2.2.15

Now we are free....

(Αφιερωμένο στους Συριζαίους φίλους μας)

Lisa Gerrard751 ευρώ; Ποια 751;Ούτε μια εβδομάδα δεν κράτησε η χαρά χιλιάδων εργαζόμενων, νέων στην πλειοψηφία τους, που είχαν πιστέψει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η πρώτη πράξη της κυβέρνησής του θα είναι να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.
Πολλοί από τους εργαζόμενους, που πληρώνονται (αν και όταν) με 586 ευρώ ή με 511 ευρώ (αν είναι κάτω των 25 ετών) έκαναν μάλιστα και σχέδια για τις τρύπες που θα μπαλώσουν μόλις πάρουν τα 751.
Αλλοι αναλογίζονταν τη στιγμή που θα σταθούν μπροστά στ’ αφεντικό, με το φρέσκο νόμο στο χέρι, και θα του πουν χαιρέκακα: «751 κι άμα σ’ αρέσει»!
Οι προσδοκίες των εργαζόμενων είχαν ενισχυθεί από την πρώτη δήλωση του νέου υπουργού Εργασίας Π. Σκουρλέτη, μόλις παρέλαβε το υπουργείο από τον προκάτοχό του, ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είναι στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και του υπουργείου...

Οι Spin Doctors του Σύριζα…Το ότι ο Σύριζας έχει τρομερό και άκρως αποτελεσματικό επικοινωνιακό επιτελείο, το γνωρίζουμε από καιρό.
Χώρια οι στρατιές τρολ, που διαθέτει, που κάποτε μάλιστα τις διαφήμισε κιόλας με άρθρο και φωτό (ξεχνάω που), που ολημερίς παρακολουθούν το διαδίκτυο και επεμβαίνουν καίρια (ρωτήστε κι εμένα τι τραβάω καθημερινά).
Το ότι τα συστημικά όμως ΜΜΕ μας θα έκαναν τόσο απότομα τη κωλοτούμπα, γλείφοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Μπαρουφάκη και τον Σύριζα, δεν το περίμενα με τίποτα.
Δηλαδή το περίμενα, αλλά όχι σε χρόνο ρεκόρ…Αλλαγή φρουράς με τις ευλογίες των εταίρων-συμμάχων μας;Αυτά που ζούμε αυτές τις μέρες είναι δύσκολο να σου αφήσουν χρόνο να δεις τη μεγάλη εικόνα.
Ωστόσο αν θέλει κανείς να είναι σοβαρός, πρέπει να κάνει το παν για να μην αποστρέφει τα μάτια του απ’ αυτήν.
Αυτό θα επιχειρήσω και τώρα και χωρίς πολλά πολλά περνάω στη θέση μου, ως θεωρία σε πρώτη φάση, ως εκτίμηση αν προτιμάει κάποιος.
Και αναλαμβάνοντας την ευθύνη να διαψευστώ την καταθέτω.
Νομίζω λοιπόν ότι οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι εταίροι / σύμμαχοι / προστάτες / κλπ. αποφάσισαν και ήδη είναι στο δεύτερο στάδιο της εκτέλεσης να κάνουν τα εξής δύο πράγματα: α) Να ενταφιάσουν μια ώρα αρχύτερα το πολιτικό και κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης
β) Να ελέγξουν, όσο αυτό αποδειχτεί δυνατό, το σύστημα που ούτως ή άλλως θα αντικαταστήσει το παλιό - καθώς η φύση απεχθάνεται το κενό…

Άρχισαν τις κωλοτούμπες;Έλληνες, ετοιμαστείτε. Μετά την κατάκτηση της Ευρώπης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για να επανακαταλάβει την… Πόλη.
Ο θρύλος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά επιβεβαιώνεται. Η Ρωμανία κι αν επέρασε ανθεί και φέρει κι άλλο.
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος μετενσαρκώθηκε και επέστρεψε στον φτωχόκοσμό μας ως Αλέξης Τσίπρας.Δεν κοροϊδεύουμε καθόλου.
Ας διαβάσει κανείς τα συριζαίϊκα μέσα ενημέρωσης.
Ας ρίξει καμιά ματιά στους κωλοτούμπες της δημοσιογραφίας.
Έχουν εναρμονισθεί πλήρως με τους κωλοτούμπες της κυβέρνησης.
Πλέον, σύμφωνα με το Μαξίμου και όσους διακινούν την επικοινωνιακή πολιτική του Τσίπρα, «πατήσαμε τους Ευρωπαίους στο κεφάλι» και ακολουθούν οι Τούρκοι…

Η Ελλάδα τζογάρει…Η Ελλάδα ποτέ της δεν υπήρξε ηγέτης στους θεσμούς ισχύος της Ευρώπης (ΝΑΤΟ και ΕΕ).
Οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, και οι Βρετανοί ηγέτες ανέκαθεν τη θεωρούσαν πολλή μικρή, φτωχή, και γεωγραφικά απομακρυσμένη έτσι  ώστε να παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο.Όλα αυτά όμως άλλαξαν μετά τη μεγάλη νίκη του ριζοσπαστικού αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, στις πιο σπουδαίες εθνικές εκλογές της χώρας εδώ και σαράντα χρόνια.
Ως τη Δευτέρα, ο νεαρός πεισματάρης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είχε ορκιστεί πρωθυπουργός…


Περί της "Νέας Εθνικής Περηφάνιας"…(και του ιντερνετικού μηχανισμού προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ)…

Την τελευταία εβδομάδα, βλέπουμε σε καθημερινή βάση στο διαδίκτυο
τις προσεκτικά στημένες προπαγανδιστικές εμπνεύσεις
του "διαδικτυακού μηχανισμού προπαγάνδας" του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες αναπαράγουν στα social media
πλείστοι όσοι άλλοι γιατί είναι μέλη του προσεκτικά αυτού στημένου μηχανισμού προπαγάνδας.


 
Γιατί είναι τόσο απογοητευμένοι και συντετριμένοι και αφελείς, μέσα στην απελπισία τους, που ψάχνουν κάτι για να πιαστούν.
Δεν θα ασχοληθώ καν με φωτογραφίες και "ειδήσεις" που προκαλούν αλαλαγμούς και κύματα ενθουσιασμού του τύπου "φεύγουν τα κάγκελα από τη Βουλή" και
"πουλιέται η πανάκριβη Μερσεντές του Βενιζέλου",  που προπαγανδίζονται ως "συγκλονιστικά πρώτα βήματα της κυβέρνησης" και ως "νέος αέρας" πολιτικής στη χώρα, λες και ΑΥΤΑ είναι τα ουσιαστικά προβλήματα της Ελλάδας, και όχι το γεγονός, ας πούμε, ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΞΕΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΤΡΗΤΑ και κανείς δεν είναι πρόθυμος να τις δανείσει...


Τι "παίζει" εδώ άραγε;Όπως πολλοί δεν γνωρίζετε, νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ορίστηκε ο δικηγόρος Σπύρος Σαγιάς, προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Απ' αυτόν θα περνούν όλα τα νομοθετήματα πριν πάνε στη βουλή, θα είναι τα μάτια και τα αυτιά του Τσίπρα.
Ο κ. Σαγιάς όμως, δεν είναι κάποιος τυχαίος δικηγόρος. 
Επικεφαλής μεγάλου γραφείου που ειδικεύεται σε θέματα δημόσιων συμβάσεων, ακίνητης περιουσίας κ.λπ. Λέει στο βιογραφικό του: Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Εμπορικό Δίκαιο (D.E.A), Πανεπιστήμιο Panthéon Assas Paris II, Droit Commercial. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Μέλος του Ελληνοβρετανικού, Ελληνογαλλικού και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Δικαίου Τεχνολογίας και Κατασκευών. Ειδικεύεται σε θέματα εμπορικού και δημοσίου δικαίου, με έμφαση τις υπηρεσίες νομικού συμβούλου στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ιδίως σε ζητήματα δημόσιου οικονομικού δικαίου (δημόσιες συμβάσεις, δημόσια έργα, συμβάσεις παραχώρησης, επενδυτικά σχέδια) Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά…