε τελικά στις καλένδες λόγω σφοδρών αντιδράσεων των δανειστών είναι και η υπόθεση της επαναφοράς των μισθών στο Δημόσιο στα προηγούμενα επίπεδα.




Αυτό συμπεραίνουμε από την  με ημερομηνία 23 Μαρτίου οδηγία (αρ. πρωτ. 2/3057/ΔΕΠ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος συνεχίζοντας ένα «τοξικό μνημονιακό μέτρο» όπως χαρακτηρίζονταν ο νόμος 4024/2011, επιφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη για όσους έχουν μεταταχθεί από το 2010 και περίμεναν μισθολογική εξυγίανση...


Μα καλά… γι’ αυτό ψηφίσαμε Πάντζα;



Άμα ο λαός έχει κέφια και τσαγανό κάνει θαύματα.
Δεν μασάει και δεν καταλαβαίνει ούτε από τοκογλύφους, ούτε από διεθνή μασονικά συμφέροντα, ούτε από τίποτα.
Πάνω απ’ όλα το όνειρο (και η αξιοπρέπεια)!
Ξεσηκώνεται λοιπόν, και ή τα γκρεμίζει όλα με μιας, ή πάει στη κάλπη για να αλλάξει τη μοίρα του με δημοκρατικές διαδικασίες.



Έτσι λοιπόν δημοκρατικά αποφάσισε και έδρασε και ο αγανακτισμένος ελληνικός λαός, που έδωσε σαφή λαϊκή εντολή στην παρέα του Σύριζα να τα αλλάξει όλα.
Να μην αφήσει τίποτα από αυτά που τον γονάτιζαν όρθιο.
Μια παρόμοια εντολή με κείνη που είχαν δώσει κάποτε και οι εξίσου μελανιασμένοι Γερμανοί στον Αδόλφο…
Που πράγματι τα άλλαξε όλα, όχι σαν τους δικούς μας που τρεις μήνες τώρα κι ακόμη να ξεδιπλώσουν το όραμά τους…



Λιάσου κι Εσύ στην Αθηναϊκή Κομμούνα…



Επειδή η πολιτική ορθότητα πάλι χτυπάει κόκκινο και επειδή πολλοί ελευθεριακοί φίλοι έχουν αναγάγει τον αντίλογο σε επίσημη ιδεολογία πρέπει δυστυχώς να ξανασχοληθούμε με το ζήτημα του μεταναστευτικού.
Κατά αρχάς πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο όρος «λαθρομετανάστης» είναι δόκιμος και αυτό διότι παράγεται από το συνθετικό «λάθρα», ήτοι άνευ αδείας.




Προσωπικά θεωρώ ότι ο χειρισμός της κυβέρνησης Σαμαρά από τον «Ξένιο Δία» μέχρι τα κέντρα φιλοξενίας ήταν σε ένα βαθμό ορθός διότι ήταν αποτελεσματικός αλλά και με σεβασμό στην υπόσταση των ανθρώπων αυτών.
Το ένα άκρο του πολιτικού φάσματος, η Χρυσή Αυγή, υπάγει κατατρεγμένους – στην πλειοψηφία τους- ανθρώπους, σε υπανθρώπους.
Το άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, ο ΣΥΡΙΖΑ, τους ανάγει σε Πολίτες παραχαράσσοντας το νομικό πολιτισμό αλλά και την πολιτισμική συνάφεια με τους γηγενείς κατοίκους…


Ο Τσίπρας το ξέρει;



«Επίθεση» στους πιστωτές, τους οποίους κατηγορεί ότι επιθυμούν την υποταγή και την παράδοση της Ελλάδας, εξαπολύει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.




Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «συμφωνία δεν μπορεί να κλειστεί με τα νεοφιλελεύθερα νεοαποικιακά κέντρα, που κυριαρχούν στην ΕΕ και το ΔΝΤ, αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να απειλήσει πραγματικά και σε βάθος τα πιο ζωτικά και θεμελιώδη οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά τους»...


Υπάρχει διέξοδος;



Συνοπτικά:  Στην Ελλάδα χρεοκόπησε το κράτος, δανειζόμενο για διορισμούς και παροχές*,  ενώ στις υπόλοιπες χώρες ήταν οι Τράπεζες που οδηγήθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο υπερδανεισμού και ανέλαβαν οι κυβερνήσεις να τις διασώσουν μέσω του προϋπολογισμού.
Ετσι, οι φορολογούμενοι φορτώθηκαν το σχετικό βάρος και δεν άντεξαν οι εθνικές οικονομίες.




Και στις δύο περιπτώσεις ήσαν οι μεγάλες ευρωπαικές Τράπεζες – Γερμανικές και Γαλλικές κυρίως – που είχαν φορτωθεί με τα σχετικά δυσβάσταχτα βάρη.
Τα προγράμματα διάσωσης λοιπόν εκπονήθηκαν με ουσιαστικό στόχο την διάσωση των δικών τους Τραπεζών επιβαρύνοντας και χώρες, όπως λχ η Τσεχία, η Σλοβενία και η Εσθονία, των οποίων οι Τράπεζες δεν είχαν εμπλακεί στις ανόητες κι απερίσκεπτες αυτές χρηματοδοτήσεις…


Μαϊμού φοιτητές οι καταληψίες της Πρυτανείας;



Την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και θεωρούν ότι κακώς υπήρξε αστυνομική παρέμβαση στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα σοκάρουν.




Χωρίς πολλά σχόλια, παραθέτω τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Τις τελευταίες ημέρες, από τις αστυνομικές Αρχές, συνελήφθησαν συνολικά (49) άτομα, που σχετίζονται με την κατάληψη της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πρόκειται για (41) ημεδαπούς και (8) αλλοδαπούς...


BBC: Πόσο κοντά είναι η Ελλάδα στο Grexit;



 «Πόσο κοντά είναι η Ελλάδα στο Grexit;» ρωτάει σε άρθρο του το βρετανικό BBC, αναλύοντας σε έξι ερωτήσεις και απαντήσεις την κατάσταση της χώρας εν όψει της  24ης Απριλίου, ημερομηνία διεξαγωγής του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.



Είναι η Ελλάδα κοντά στη χρεοκοπία;
Όλα αυτά τα έχουμε ξαναζήσει αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι χωρίς την επίτευξη συμφωνίας για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεμείνει από ρευστό…