19.4.15

Ο μνημονιακός κος Μάρδας!



Νέα περίπτωση ανάλογη με τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ που παραπέμφθηκε τελικά στις καλένδες λόγω σφοδρών αντιδράσεων των δανειστών είναι και η υπόθεση της επαναφοράς των μισθών στο Δημόσιο στα προηγούμενα επίπεδα.




Αυτό συμπεραίνουμε από την  με ημερομηνία 23 Μαρτίου οδηγία (αρ. πρωτ. 2/3057/ΔΕΠ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος συνεχίζοντας ένα «τοξικό μνημονιακό μέτρο» όπως χαρακτηρίζονταν ο νόμος 4024/2011, επιφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη για όσους έχουν μεταταχθεί από το 2010 και περίμεναν μισθολογική εξυγίανση...



Όπως γράφει η απόφαση του υπουργού που παρουσιάζουμε: « όσοι έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί καθώς και όσοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται εφεξής με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από οποιονδήποτε  φορέα του δημοσίου σε άλλο φορέα του δημοσίου δεν έχουν το δικαίωμα να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν από τον φορέα από τον οποίον μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν».
Πρόκειται λοιπόν για συνέχιση της μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο παρά τις εξαγγελίες πως ούτε μισθοί ούτε συντάξεις θα μειωθούν ή τη δέσμευση επαναφοράς των μισθών.
Κύκλοι του υπουργείου τονίζουν πως αυτή η οδηγία έπρεπε να εκδοθεί για να μην προβεί η Ελλάδα σε μονομερή ενέργεια.
Εμείς όμως βλέπουμε πως οι μνημονιακοί νόμοι μια χαρά εφαρμόζονται και με υπογραφές υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα τα άλλα μοιάζουν με υποσχέσεις…

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου