6.4.17

Ent...

Naxatras





Διαμάχη Ν.Δ. και υπουργού Φλαμπουράρη για τα 14 αεροδρόμια…



Επίθεση στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και την κυβέρνηση έκανε η ΝΔ, για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, κάνοντας λόγο για «εμμονές και θέατρο» που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες. Ήταν σχόλιο της ΝΔ στη σχετική εξαγγελία του υπουργού και αρμόδιου για τις μεγάλες συμβάσεις στο οποίο ο κ.Φλαμπουράρης ανταπάντησε.




Η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Ο κ. Φλαμπουράρης αναγγέλλει με υπερηφάνεια ότι ολοκληρώνεται πριν το Πάσχα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Εκείνο που ξεχνάει είναι ότι, τα 2 χρόνια καθυστερήσεων στοίχισαν στα έσοδα του Δημοσίου, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οπως ξεχνά τι έλεγαν τότε, ο ίδιος, ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί τους, που υπογράφουν την παραχώρηση», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ...


Το μυστικό ταξίδι στη Μέκκα του ΣΥΡΙΖΑ…



O eminence grise, η «γκρίζα μεγαλειότητα», είναι ένας καταξιωμένος στην πολιτική χαρακτήρας. Πρώτος eminence grise της ιστορίας ήταν ο καπουτσίνος μοναχός Φρανσουά ντι Τρεμπλέι, μυστικοσύμβουλος του Ρισελιέ στις αρχές του 17ου αιώνα, από το γκρι του ράσου του οποίου πήρε το αξίωμα το όνομα του.





Στην ελληνική πολιτική κλασικότερη περίπτωση eminence grise ήταν ο Ιωάννης Διάκος. Τυπικά δημοσιογράφος, στην πράξη σύμβουλος εξ' απορρήτων του Ιωάννη Μεταξά, ο Ιωάννης Διάκος ήταν ο σύνδεσμος του Μεταξά με τα οικονομικά συμφέροντα. Η σύγκρουση με τον Διάκο ήταν πολιτικά θανατηφόρα. 'Οπως έμαθαν ο Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Αλέξανδρος Παπαχελάς, υπουργοί της κυβέρνησης Μεταξά, που από διαφωνία με τον Διάκο υποχρεώθηκαν σε παραίτηση...


Βλέπω Survivor. Κάντε μου μήνυση!



Με ένα βαρύ φετινό ελληνικό χειμώνα, το παραδεισένιο περιβάλλον της Δομινικανής Δημοκρατίας με ήλιο, θάλασσα, χρυσή άμμο και φοίνικες ανοίγει για ένα τρίωρο μια πορτούλα αισιοδοξίας στη βεβαρημένη συλλογική απαισιοδοξία μιας χώρας που τη βαράνε κάθε είδους καταιγίδες από παντού. 



Για ακριβώς τον αντίθετο από τον παραπάνω λόγο. Το νησί δεν φαίνεται να είναι (και δεν είναι) τόσο εξωτικό όπως μας τα μαθαίνουν τόσα χρόνια οι τουριστικοί οδηγοί για την Καραϊβική. Η θάλασσα τις περισσότερες ημέρες που προβάλλεται η εκπομπή είναι μια λασπουριά, θολή και γκρίζα με θηριώδη κύματα, με υγρή άμμο και κάτι σουρομαδημένους φοίνικες λίγο πριν την τελική πτώση. Αυτό το απομυθοποιημένο τοπίο προσφέρει στον έλληνα τηλεθεατή την απύθμενη σοβινιστική χαρά να βροντοφωνάξει «Ρε σεις, τι μας λέτε τώρα, αυτό είναι το εξωτικό; Για ελάτε στην Ελαφόνησο για να δείτε τι εστί βερίκοκο!»…

FRAPORT και μηχανισμοί αποικιοποίησης της Ελλάδας



Οι «θανατηφόρες» λεπτομέρειες της πώλησης των δεκατεσσάρων αεροδρομίων στην Γερμανικών κρατικών συμφερόντων Fraport, όπου η τελευταία θα δανειστεί ένα δις ευρώ για την εξαγορά τους, με την ALPHA BANK να της δανείζει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, με χρήματα, ουσιαστικά, του Ελληνικού Δημοσίου, αφού η τράπεζα αυτή έχει, έως τώρα, ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές, επαναφέρουν στο προσκήνιο τους μηχανισμούς «αποικιοποίησης» της Ελλάδας.




Είναι, πραγματικά, εντυπωσιακό και δεν απαντάται συχνά σε στοιχειωδώς σοβαρές Χώρες, την ώρα, που οι τράπεζες έχουν επιβαρύνει άμεσα το δημόσιο χρέος με το ποσό των 43 δις και εκκρεμούν άλλα 90 δις για εγγυήσεις, που έχει δώσει το Ελληνικό Δημόσιο, μεγάλο μέρος του «τιμήματος» της εξαγοράς των αεροδρομίων να δίδεται από Τράπεζα, που έχει κεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Λαού…


Ο Τσίπρας παίζει με το «κουμπί»…



Δεν ήταν τα ελληνικά του, αυτό το κραυγαλέα κακό «ο ελληνικός λαός θα θρέψει (sic) τους καρπούς». Δεν ήταν καν το αδόκιμο «δεν παίζουμε τις κουμπάρες», που είπε προφανώς απευθυνόμενος στο εσωτερικό ακροατήριο χωρίς να σκεφτεί καν πώς θα το μεταφράσει ο διερμηνέας στον Ντόναλντ Τουσκ που παρακολουθούσε από τα ακουστικά.




Ηταν αυτή καθ’ αυτή η προειδοποίηση που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα, σε δυο μέρες δηλαδή, θα ζητήσει την έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης. Προειδοποίηση που απέσυρε το βράδυ, λες και κάτι τέτοια είναι από τα γνωστά «είπα ξείπα» της ομάδας του Μαξίμου. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν….