14.9.19

Εχω Ροτβάιλερ. Μπορώ να πω;


Η είδηση για τη χθεσινή απώλεια του βρέφους από την επίθεση σκύλου ράτσας Ροτβάιλερ σοκάρει. Κάθε φορά θα σοκάρει η απώλεια ενός μικρού παιδιού. Για όποιο λόγο. Είναι τόσο άδικο. Τόσο μη αναστρέψιμο. Τόσο θεμελιακά θλιβερό.




Στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, είναι σκληρό και μόνο να το φανταστείς ως θέαμα. Ξέρω καλά πως ό,τι δακρύβρεχτο και να γράψεις, τίποτα, μα τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει το μέγεθός της. Της Απώλειας. Με σκόπιμο κεφαλαίο. Κανένα παιδί δεν αναπληρώνεται. Και κανένας γονιός δεν μπορεί να μεταφέρει το επώδυνο της εμπειρίας. Μην το εύχεσαι ούτε στον εχθρό σου. Αλλά και κανένα κείμενο δεν μπορεί να μπει στη δυστυχή θέση.
Εκτός αν το ΄χεις ζήσει…

Από δήμαρχος κλητήρας…


Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο άλλοτε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αποτυχών υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και πάντα θεσιθήρας της πολιτικής, είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή – και μπράβο του. Αυτό όμως δίνει την αφορμή σε πολλούς να κοροϊδεύουν τον Θανάση, όταν μάλιστα ο ίδιος κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί μετακλητούς.





Οσοι τον επικρίνουν βλέπουν τον συμβιβασμό του ταπεινωτικό για έναν κοτζάμ πρώην πρόεδρο, πρώην βουλευτή Επικρατείας, πρώην υπουργό!
Πώς καταδέχεται να βολεύεται τώρα σε μια θεσούλα μετακλητού στη Βουλή, έστω και αν φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο του γενικού διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ;
Ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης, λ.χ., του οποίου το ηγετικό κύρος δεν αμφισβητήθηκε ούτε την εποχή που ήταν εκείνος και η κάμερα μόνοι τους, θα δεχόταν ποτέ κάτι τέτοιο;

Πρόσφυγες και ...«πρόσφυγες»


Το μεταναστευτικό μετά από 5 χρόνια είναι παρόν, θυμίζοντας ότι τίποτα δεν λύθηκε μέχρι τώρα, αλλά αντίθετα υπάρχει τέτοια δυναμική, που υποδηλώνει ότι τα χειρότερα έπονται αν δεν ληφθούν μέτρα. Στις 29Αυγούστου στάλθηκε το μήνυμα από την Τουρκία του κ. Ερντογάν.





Είναι κάτι που αναφέρει από την αρχή η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Η Τουρκία χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές προς όφελος των εθνικών της συμφερόντων, αδιαφορώντας για πνιγμούς, ανθρώπινα δικαιώματα και τέτοιου είδους «λεπτομέρειες». Άλλωστε έχει δείξει διαχρονικά ότι είναι «μέτρ» στις μετακινήσεις πληθυσμών και στους εποικισμούς περιοχών – κρατών (βλέπε Κύπρος)…