7.6.17

Do You Believe?

Anton Newcombe





Οι τελευταίοι σπασμοί των ολετήρων…



Σενάρια ανασχηματισμού, αμέσως μετά από το χαστούκι που θα φάει η κυβέρνηση στις 16 και στις 22 Ιουνίου, σχεδιάζει το Μαξίμου. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Τσίπρας από τους καλοταϊσμένους αλλά παντελώς άσχετους Καρανίκες που έχει δίπλα του είναι πολλές. Από το… Κούγκι και τις εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, μέχρι τη θεωρία της… πάπιας.




Δηλαδή κάνουν την πάπια μέχρι του χρόνου για να μη χάσουν την εξουσία, αδιαφορούν για τις επιπτώσεις της διακυβέρνησής τους και περιμένουν πότε θα σβήσει το καντηλάκι τους και πότε θα επιστρέψουν στο 3%. Αν και κάποιοι πιστεύουν ακόμη ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι καθώς έχουν στα χέρια τους ορισμένα χαρτιά. Από πραγματικά σκάνδαλα τύπου Γιάννου Παπαντωνίου που θα προκαλέσουν αναταραχή και αποπροσανατολισμό μέχρι επιθέσεις σε βάρος της ΝΔ, προσωπικά κατά του Κ. Μητσοτάκη αλλά και κατά κορυφαίων στελεχών του κόμματος…


Η μάχη των ανθρώπων με τα τέρατα…



"Θα μπείτε ως επιβάτες στα αεροπλάνα. Μόλις απογειωθούν, θα μπουκάρετε στα κόκ-πιτ. Θα εξουδετερώσετε τους πιλότους, θα πιάσετε τα πηδάλια και θα τα οδηγήσετε καταπάνω στους Δίδυμους Πύργους, στο Πεντάγωνο και στον Λευκό Οίκο. Θα πυρπολήσετε την καρδιά της Αμερικής!" "Καταπληκτικό! Εμείς όμως πώς θα διαφύγουμε μετά;"




Με το "εμείς πώς θα διαφύγουμε μετά;", η συζήτηση θα είχε λήξει. Η ιδιοφυής στην απλότητά της έμπνευση θα είχε πέσει στο κενό. Ο αρχηγός θα έπρεπε να σχεδιάσει άλλο χτύπημα, το οποίο αφενός να βάζει φωτιά στα μπατζάκια του εχθρού, αφετέρου να δίνει -λίγες έστω- πιθανότητες στα παλληκάρια του να τη βγάλουν καθαρή...


Τα αψυχολόγητα τουίτς του Ντόναλντ, και οι συνέπειές τους…



Την περασμένη Δευτέρα η Σαουδική Αραβία, η Υεμένη, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ, και η Αίγυπτος διέκοψαν κάθε εμπορικό και διπλωματικό δεσμό με το Κατάρ, εξαιτίας της στήριξης που αυτό παρείχε σε εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις.



Η εξέλιξη αυτή, που ανατρέπει την όλη κατάσταση στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, και που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις  μπορεί να οφείλεται στον… Ντόναλντ Τραμπ. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται ο ίδιος μέσα από μια σειρά τουίτς που ανέβασε στο διαδίκτυο…

Είδες η ΔΕΗ;



Αυτές τις μέρες έχω την τύχη να βρίσκομαι στις ΗΠΑ και το μαρτυρικό Σικάγο για επίσκεψη σε συγγενείς που μόλις ανακάλυψα ότι διαθέτω. Όλος ο κόσμος (Ελληνοαμερικανοί - γηγενείς, Δημοκρταικοί - Ρεπουμπλικάνοι) εδώ έχει φρίξει από τον τσαρλατάνο κλόουν που εξελέγη νέος πρόεδρος της πανίσχυρης αυτής χώρας. Φωνές υποστήριξής του δύσκολα ακούγονται.



Εδώ. Στις ΗΠΑ. Γιατί κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα ανατολικά τραμπικοί υπάρχουν. Και δε μιλάω για ιδιώτες. Στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού που ονομάζεται Ελλάδα το συνδικαλιστικό όργανο της κρατικής εταιρείας ηλεκτροδότησης (η διαβόητη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) βγήκε και υποστήριξε επισήμως τον Donald Trump για την απόφασή του να αποχωρήσει από την συμφωνία για την κλιματική αλλαγή!


Μετρώντας τη βλακεία με το κιλομπάιτ…



Τι μπορεί να επιβάλλει στον εαυτό του ένας λογικός άνθρωπος που παρακολουθεί αυτήν τη στρατευμένη επέλαση των βλαμμένων στα social media; Τη σιωπή, την απόσυρση, την ιδιώτευση; Την ώρα που βλέπει τον κοινωνικό αποκλεισμό να του χτυπά την πόρτα, να τον κατατάσσει σε ένα ιδιότυπο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου φυλακίζονται όσοι κατηγορούνται με το κακούργημα του ορθολογισμού, οι επιλογές είναι ελάχιστες.




Ο πόλεμος εναντίον της λογικής, εναντίον του καθημερινού πολιτισμού έχει θύματα. Και ο λογικός άνθρωπος είναι πάνω πάνω στη λίστα του εγκλεισμού… Η λογική του μίσους απλώνεται σαν αέριο μουστάρδας πάνω από την κοινωνία και όλους της τους θεσμούς…