5.9.13

Ελληνική αμυντική βιομηχανία, και λαϊκισμός…



Για μια ακόμη φορά ο χειρισμός από την τρόικα της υπόθεσης των πολεμικής βιομηχανίας είναι άκομψος.
Δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου.
Όμως, από αυτό το σημείο μέχρι την εκτόξευση κατά ριπάς καραμελών εθνικής υπερηφάνειας, ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας και άλλων παρόμοιων ιλαρών, η απόσταση είναι μεγάλη.



Ας δούμε τα πράγματα με νηφαλιότητα και κυρίως με ρεαλισμό…



Η απατηλή γοητεία του απονενοημένου…



Ότι μπορεί μια ιδέα να στερείται σοβαρότητας, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι και ακίνδυνη: αρκεί να βρεθεί ένας ικανός αριθμός ελαφρόμυαλων που θα την πάρουν στα σοβαρά και τότε οι συνέπειές της θα είναι πράγματι σοβαρές.



Το λέω διότι, αφότου το πολιτικό σύστημα επέστρεψε από τις διακοπές του και έπιασε ξανά τη δουλειά, σημειώνονται ορισμένα αξιοπερίεργα και ανησυχητικά.
Για να δώσω ένα παράδειγμα, δημοσιεύονται κάποιες φήμες περί ανατροπής του σημερινού πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα να τους προσδίδεται κάποια αξιοπιστία, την οποία όμως δεν αξίζουν.
Διαβάζουμε, επίσης, αναλύσεις που προαγγέλλουν αλλαγή πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά: περιμένει, υποτίθεται, να γίνουν οι γερμανικές εκλογές και ύστερα φέρεται διατεθειμένος να επιχειρήσει την αναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους δανειστές μας, υπόσχεση με την οποία άλλωστε εξελέγη.


Όποιος μπήκε σε Πολυτεχνείο με 16.500 μόρια είναι ηλίθιος;


Το γεγονός ότι έπεσαν οι βάσεις δε σημαίνει ότι έπεσαν και οι Σχολές, ούτε ότι μπήκαν στα Πανεπιστήμια κάποιοι ηλίθιοι. Οι βάσεις είναι συνάρτηση του αριθμού εισακτέων σε κάθε τμήμα, της δυσκολίας των θεμάτων, της συνολικής επίδοσης των υποψηφίων και της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών. Κάθε ένα από αυτά εξαρτάται από παραμέτρους.

Πούτιν, εφ όλης της ύλης!



Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Associated Press,  Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για όλους και για όλα.
Για τη Συρία, η χώρα του, είπε, θα θεωρήσει οποιαδήποτε αμερικανική μονομερή επέμβαση που δεν θα έχει την έγκριση του ΟΗΕ ως μια καθαρά επιθετική ενέργεια, και θα δράσει ανάλογα, αφού «έχουμε σχέδιο».



Πρόσθεσε όμως πως δεν αποκλείει την ρωσική υποστήριξη μιας τέτοιας επέμβασης, που θα έχει την έγκριση του ΟΗΕ, εφόσον αποδειχτεί ότι το συριακό καθεστώς όντως χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του πληθυσμού του.
Αν και αυτό το θεωρεί «παράλογο», την στιγμή που οι αντάρτες είναι περικυκλωμένοι, και στα πρόθυρα οριστικής ήττας.


Η χαμένη σημασία της Μεσογείου.



Η διστακτικότητα της Δύσης στο να παρέμβει στην Συρία αποδεικνύει το ότι η Mare Nostrum δεν είναι πια αυτή που ήταν κάποτε.
Η σταδιακή αποχώρηση των ΗΠΑ από την Μεσόγειο αφήνει ένα κενό, που η ΕΕ δεν μπορεί να καλύψει.



Η απότομη αλλαγή στάσης του Ομπάμα όσον αφορά στην απειλή του να επιτεθεί στη Συρία, δείχνει ξεκάθαρα την απροθυμία της Αμερικής να εμπλακεί σε μια μακροχρόνια διένεξη στην Μεσόγειο.
Και μπορεί το κογκρέσο να του δώσει τελικά το πράσινο φως, αλλά η άρνηση του βρετανικού κοινοβουλίου να συνταχθεί με την Αμερική την άφησε μόνη και αβοήθητη.
Το ίδιο αρνητική ήταν η στάση της Γερμανίας, της Ιταλίας, και της Πολωνίας, με αποτέλεσμα στην Ευρώπη η Ουάσιγκτον να έχει πια μόνο την Γαλλία δίπλα της.


Η χαμένη γενιά των Ελλήνων executives!



Ή αλλιώς: Το τέλος των Βαλκάνιων Golden Boys

"Στελέχη επιχειρήσεων" (
Executives) ονομάζονται όλοι οι εργαζόμενοι που διαθέτουν πτυχίο ανώτατης σχολής και τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό και κατέχουν θέση Ευθύνης μεσαίου και ανώτερου Management.
Eίναι υπάλληλοι  μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων κυρίως Χρηματοπιστωτικών και Διαφημιστικών Υπηρεσιών, καθώς και Καταναλωτικών αγαθών.



Είναι νέοι, στην ηλικιακή ομάδα 25-44, φορούν σκούρο κοστούμι από το πρωί μέχρι το βράδυ, δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ονομάζονται Brand Managers, Assistant Brand Managers, Marketing Managers, Account Managers και άλλα δυσερμήνευτα επί της ουσίας…

Παπαρολογία (η συνέχεια)…



Συνεχίζω ακάθεκτα εναντίον παπαρολογίας.
Αναγκασμένος.
Μετά την βροχή χτεσινών σχολίων.



Λέμε λοιπόν.
Ότι οι Γερμανοί έχουν κερδίσει ωκεανό euros από τους φτωχούς έλληνες.
Συμφωνώ.
Όμως να μην τα παίρναμε. Τα δανεικά εννοώ!


Βρε τι έπαθε..



Θεία δίκη; Ίσως.
Ακούστε τι έπαθε ένας βιαστής στην Αγγλία.



Κατέρρευσε, μόλις ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι το θύμα του μάλλον του μετέδωσε τον ιό  του AIDS!