7.2.18

I Am The Walrus...

Flaming Lips




Μετά την απομάκρυνση από τις κάλπες…


Πριν από λίγο καιρό εκδόθηκε ένα νέο βιβλίο (πολιτικής επιστήμης) με τίτλο How Democracies Die, το οποίο διαπραγματεύεται την Αμερική του Τραμπ, πλην όμως ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Ελλάδας του Τσίπρα. Το έγραψαν από κοινού οι Steven Levitsky and Daniel Ziblatt, οι οποίοι αν δεν ήξερα καλύτερα θα πίστευα ότι μελετούν την νεοελληνική πολιτική πραγματικότητα μετά μανίας.




Τι λέει το βιβλίο και γιατί έχει σχέση με τα δικά μας; Μέχρι τώρα όλοι οι ειδικοί και μη πίστευαν ότι οι δημοκρατίες καταρρέουν θεαματικά μέσα από πραξικοπήματα, επαναστάσεις, κλπ. Αυτό όμως δεν ισχύει σήμερα. Σήμερα οι δημοκρατίες φθείρονται σιγά σιγά, με μικρά βήματα τα οποία εν πολλοίς είναι σχεδόν αόρατα. Σαπίζουν δηλαδή από μέσα, δηλητηριασμένες από τους ίδιους τους ηγέτες και πολιτικούς παράγοντες οι οποίοι υπονομεύουν την ίδια την δημοκρατική διαδικασία που τους έφερε στην εξουσία…


Γι' αυτό τους δίνουν το όνομα…


Μόνο τυχαία δεν είναι επιμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την ονομασία «Μακεδονία» χωρίς καν να  υπάρξει άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων, δηλαδή απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών συμβόλων και των διατάξεων του σκοπιανού Συντάγματος, που μιλάνε για κατεχόμενη από τους Ελληνες "Μακεδονία του Αιγαίου".




Ο ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική συνέχεια της "αναθεωρητικής ομάδας του ΚΚΕ", του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του Συνασπισμού της Αριστεράς, (όλοι οι παραπάνω είναι μία κομματική γραμμή από το 1968 και μετά) οφείλει πολλά στα Σκόπια.
Εχει ισχυρούς δεσμούς και σφυρηλατημένους σε δύσκολους καιρούς δεσμούς, όπως αναφέρει το βιβλίο των Αλ. Δάγκα και Γ. Λεοντιάδη, που αποκαλύπτει τον ρόλο των Σκοπίων στην απίστευτη διαμάχη για το αρχείο του ΚΚΕ και ειδικά εκείνο το αρχείο που απέσπασε το 1968, μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ (12η Ολομέλεια), ο ΣΥΡΙΖΑ της εποχής, ο πολιτικός πρόγονος της σημερινής κυβέρνησης, η αποκαλούμενη «αναθεωρητική ομάδα» του ΚΚΕ…


Novartis: Το καλύτερο… φάρμακο για το τσούξιμο!


Το καλύτερο… φάρμακο για το τσούξιμο του συλλαλητηρίου και το κλύσμα που τους έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, βρήκε η κυβέρνηση σε μια φαρμακευτική εταιρεία.


 

Τρία χρόνια μετά από την ανάληψη της εξουσίας από την αριστερά, κι αφού η Δικαιοσύνη ελέγχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και τους γνωστούς κύκλους που έχουν πρόσβαση στο δικαστικό σώμα, βγήκε το… σκάνδαλο της Novartis.
Οι δικαστές έπεσαν, λέει, πάνω στα ονόματα των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Πάνου Πικραμμένου αλλά και κατά 8 υπουργών. Του Λοβέρδου, του Βορίδη, του Άδωνι, του Στουρνάρα, του Βενιζέλου, του Σαλμά, του Λυκουρέτζου, του Κουτρουμάνη…


Ο ανεμιστήρας άρχισε να δουλεύει…


Είχαμε γράψει εδώ και αρκετές εβδομάδες στο πολυπεριοδικό «Στο Καλντερίμι», του grpost, για αυτά που εδώ και λίγες ώρες παρακολουθούμε, αναφορικά με την υπόθεσηNovartis. Κι ακόμη δεν έχουμε δει κι ακούσει τίποτα. Αυτή η ιστορία, είναι ο υπέρ πάντων αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Τώρα, αλλάζει την ατζέντα από το Σκοπιανό ζήτημα. Οσονούπω, τόνοι λάσπης θα εκτοξευθούν από τον ανεμιστήρα της.




Λίγες ώρες μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας, ξεκίνησαν τα όργανα. Και μάλιστα με επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο. Λίγο μετά, οι δυο υπουργοί Δικαιοσύνης –χωρίς  να έχουν γνώση της δικογραφίας, αφού απαγορεύεται ν’ ανοίξουν τον φάκελο που απέστειλε η Δικαιοσύνη- πήγαν κι ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό! Κι όπως είπαν, έλαβαν εντολή από εκείνον, να τον παραπέμψουν στη Βουλή!!! Σαφής παραβίαση του Συντάγματος, αφού το άρθρο 86 αναφέρει ότι τέτοιες περιπτώσεις διαβιβάζονται αμελλητί…