26.12.14

Mad about you...

Hooverphonic



Κόκκινος συναγερμός στις τράπεζες…



Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία των τραπεζών ενόψει των πολιτικών εξελίξεων και της αύξησης του βαθμού αβεβαιότητας, που αυτές συνεπάγονται.




Οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά από την Τράπεζα της Ελλάδος που ήδη έχει πραγματοποιήσει την πρώτη σύσκεψη για την προετοιμασία της ενόψει καθυστέρησης της προγραμματισμένης συμφωνίας με την τρόικα.
Oι εκδόσεις εντόκων, αν έχουμε επιβράδυνση των διαπραγματεύσεων που δείχνει πιθανή φαίνεται να είναι το πρώτο βήμα…


Η Δικαιοσύνη και της τερατολογίας το ανάγνωσμα…



Από την πρώτη στιγμή που «έσκασε», ήμουν πολύ διστακτικός απέναντι στην περιβόητη «υπόθεση Χαϊκάλη» και στον τρόπο που ήρθε στη δημοσιότητα.
Μπορεί, δεν το κρύβω, να ήταν και αποτέλεσμα μιας κάποιας προκατάληψης, αφού τα πρόσωπα που είχαν εμπλακεί στη βορβορώδη αυτή ιστορία δεν μου ενέπνεαν εμπιστοσύνη.



Δεν είχαν, άλλωστε, περάσει πολλές μέρες, αφότου ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας ισχυριζόταν, από τηλεοράσεως, ότι ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνήσει εννιά φορές μέσα σε μια μέρα σε έναν από τους βουλευτές του, πιέζοντάς τον να ψηφίσει Πρόεδρο, μέχρι που, πάντα κατά τον καταγγέλλοντα πολιτικό αρχηγό, ο βουλευτής απηύδησε και του το έκλεισε στα μούτρα (του πρωθυπουργού…).
      

Πως χρηματοδότησε ο ΛΕΝΙΝ τη χώρα του, μετά την άρνηση πληρωμών;



Με προσοχή άκουσα τον Γ.Γ. του ΚΚΕ να υποστηρίζει την μονομερή διαγραφή του χρέους. Κάτι αντίστοιχο ψελλίζουν διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, βάζοντας στο ίδιο κάδρο και τον κ. Καμμένο και την Χρυσή Αυγή.
Στην ιστορία των χρεοκοπιών, μετράμε περίπου 40 χώρες. Και οι 40 μετά τη στάση πληρωμών αποκόπησαν από το διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι εις βάρος των λαών τους.




Μα! λέει ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, εμείς θα αρνηθούμε κάθε πληρωμή στο διεθνές κεφάλαιο, γιατί θα έχουμε Λαϊκή Συμμαχία.
Και αν έχουμε Λαϊκή Συμμαχία, νομιμοποιούμαστε να μην πληρώσουμε χρέη που έχουμε πάρει σαν δάνειο από την αποταμίευση άλλων λαών;
Βεβαίως, το έπραξε ο Λένιν.
Και εδώ αρχίζει το γέλιο
...

Όταν τα αστεία γίνονται πραγματικότητα…



Ν​​όμιζα ειλικρινά ότι ήταν, ας το πούμε έτσι, ένα «αστείο» και μάλιστα κρύο: κουβέντες του αέρα, που ελέχθησαν ελαφρά τη καρδία από τον άνθρωπο, ο οποίος, ως πρωθυπουργός εν μέσω κρίσης, έκανε τρίωρες διαλέξεις στο υπουργικό συμβούλιο για κάποιον Ινδό που κατάφερε να χτίσει μόνος ένα σπίτι.



Τελικά όμως, ο Γιώργος (το κακορίζικο...) κάνει κόμμα.
Κυκλοφορούν μάλιστα και ιδέες για ονόματα, οπότε ας προσθέσω κι εγώ τη δική μου ιδέα: «Λεφτά Υπάρχουν»!
Γιατί όχι;
Σε αυτές τις κουβέντες οφείλει τη μεγαλύτερη επιτυχία του: να ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ στην ταράτσα και από εκεί να πηδήξουν μαζί στο κενό…


H «κοσμογονία» της μετάβασης στη δραχμή.



Τη δεδομένη χρονική περίοδο μια πιθανή αποπομπή από την Ευρωζώνη, εκούσια ή μη, ισοδυναμεί με όλεθρο για την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.



Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε το γεγονός με ολοκληρωτική πυρηνική καταστροφή μετρημένη σε όρους χρήματος.
Και πράγματι, το κόστος της επαληθεύσεως ενός τέτοιου ενδεχομένου θα ήταν ανυπολόγιστο…

Για τον Σεραφείμ Φυντανίδη…



Προσωπικά «μεγάλωσα» και γαλουχήθηκα με την παλιά καλή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, οπότε ο αιφνίδιος θάνατος χθες του Σεραφείμ Φυντανίδη με στενοχώρησε πολύ.
Γι αυτό και αντιγράφω τις σκέψεις που ανέβασε στο ΦΒ ένας φίλος.
S.A.



Ο Σεραφείμ Φυντανίδης ανήκε στην παλιά γενιά δημοσιογράφων, που πέρασαν από τη δημοσιογραφία στη διεύθυνση εφημερίδων και κατάφεραν να κρατήσουν υψηλά το επίπεδό τους, θυμίζοντας σε μια χώρα γενικά δύσπιστη προς τα Μ.Μ.Ε., ότι υπάρχουν και εφημερίδες με ποιότητα και σεβασμό στον αναγνώστη...