29.1.13

Led Zeppelin....

Led Zeppelin in the Immigrant Song....







Θανατηφόρος συνδυασμός.


Τι μπορεί να συμβεί αν από την μια υπάρχει κάποιος που εμπιστεύεται τυφλά τα γκάτζετ του, κι από την άλλη ένας θολωμένος οπλοφόρος που πιστεύει στο όπλο του και μόνο;

 
Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου συνδυασμού, μπορεί να είναι ένας ακόμη άσκοπος θάνατος…

Το τέρας του φασισμού.


Είναι αδύνατο να εξηγήσουμε το φασιστικό φαινόμενο μόνο με τα δεδομένα της κοινωνιολογίας και της πολιτικής οικονομίας.
Σίγουρα στον φασίστα υπάρχει και μια πλευρά καθαρά ψυχολογική, μας αρέσει δεν μας αρέσει ο Βίλχελμ Ράιχ.

 
Η άρνηση της ψυχολογίας εδώ είναι εκ του πονηρού: Κάπου βαθιά ή λιγότερο βαθιά μέσα μας πρέπει να κοιμάται ένα φασιστάκι, που το στρίμωξαν εκεί μυριάδες ευνουχισμοί και αποστερήσεις, αρχής γενομένης από τη σεξουαλική αποστέρηση, όπως θέλει να πιστεύει ο Ράιχ, και μαζί-του και ο υπογραφόμενος, που δε θα πάψει να θεωρεί και τον μικρομεσαίο και τον προλετάριο και τον αστό φασίστα σαν ανθρώπους ολικά ευνούχους: Πνευματικά, νοητικά, συναισθηματικά, ενστικτικά.

Κράτος και εκκλησία.


Είναι σωστό οι Χριστιανοί να πληρώνουν φόρο για την Εκκλησία;
Ένας πιστός θα πρέπει κανονικά να είναι έτοιμος να προσφέρει πολλά περισσότερα πράγματα από τον οβολό του!

 
Εδώ εμπιστεύεται την ψυχή του και θα έχει πρόβλημα με μερικά ευρώ;
Από την άλλη πλευρά και λόγω της πενίας, είναι αμφίβολο αν δηλώσουν Χ.Ο περισσότεροι από μερικοί χιλιάδες!
Όλα αυτά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει θέμα διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας. 

Αντιλαλούνε τα τρακτέρ….


Αυτή την ιστορία με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, και τους αποκλεισμούς των δρόμων από τα τρακτέρ, που την δεκαετία του ’90 ήταν συχνό φαινόμενο, ποτέ μου δεν την κατάλαβα.
Ούτε τη συμπάθησα.


Ακόμη και τις εποχές που είχα μέσα μου πολύ πιο «επαναστατικές» διαθέσεις, δεν μπορούσα να ταυτιστώ με τα «δίκαια» αιτήματα των αγροτών, που σαν ρολόι, κάθε χρόνο ίδια εποχή έκλειναν τους δρόμους, μέχρι που επενέβη ο …. γίγαντας Παπαθεμελής και τους ξεφούσκωσε τα λάστιχα, και έτσι ξεφούσκωσαν και οι αγώνες τους για «ελευθερία», αφού όπως είχα ακούσει, ένα φούιτ σε ελαστικό τρακτέρ κοστίζει ουκ ολίγα!!!!
 

Προβλήματα στον «παράδεισο».


Ο «σοσιαλιστικός παράδεισος» της Βόρειας Κορέας τα έχει όλα.
Από την μια απειλεί τον πλανήτη με πυρηνική κυριαρχία και καταστροφή, και από την άλλη  αντιμετωπίζει προβλήματα κανιβαλισμού λόγω της πείνας!

 
Έτσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο, στην απομονωμένη διεθνώς αυτή χώρα υπάρχουν διάχυτες φήμες για κανιβαλισμό, εν μέσω ενός γενικότερου λιμού, που οφείλεται σε σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, και εξαιτίας του οποίου έχουν πεθάνει πάνω από 10.000 άνθρωποι πέρσι.

Οι «τεχνοκράτες» ανησυχούν.


Οι σημερινές παγκόσμιες οικονομικές ελίτ άρχισαν να ανησυχούν, αφού πλέον οι λαοί είναι πιο υποψιασμένοι, πιο πληροφορημένοι, και σαφώς πιο απογοητευμένοι.

 
Έτσι, εν όψει της φετινής τους συνάθροισης στο Νταβός, υπάρχουν κάποιες ορατές ενδείξεις ανησυχίας και αυξημένης τρωτότητας.

Στο χέρι μας είναι.


«Αν κάθε Ελληνας καταφέρει μέσα στο 2013 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισ. ευρώ», γράφει το e-mail που έστειλε παλιός φίλος, καθηγητής Πανεπιστημίου στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

  
Τόσο απλά. Δηλαδή η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στα χέρια όλων μας. Αρκεί να πάρουμε την υπόθεση σοβαρά και να αλλάξουμε τις καθημερινές μας καταναλωτικές συνήθειες, προτιμώντας ελληνικά προϊόντα.
 

Χιούμορ, και σάτιρα…


Αυτό το κείμενο είναι μέρος ενός παλιότερου, αλλά θα το χρησιμοποιήσω ως απάντηση στους ισχυρούς που βαφτίζουν τη σάτιρα "κακόγουστη πλάκα διεστραμμένων μυαλών".


Ένας Αμερικάνος κωμικός είχε ορίσει τη διαφορά ανάμεσα στην πλάκα και το χιούμορ ως εξής: «Πλάκα είναι να ρίχνεις μια τούρτα στα μούτρα του άλλου και να γελάς. Χιούμορ είναι να σου ρίχνουν μια τούρτα και να γελάς.»
Το κωμικό όμως, μπορεί να είναι και κάτι παραπάνω από το πέταγμα τουρτών.