29.8.15

Midnight Summer Dream...

The Stranglers




Η Αριστερά ξεπλένει πάντα την κακή Δεξιά…



Ο Κάουτσκι πίστευε πως όσο οι προλετάριοι αδυνατούσαν να κάνουν την επανάσταση, άλλο τόσο και οι αστοί αδυνατούσαν να την εμποδίσουν. Όμως και ο ίδιος ο Λένιν έγραφε το 1905 με ένα ιδιαίτερο ύφος αφορισμού: «Αποτελεί αντιδραστική σκέψη να ψάχνουμε τη σωτηρία της εργατικής τάξης σε κάτι άλλο εκτός από τη μαζική ανάπτυξη του καπιταλισμού».



Και οι δύο, όμως, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τη δική μας περίπτωση.
Για τον πολύ απλό λόγο ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε προλετάριους ούτε εργατική τάξη ούτε και καπιταλισμό! Έχουμε μόνο ένα κρατικό μόρφωμα που αναπτύχθηκε ως προμετωπίδα ή απλά νησίδα γεωπολιτικών συμφερόντων της Δύσης  στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.


Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ και η φράξια Λαφαζάνη…



Ας μιλήσουμε, λοιπόν, με τη γλώσσα, την ορολογία και τα επιχειρήματα των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Κι ας αποκαλύψουμε τα κρυφά σχέδια της πλουτοκρατίας που εξαπέλυσε τη μεγάλη θερινή της επίθεση με δυο ρωμαλέους βραχίονες: Τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερή Πλατφόρμα.
Με τη δήθεν αντιπαλότητα γύρω από το τρίτο μνημόνιο να συσκοτίζει τους αληθινούς στόχους.




Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο προαιώνιος μύχιος πόθος του κεφάλαιου είναι η αμορφωσιά των λαϊκών στρωμάτων, ώστε η γνώση να αποτελεί κτήμα μιας κλειστής κάστας που μονοπωλεί την εξουσία και εκμεταλλεύεται το προλεταριάτο. Και είναι επίσης γνωστό, ότι μοσχαρίσιο κρέας στο καθημερινό τραπέζι υπάρχει μόνο στις πλούσιες οικογένειες…

Το θηρίο πέθανε (Γ’ Μέρος)



Ή αλλιώς: Όταν τα όμορφα λόγια σε εξαπατούν…

Η 26η Ιανουαρίου ήταν μια σχετικά ζεστή ημέρα για Ιανουάριο. Όπως μας είπε ο Σκουρλέτης, ένας κομήτης πέρασε κοντά από τη Γη, ο ήλιος άρχισε το ταξίδι του στον ουρανό όπως κάθε μέρα, τα καταστήματα ανοίξαν στις 8 και οι τράπεζες λειτουργούσαν κανονικά παρότι είχε εκλεγεί η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. Δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας στον κόσμο της εργασίας.

 
Μα, που πήγαν όλοι;

Όπως μας βεβαίωνε ο υπουργός Εργασίας θα γινόταν το παν όχι απλά για να καταβάλλονται οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά θα γινόταν προσπάθεια για αύξηση του βασικού μισθού για αύξηση των προσλήψεων ώστε να μειωθεί η ανεργία και για αύξηση του εισοδήματος των χαμηλών συνταξιούχων… 


Αλλάζουν πάλι (προς τα κάτω) οι μισθοί στο δημόσιο…



Νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, με ένταξη των επιδομάτων στον βασικό μισθό, αλλά και κινητικότητα των υπαλλήλων με βάση το πτυχίο, επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών.



Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του τους δανειστές και έχει προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των αιτημάτων σε ό,τι αφορά στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Στη σχετική έγγραφη ενημέρωση -που απέστειλε ο κ. Βερναδάκης τη Δευτέρα- στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, αναφέρεται σε ένταξη των επιδομάτων -κυρίως των ειδικών μισθολογίων- στον μισθό…