24.8.16

Κι άλλος Καρανίκας!



Περίπτωση… Καρανίκα θυμίζει ο διορισμός του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής νομού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.




Σύμφωνα με το ΦΕΚ υπ’ αρ. 440/12-8-2016 το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η Voria.gr (δείτε εδώ), με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο Αναστάσιος Πολιτίδης διορίζεται στο γραφείο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου Τ.Ε., με το 9ο Μικτό Κλιμάκιο (σ.σ. μηνιαίος μισθός 1.477 ευρώ) όπως αυτό ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής της Τ.Ε. κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο κ. Πολιτίδης έχει πει στο περιβάλλον του ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Οι υπουργάρες …



Μετέβησαν εν σώματι Δρίτσας, Σταθάκης και Φλαμπουράρης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για να καταθέσουν έγκληση κατά του δημοσιογράφου Χίου και του ιστολόγιου «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» που έγραψαν, μεταξύ άλλων, ότι οι συγκεκριμένοι υπουργοί «παρτουζώνονταν», ενώ .... άνθρωποι πνίγονταν στην Αίγινα.



Όλως τυχαίως ήταν και τα κανάλια στην Εισαγγελία, για να απαθανατίσουν τα στιγμιότυπα. Έτσι κάνουν οι σωστοί υπουργοί. Δεν στέλνουν έναν δικηγόρο δεόντως εξουσιοδοτημένο να καταθέσει αθόρυβα την έγκληση, όπως κάνουν οι κοινοί θνητοί. Πηγαίνουν συνοδεία ΜΜΕ αυτοπροσώπως στον Εισαγγελέα, ώστε αυτός να αισθανθεί την ανάγκη να σηκωθεί όρθιος στο γραφείο του, να τους χαιρετίσει και να τους υποσχεθεί ότι την ίδια ημέρα κιόλας θα διατάξει τα δέοντα. Εν συνέχεια δε το ΑΜΕ-ΜΠΕΕΕΕΕΕ να δώσει την είδηση με αποσπάσματα από την έγκληση...


Άδωνις: Το γηραιότερο δένδρο του κόσμου!



Είναι επίσημο! Το γηραιότερο δένδρο του πλανήτη βρίσκεται στη χώρα μας, και παρά το ότι είναι πάνω από 1.000 χρόνων, μοιάζει … μπουμπούκι.
Το δένδρο, που οι επιστήμονες το ονόμασαν Άδωνι, είναι ένα βοσνιακό πεύκο (Pinus heldreichii), που ξεκίνησε τη ζωή του ως σπόρος το 941 μ.Χ. ψηλά στα βουνά της Πίνδου.




Όπως λέει ο «δενδροχρονολόγος» Paul J. Krusic του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, και επικεφαλής της ομάδας που ανακάλυψε τον Άδωνι «είναι εκπληκτικό το πώς αυτός ο μεγάλος, σύνθετος, εντυπωσιακός οργανισμός κατάφερε να επιβιώσει σε ένα τόσο σκληρό και αφιλόξενο περιβάλλον, σε μια χώρα που είναι πολιτισμένη εδώ και 3.000 χρόνια»…