22.11.20

Θα πεθάνετε όλοι (ή αλλιώς η πολιτική του τρόμου).

Ένα συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα από ολόκληρη την  συστημική ειδησεογραφία εδώ και μερικές εβδομάδες, κι αυτό είναι «να φοβόσαστε».

Μια ειδησεογραφία, προφανώς κατά παραγγελία, με απώτερο σκοπό τη συσπείρωση γύρω από την κυβέρνηση, που σαν καλός πατερούλης κάνει τα πάντα για να μας προστατεύσει. Την μια από τους Τούρκους, την άλλη από τον κορονοϊό, κ.ο.κ.

Προσοχή, δεν εννοώ σε καμιά περίπτωση πως ο κίνδυνος του ιού δεν είναι υπαρκτός. Κάθε άλλο.

Και υπαρκτός είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνος.

 

Εκτός όμως από τη μεγάλη ζημιά που προκαλεί στην οικονομία, στη κοινωνία, και στην ψυχολογία μας, αποτελεί και βούτυρο στο ψωμί των κυβερνόντων.

Ο ιός ήρθε σαν από μηχανής θεός, προκειμένου κάποια συμφέροντα να κλείσουν δουλειές με τη κυβέρνηση που σε άλλες πιο φυσιολογικές συνθήκες, θα ήταν σχεδόν αδύνατο.

Κι εδώ μπαίνει ο ύποπτος ρόλος των συμβατικών ΜΜΕ, που από το πρωί μέχρι το βράδυ πουλάνε τρόμο...

 

Ο κορονοϊός και η αντιπολίτευση…

Δυο άσχημες εικόνες είδαμε τις προηγούμενες ημέρες στην τηλεόραση. Από τη μια σε νοσοκομείο στοιβαγμένους σάκους και νεκρούς από τον κορονοϊό, ένα πλάνο που κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε να έχει προβληθεί καθώς επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των τηλεθεατών.

 


Από την άλλη η Αυγή, επίσημη κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα έδειξε τάφους σε ανάρτησή της για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ύστερα διέγραψε την σχετική ανάρτηση υπό την πίεση χιλιάδων αρνητικών σχολίων για να επανέλθει κατηγορώντας τις εθελόντριες νοσηλεύτριες που σπεύδουν από όλη την Ελλάδα να διασώσουν τα υπό κατάρρευση νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ως “φερετζέ του νεοφιλελευθερισμού”…