24.6.15

Snooks

Elbow




Το τέλος της Αριστεράς...



Όποιος δει τις τελευταίες ώρες τους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια θα θυμηθεί το γνωστό ποίημα του Βάρναλη «Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα».




Σε δραματική κατάσταση, κατακίτρινοι μετά τη μεγαλειώδη συμφωνία που τους έφερε ο αρχηγός τους, ψελλίζουν λέξεις τύπου «κάναμε ότι μπορούσαμε», «δεν είναι νέο μνημόνιο αλλά συμφωνία – γέφυρα», «να δούμε το τελικό κείμενο», κι άλλες τέτοιες ανοησίες προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...

Που να μην είχαμε και ανθρωπιστική κρίση… θα μας ξέσκιζε ο Αλέξης!



Τα αμερικανάκια είθισται να λένε I hate to say I told you so, but I told you so… όταν έχουν δίκιο σε κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει.
Και αυτή η φράση είναι που με εκφράζει πλήρως αυτό το τελευταίο διήμερο της αποκάλυψης του πραγματικού Αλέξη,  και όχι μόνο.

 
Αποκλειστική φωτό από τις διαπραγματεύσεις!

Χρόνια ολόκληρα τώρα γράφω για την πολιτική «απάτη» που λέγεται Σύριζα, και για τη φούσκα που λέγεται Αλέξης (και για τον Μπαρουφάκη), αλλά μόνος μου τα γράφω, μόνος μου τα διαβάζω, και μάλλον μόνος μου τα καταλαβαίνω.
Στη κοινωνία, στον επαγγελματικό μου περίγυρο, ακόμη και στην ευρύτερη οικογένειά μου, κανείς δεν έδωσε ποτέ σημασία σε αυτά που εγώ πίστευα ακράδαντα για τον Σύριζα…

Τι θα κάνεις Παναγιώτη;



Θα ψηφίσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το νέο μνημόνιο;
Θα βάλει την υπογραφή του δίπλα σε εκείνη του Αλέξη Τσίπρα;
Κι αν δεν ψηφίσει, πως θα αντέξει το βάρος της πτώσης της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας;



Είναι βαρύ το φορτίο που καλείται να σηκώσει στις πλάτες του ο Παναγιώτης. Εντάξει! Υπάρχει και το παρασύνθημα: Ότι πρόκειται για μία τακτική κίνηση μέχρι να... "οργανωθούμε καλύτερα". Ή αλλιώς, είναι γλυκιά η ρημάδα η εξουσία…


Πολιτική, Φυσική, και Θεωρία Παιγνίων…



Πολλοί κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ με τους 50 υπουργούς ότι δεν έχει κάνει τίποτα μέσα σε σχεδόν 5 μήνες.
Είναι άδικοι, επειδή είναι λίγο αδιάβαστοι στη Φυσική.
Δεν έχει περάσει τόσο μεγάλο διάστημα.




Σύμφωνα με τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, ο χρόνος εξαρτάται από την ταχύτητα του συστήματος αναφοράς πάνω στο οποίο βρίσκεται ο παρατηρητής.
Το σύστημα διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο βρισκόμαστε όλοι αναγκαστικά σαν παρατηρητές, κινείται με την αστρονομική ταχύτητα του ρυθμού των συνεντεύξεων του κ. Υπουργού Οικονομικών στα διεθνή και ντόπια ΜΜΕ, ταχύτητα η οποία πλησιάζει αυτή του φωτός.
Σ' αυτή την περίπτωση ο χρόνος κυλάει πολύ αργά...

Μόνος στο Μαξίμου…



Ε​​ίναι ένα άψογο παράδειγμα αυτού που λέμε σχήμα λιτότητος!
«Δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα, αλλά έστειλαν λάθος κείμενο», δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος των Βρυξελλών προς τους Financial Times, όταν διαπιστώθηκε, χθες το πρωί, ότι η Ελλάδα είχε στείλει... το λάθος κείμενο στους εταίρους.



Κανείς μας δεν ξαφνιάζεται, είμαι βέβαιος, από την κολοσσιαία επιπολαιότητα ― διότι ποιος ξεχνά ότι στη διαμόρφωση της ελληνικής γραμμής στις διαπραγματεύσεις μετέχει ο παππούς Αλέκος Φλαμπουράρης;
Επόμενο ήταν, λοιπόν, να συνέβαινε κάποτε και αυτό.
Ιδού που συνέβη…
 

Κερδίσαμε!!! (συμφωνία ανάσα…)



Σχεδόν πέντε μήνες με την νέα Κυβέρνηση...
Προχθές βράδυ μετά το πέρας του γιούρογκρουπ, ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ανέκραξε η Κυβέρνηση... το ίδιο ανέκραξε και η ΕΕ...




Εκείνος που έμεινε άλαλος είναι ο Ελληνικός Λαός...
8 δις μέτρα. ρε 8 δις μέτρα ψελλίζουν όλοι μαγεμένοι από το άκουσμα των 8 δις. Άλαλα τα χείλη..
Αυτά δεν είναι μέτρα είναι ...χιλιόμετρα...


Τώρα, βοήθεια στον Τσίπρα σημαίνει μένουμε Ευρώπη…



Η υπέρβαση που ζητούσαμε από τον πρωθυπουργό για να παραμείνει η χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, φαίνεται ότι έγινε.




Παρά τις παλινωδίες, παρά τα εγκληματικά λάθη που έγιναν εδώ και πέντε μήνες, παρά τις φανερές αβελτηρίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, παρά τα ψέματα που ειπώθηκαν στην ελληνική κοινωνία, ο Αλέξης Τσίπρας στο παρά ένα της συντριβής της χώρας, φαίνεται ότι γύρισε την πλάτη στους δραχμολάγνους υπουργούς και στελέχη του κόμματός του και πήρε την υπόθεση στις πλάτες του.


Ως εδώ και μη παρέκει… λέει ο Καμμένος!



«Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει και θεωρούμε ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες, η κυβέρνηση τηρώντας τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου θα προχωρήσει στην οριστική επίλυση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η φήμη για αύξηση του ΦΠΑ στα αλλαντικά», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.



«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται η Ελλάδα, δεν διαπραγματεύεται απλώς η κυβέρνηση. Ελπίζουμε ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων θα είναι θετική για τον ελληνικό λαό, που του αρέσει η μορταδέλα και το σαλάμι αέρος», υπογράμμισε και πρόσθεσε:
«Οι προϋποθέσεις που έχουν μπει και από την κυβέρνηση αλλά και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι οποιαδήποτε συμφωνία να συνδέεται με χαμηλούς δείκτες ΦΠΑ στα αρμένικα σουτζούκια, στον καπλαμά, στη λούζα,  και στον καβουρμά Ροδόπολης».