23.3.15

By my side...

INXS



Η παράνοια της ζωής στη Μόσχα…



Οι πόρτες ανοίγουν και μια σκοτεινή ανθρώπινη λάβα χύνεται μέσα στο μετρό.
Τα πρόσωπα είναι γνήσια, νυσταγμένα, και ανήκουν σε ανθρώπους που επί χρόνια ολόκληρα ξυπνάνε χαράματα και μετακινούνται προς τη Μόσχα για να κερδίσουν το ψωμί της οικογένειάς τους, και για τους οποίους δεν είναι η πρώτη φορά που έγιναν φτωχότεροι μέσα σε μια μόνο νύχτα.




Από τα μεγάφωνα ακούγεται μια χαρούμενη φωνή, σαν υπάρχει κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε.
Ανακοινώνει ότι σαν σήμερα πριν από 226 χρόνια, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το φρούριο Ochakov, στη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου.
Το Ochakov βρίσκεται στη σημερινή νοτιοανατολική Ουκρανία, σε μια από τις περιοχές που ο Πούτιν αρέσκεται να αποκαλεί Novorossiya ή Νέα Ρωσία.
Νοιάζεται άραγε κανείς;


Παράπλευρες απώλειες…



Καθαρές κουβέντες! Όταν λέμε «πολιτική λύση» για το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδος, εννοούμε δανεικά χωρίς όρους.
Γι΄ αυτό, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε καταθέσει μισή πρόταση που θα μπορούσε να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν.
Μόνον εκθέσεις ιδεών, για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.
Και, μάλιστα, χωρίς νούμερα.




Αλλά ας πούμε ότι γίνεται το χατίρι μας.
Επειδή στο Γιούρογκρουπ βαρέθηκαν να ακούνε τον Βαρουφάκη, επειδή ο Καμμένος θα στείλει τζιχαντιστές στην «Αλεξάντερπλατζ», επειδή μπορεί να γίνουμε παραμάγαζο του Πούτιν, επειδή φοβούνται να τα βάλουν με τη Ζωή, επειδή Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε ο Παυλόπουλος, τέλος πάντων, για κάποιον από τους δεκάδες λόγους που σε κάνουν να μην πλήττεις σ' αυτήν τη χώρα.
Και αύριο πρωί, μας προσφέρουν τα 7,2 δισεκατομμύρια της τελευταίας δόσης, χωρίς αξιολόγηση. Και μπόνους άλλα τόσα, ως προκαταβολή για όσα θα προκύψουν από τον έλεγχο για το «επαχθές» χρέος.
Τι νομίζετε ότι θα γίνουν αυτά τα χρήματα;

Δεν σκέφτομαι, άρα υπάρχω: ΣΥΡΙΖΑ style!



Πολλοί με ρωτάνε από ποιόν “τα παίρνω”.  Φαίνεται ότι ο μόνος τρόπος να εξηγήσουν κάποιον παθιασμένο ιδεολογικά είναι αυτός.  Γιατί (και) στα ιδεολογικά θέματα φαίνεται ότι κάποιοι νομίζουν ότι έχουν το μονοπώλιο.  




Το πρόβλημα δεν είναι επιφανειακό.  Ο ΣΥΡΙΖΑ με ενοχλεί ως το μεδούλι γιατί προσβάλλει ευθέως αξιώματά μου:

It ain’t over till the fat lady sings*



Χτες ήταν η «παγκόσμια μέρα ύπνου» και το επιτελείο προπαγάνδας της συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων σκέφτηκε πως ο ελληνικός λαός θα κοιμάται όρθιος και με τα τσαρούχια, οπότε μπορεί να του σερβίρει άλλο ένα νανουριστικό επεισόδιο του σίριαλ «Σκληρή διαπραγμάτευση», με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά όχι τον ξεπεσμένο ροκ σταρ Μπαρουφάκη, αλλά τον φρέσκο και λαμπερό Τσίπρα. Η αλήθεια είναι πως βγαίνοντας χαράματα από το… αρμένικο δείπνο με την Ανγκελα, τον Φρανσουά και τους ακολούθους τους, ο Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.



Ξαναβάλαμε τη συμφωνία στις ράγες ήταν το σλόγκαν που ο Παππάς του έγραψε να πει. Αυτό και τέρμα.
Τα υπόλοιπα θα τ’ αναλάβουν οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέχρι να βασιλέψει ο ήλιος της Δευτέρας, που θα φιλοξενήσει την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού της νέας συγκυβέρνησης στο Βερολίνο, ενόψει και του εθνικοπατριωτικού κλίματος με την «Πολεμική Αρετή των Ελλήνων» που οργανώνουν η Δούρου με τον Καμμένο στο Σύνταγμα, θα διαβάσουμε και θ’ ακούσουμε πολλά ηρωικά και πατριωτικά αφηγήματα, τα οποία δε θα έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ας δούμε, λοιπόν, την πραγματικότητα χωρίς τα ψευτοπατριωτικά και ψευτοαριστερά ψιμύθια…

Ανθρωπιστική κρίση «made in Greece»…



Η απόφαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να διαθέσει ποσό της τάξης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά, αν θέλετε, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.




Πέρα και πάνω από αυτό, όμως, είναι μια εξέλιξη που «δικαιώνει» το ελληνικό DNA και επιβεβαιώνει ότι, παρόλο που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι πια «ψυλλιασμένοι» με την περίπτωσή μας, εξακολουθούν, από καιρού εις καιρόν, να... αγοράζουν τον «κοπανιστό αέρα» που τους «πουλάμε»…


Ως πότε θα κάνουμε τα κορόιδα;



Η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. αλλά και η συνάντηση με το «Διευθυντήριο» ήταν απολύτως χρήσιμη για τη χώρα και ελπίζω να αποδειχθεί διδακτική για την κυβέρνηση.




Σε ανώτατο επίπεδο ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε ότι το ευρωπαϊκό τρένο δεν έχει θέσεις δωρεάν και υπάρχουν κανόνες για τους επιβάτες. Με τη χώρα στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης, μια αχτίδα συμβιβασμού είναι θετική, αλλά δεν θα πρέπει να εκληφθεί σαν μια ακόμη «ανάσα».
Ο χρόνος έχει προ πολλού εξαντληθεί και ανάσες χωρίς χρηματοδότηση δεν είναι παρά βαθιές εισπνοές τοξικού ατμού...

Περί της ηθικής Κατρούγκαλου…



«Ο Γ. Κατρούγκαλος δεν στέκεται στη θέση του...» δήλωσε την Κυριακή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος 'Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως αντίστοιχο παράδειγμα υπουργός «να πληρώνεται για νόμο που θα φέρει στο Κοινοβούλιο».



«Ποιος μου λέει ότι η μεγάλη του αντιμνημονιακή ρητορική δεν είναι αποτέλεσμα ιδεολογίας αλλά συμφέροντος;» διερωτήθηκε μιλώντας  στο Βήμα FM και πρόσθεσε « Αν παίρνεις προμήθεια 12% δεν ζεις για τις ιδέες σου αλλά από τις ιδέες σου»...