22.4.19

Όταν καίγονται οι Εκκλησίες…


Η «πασχαλινή τραγωδία» στη Σρι Λάνκα με κοντά στους 300 νεκρούς από βομβιστικές επιθέσεις σε καθολικές εκκλησίες – κι άλλους τόσους τραυματίες, εκ των οποίων πολλοί «βαριά» – δείχνει ήδη ότι αντιμετωπίζουμε ήδη ένα διεθνές κύμα ισλαμικής τρομοκρατίας!
Και δεν μπορούμε πλέον να το αποσιωπούμε…
Είχαν προηγηθεί κι άλλα τέτοια «κρούσματα» – πολύ λιγότερο αιματηρά – σε εκκλησίες των Φιλιππίνων.




Κι όλα «πανηγυρίστηκαν» απροκάλυπτα από τα διεθνή δίκτυα του ΙΣΙΣ.
Ενώ και στη Γαλλία είχαν υπάρξει από τα μέσα Φεβρουαρίου αντίστοιχα χτυπήματα βανδαλισμού σε εκκλησίες, πριν από την πυρκαγιά στο περίφημο ναό της Νότρ Ντάμ.
Όλους αυτούς τους βανδαλισμούς-εμπρησμούς σε γαλλικούς ναούς (πάνω από 15 συνολικά, εντός δύο μηνών) τους πληροφορηθήκαμε διεθνώς μετά τη φωτιά στη Νότρ Ντάμ…


Οι νέοι ψηφοφόροι, εκείνοι με μνήμη χρυσόψαρου, και τα αιώνια γίδια…


Για όλους εκείνους άνω των 40-50 ετών, μια πενταετία δεν είναι τίποτα.
Είναι σαν ένα πετάρισμα των ματιών.
Γι’ αυτό και για μένα, όλα εκείνα που πρέσβευε και διατυμπάνιζε ο Σύριζα πριν από το 2015, ακόμη κι από το 2008… τα θυμάμαι σαν να έγιναν χθες.
Δηλαδή, όσο και να θέλω ή να προσπαθώ… δεν ξεχνώ. 




Δεν ξεχνώ το δούλεμα.
Δεν ξεχνώ τις απατεωνιές.
Δεν ξεχνώ το σαμποτάζ.
Δεν ξεχνώ τις κωλοτούμπες…


Οι φυλές της Ευρώπης…


Οι ερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι ίσως οι πιο παράξενες στη βρετανική πολιτική ιστορία. Οι πολίτες θα ψηφίσουν σε μια εκλογική αναμέτρηση για να στείλουν αντιπροσώπους σε έναν οργανισμό από τον οποίο θα έπρεπε να έχουν ήδη αποχωρήσει. Οι αντιπρόσωποι αυτοί μπορεί να νομοθετούν για μερικούς μήνες, για πέντε χρόνια, ή να μην ορκιστούν ποτέ.




Και κάτι ακόμη πιο παράξενο; Ένα κόμμα που δεν υπήρχε καν πριν από μερικές εβδομάδες, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αν πιστέψουμε την τελευταία της YouGov