4.6.15

Comfortably Numb...

Pink Floyd




Μνημόνιο χωρίς γραβάτα...



Αν θα επέτρεπαν σε κάποιον να κάνει προβλέψεις για το τι θα γίνει στις διαπραγματεύσεις, με δεδομένη την ανοησία που επικρατεί στην κυβέρνηση, θα έλεγε ότι οι πιθανότητες συμφωνίας είναι ακόμη και πάνω από 90% αυτή τη στιγμή.




Πιθανότατα αύριο που θα υπάρξει νέο ραντεβού Τσίπρα – Γιούνκερ να έχουμε μια κατ' αρχήν συμφωνία και οι λεπτομέρειες να βγουν τις επόμενες ημέρες.
«Μα καλά είστε τρελοί; Μετά από αυτά τα μέτρα που πρότειναν χθες μπορεί να υπάρξει συμφωνία», θα αναρωτιούνται πολλοί»;
Κι όμως, παρά τα σκληρά τελεσίγραφα και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις αυτό που πλέον είναι ξεκάθαρο στις Βρυξέλλες είναι ότι έχουν κλείσει οι διαφορές των δύο πλευρών.
Και το σενάριο που σας γράφαμε το πρωί για «στημένη μπλόφα» είναι αυτό που επικρατεί…

Η μεγάλη μου απορία…



Από τότε που ο ΓΑΠ έκανε τη κουτσουκέλα του και μας έβαλε στο ΔΝΤ, από τότε δηλαδή που ζούμε δεμένοι στο μνημόνιο, σιγά σιγά είδα το φως.
Έχοντας ζήσει έξω πάρα πολλά χρόνια, και άσχετα με τις αριστερές μου καταβολές και ιδεολογήματα, είχα καταλάβει από μικρός ότι τα σοβαρά κράτη λειτουργούν με δημοσιονομική πειθαρχία, και η φορολόγηση είναι ο κινητήριος μοχλός της σταθερότητας, της ευνομίας, και  της ανάπτυξής τους.
Είναι το θεμέλιο δηλαδή αυτού που αποκαλούμε οργανωμένο, λειτουργικό, και συντεταγμένο κράτος. Που αποδίδει στον πολίτη.




Στην Ελλάδα μας όμως, σε αυτήν την μπανανία που δεν βγάζει καν μπανάνες, όλα αυτά ακούγονται εξωγήινα. Και αυτό δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει, ειδικά όταν εν μέσω πλήρους κρίσης το κίνημα που φούντωσε και θέριεψε δεν ήταν άλλο από αυτό του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (με σύμβολο του την … Βαλαβάνη)!


Θάνατος με τη δραχμή, ή μαστίγιο με το ευρώ;



Το είπε ωραία για τη διαπραγμάτευση ο φίλος μου, ο Αγγελος, συζητώντας σε μια γωνία στην Πειραιώς.
Μοιάζουμε με κάποιον που μπήκε στην τράπεζα, έβγαλε όπλο και, αντί να το στρέψει στον ταμία ή τον διευθυντή, βάζει την κάννη στον κρόταφό του και απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν του ρυθμίσουν τα χρέη και δεν του δώσουν νέο δάνειο. Τους λέει ότι μετά θα γίνουν όλα χάλια και θα πρέπει να σφουγγαρίσουν τα αίματα, δεν θα τους πληρώσει όσα τους χρωστάει, θα πέσει γρουσουζιά και δεν θα πηγαίνουν καλά οι δουλειές, θα χάσουν πελάτες και χρήμα κ.λπ.



Είναι αλήθεια ότι, αν χρωστάς 100.000, είσαι ένας ταλαίπωρος οφειλέτης, αλλά, άμα χρωστάς καμιά τριακοσαριά δισεκατομμύρια, είσαι συνέταιρος με τους δανειστές σου.
Εκεί βασιζόταν η «στρατηγική» του ΣΥΡΙΖΑ και του σουρεάλ εταίρου του στην κυβέρνηση, ότι η ενδεχόμενη αυτοκτονία μας ή η ολική έκπτωσή μας από ατύχημα θα είναι απειλή για το ευρώ και θα τους κοστίσει πολλαπλάσια από τις όποιες παραχωρήσεις θα μας έκαναν...

Η Αλίκη στο ναυτικό….



Σωκράτης παρακολουθεί με ενδιαφέρον την "Αλίκη Στο Ναυτικό"...
Η Αλίκη είναι Κόρη Ναυάρχου. Ο Ναύαρχος, με τον πενιχρό μισθό του, την σπούδασε στην Ελβετία.
TI AKΡΙΒΩΣ σπούδασε, δεν μαθαίνουμε ποτέ, αν και υποψιάζομαι πως οι "σπουδές" της στην πραγματικότητα ήταν "εκπαίδευση για παιδιά με ειδικές ανάγκες", μιας και η Αλίκη είναι 25 χρονών αλλά μιλά και συμπεριφέρεται σαν 10χρονη μπεμπέκα.




Η Αλίκη πλατσουρίζει στον Πόρο και παίζει με το τόπι της, που είναι  πλαστικουριά-τεχνικολόρ.
Της το κλέβει ο Παπαμιχαήλ που κάνει τον πειρατή, και γίνεται το σχετικό τζέρτζελο.
Χορεύουν μπόσα νόβα στη Βίλα Γαλήνη.
Τηλεμεταφέρονται στο Λεμονοδάσος.
Έρχονται παιδιά με γαϊδούρια, και τους ξαναμεταφέρουν στον Πόρο.
Οδικώς, αυτή τη φορά…



Μήπως είδατε τους ΑΝΕΛ;



Για να δω τα tweets του Πάνου Καμμένου υφίσταμαι μία μικρή ταλαιπωρία.
Με έχει μπλοκάρει, κοινώς όσο είμαι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό μου στο twitter, δεν μπορώ να δω τα tweets του υπουργού.



Τι να κάνω ο δύσμοιρος; Αποσυνδέομαι και μετά σπεύδω στο προφίλ του Καμμένου προς ενημέρωση.
Άδικος κόπος. Είδηση δεν υπάρχει εκεί μέσα.
Ούτε καν επαρκείς εξηγήσεις για το κόστος διαμονής στις ΗΠΑ.
Η ενημέρωση περιορίζεται στα θεσμικά, κοινώς σε όσα οφείλει να κάνει ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας…

Οι Καλάς, και ο Μέγας Αλέξανδρος…



Επί δεκαετίες ο μύθος της ελληνικής καταγωγής των Καλάς στο Πακιστάν γοήτευε Ελληνες και ξένους μελετητές, που αναζητούσαν ενδείξεις και αποδείξεις ότι ο απομονωμένος αυτός πληθυσμός κατάγεται από τους Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Πρόσφατη γενετική μελέτη, όμως, φαίνεται να διαψεύδει την πεποίθηση ότι η μειονότητα των Καλάς είναι στην πραγματικότητα τα «χαμένα παιδιά» του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίο -σύμφωνα με τους προφορικούς τους θρύλους- περιμένουν να επιστρέψει για να τους οδηγήσει στη μακρινή τους πατρίδα, την Ελλάδα.

Οι «κολλητοί» της εξουσίας…



Η υπόθεση της Παναρίτη δίνει τροφή για μια συζήτηση σχετικά με το πώς επιλέγονται άνθρωποι σε καίριες θέσεις, ποιος είναι ο ρόλος τους, αν είναι άξιοι ή αν είναι απλά τα γνωστά λιγούρια της εξουσίας.




Το γεγονός ότι από το 1981 το ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία με όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε, είναι γνωστό. Και δεν εννοούμε ότι απλά κάποια πράσινα στελέχη καταλαμβάνουν με έναν περίεργο τρόπο καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Υπάρχει διαχρονικά μια νοοτροπία «πασοκίλας» που έχει εμποτίσει τα δημόσια πράγματα κι έχει πλήξει βεβαίως και τη δεξιά παράταξη.
Η Νέα Δημοκρατία εδώ και πολλά χρόνια έπαθε… πασοκικό σύνδρομο με αποτέλεσμα να γίνονται εγκλήματα και στις περιόδους που κυβερνούσε.
Γιατί βεβαίως νόμιζε ότι ήταν στην εξουσία...