14.12.20

Έλα μωρέ, και οι προηγούμενοι τα ίδια δεν έκαναν;

Μετά από πολύμηνες και οργανωμένες ενέργειες της πάντα σε εγρήγορση ΕΥΠ, συνελήφθησαν δυο «ημεδαποί» στη Ρόδο για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας.

Και όχι μόνο κατασκοπεία, αλλά ίσως και «εσχάτη προδοσία», καθότι Έλληνες υπήκοοι.

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού πατριώτες, αφού βρέθηκε μια μοναδική ευκαιρία να την πούμε στον Σουλτάνο, που μας θεωρεί παιδική χαρά, και να ξεπλύνουμε την ντροπή της πολύμηνης κράτησης δυο στρατιωτικών μας που πριν από κάποιο διάστημα είχαν συλληφθεί και διαπομπευθεί από τους Τούρκους ως κατάσκοποι, αν και το μόνο «έγκλημά» τους ήταν ότι βρέθηκαν κατά λάθος μερικά μέτρα εντός των τουρκικών συνόρων στον Έβρο.




«Να κλειστούν σε μπουντρούμια, να φάνε τριπλά ισόβια, να καταδικαστούν σε θάνατο, να κουρευτούν εν χρω και να πασαλειφτούν με πίσσα και πούπουλα»… και άλλες πολλές τέτοιες προτροπές από τους διάφορους σχολιαστές των σόσιαλ μύδια, αλλά και μερικούς «έγκριτους» δημοσιογράφους των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Εσύ είσαι που το λες;

Πριν αλέκτορα φωνήσαι…  με εντολή εισαγγελέα ο εις εκ των δυο (μπορεί και οι δυο, δεν θυμάμαι, διότι έσπασα τη τηλεόραση) αφέθησαν ελεύθεροι.

Επιβεβαιώνοντας το «οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι», που ισχύει στο Γιουνανιστάν εδώ και πολλά χρόνια.

Πως όμως και γιατί; Μιλάμε για κατάσκοπους, όπως στις ταινίες.

Ποιος ξέρει;