18.4.15

Heartbeat City...

The Cars



Η μόνη διέξοδος είναι η Ευρώπη...



Το τριήμερο του Πάσχα, ένα μπαράζ δημοσιευμάτων στα ξένα μέσα ενημέρωσης προανήγγειλε ρήξη, ατύχημα, grexit, εκλογές, εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, διπλό νόμισμα, βοήθεια της Ευρώπης για να αποχωρήσει η Ελλάδα συντεταγμένα ώστε να μην αντιμετωπίσει μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση.
Υπολογίζουν μάλιστα σε 30 δις αυτή τη βοήθεια, το «χρυσό αλεξίπτωτο» της αποχώρησης.




Είναι πρώτη φορά που αξιωματούχοι της Ένωσης μιλάνε ανοιχτά γι’ αυτό το ενδεχόμενο, μέχρι τώρα ήταν απαγορευμένη λέξη, πάντα διέψευδαν κάθε τέτοια προοπτική.
Κάποιοι έχουν καταλήξει ότι η ρήξη είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ωθεί τα πράγματα προς τα εκεί.
Οι δηλώσεις για Κούγκι, χειροβομβίδες, νέα έξοδο του Μεσολογγίου, δημοψηφίσματα και εκλογές, ενισχύουν αυτή την οπτική…

Το μακρύ χέρι του Βούτση…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Πέρασε στα ψιλά η ανατριχιαστική φράση του Νίκου Βούτση, που από το βήμα της Βουλής απευθύνθηκε μαινόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Το μακρύ σας χέρι στην επικοινωνία και την κατασυκοφάντηση του λαού, των κινημάτων και των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, θα κοπεί από τη ρίζα του…».




Αυτή η μεταφορά με τη φονταμενταλιστική χροιά, που χειροκροτήθηκε θερμά από όλους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, πολύ φοβάμαι ότι δίνει ένα ακόμα σήμα ακραίου φανατισμού και απολυταρχισμού.
Η απειλή είναι άμεση και υποθέτω ότι τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι με πολλούς τρόπους επώδυνα για όσους συκοφαντούν, κατά τον Βούτση, τον λαό γενικώς(!) αλλά και τα κινήματα και τις δυνάμεις της Αριστεράς…


Στρατούλης: «Ο λαός δεν θα μείνει ξεκρέμαστος»!!!!!!!!



Την ώρα που ο Αλέξης μοιάζει να κρύβεται, αντί να μπει μπροστά και να μας εξηγήσει το τι παίζει…
Την ώρα που ο Μπαλτάς διαλύει την παιδεία και βάζει στο στόχαστρο την αριστεία…





Την ώρα που ο Μπαρουφάκης (με τη Ρένα) τρέχουν στην Αμερική  για να βγουν σέλφι με τον Ομπάμα (και οι απολυμένες καθαρίστριες τους ψάχνουν)…
Την ώρα που ο Σκουρλέτης δεν σηκώνει κεφάλι, μιας και τον βαραίνουν οι ευθύνες του τόπου…
Την ώρα που ο Παρασκευόπουλος μαγειρεύει φωτογραφικές διατάξεις και νόμους για να βγουν απ τη στενή τα ινδάλμάτά του…
Την ώρα που η Ζωζώ είτε προεδρεύει, είτε τρέχει να αλλάξει λάστιχα στην Αιδηψό…


Παιδική χαρά και ξενοδουλεία…


Σαμαράς, Βενιζέλος και Θεοδωράκης προκάλεσαν τον Τσίπρα να πει αν συμφωνεί με τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ περί συνεκμετάλλευσης των ελληνικών υδρογονανθράκων με τις ΗΠΑ, αλλά αυτός προτίμησε να αφήσει έκθετο τον υπουργό και κυβερνητικό εταίρο του. Δεν είπε λέξη.



Ετσι, ανέλαβε να υπερασπίσει τον αρχηγό του ο «αντ’ αυτού» Ν. Νικολόπουλος στη δευτερομιλία του.
Ομως, ακόμη και ο Νικολόπουλος δεν κατάφερε να βρει λέξεις για να υπερασπιστεί τον Καμμένο κι αναγκάστηκε να καταφύγει σε μια «ελεύθερη μετάφραση» των όσων αυτός είπε επί αμερικανικού εδάφους: «Τι είπε ο κ. Καμμένος στην Αμερική; Είπε ότι θα είχε ενδιαφέρον να βρούμε κι άλλη μια γραμμή χρηματοδότησης, πιθανής διευκόλυνσης της ρευστότητας της χώρας»!


Παιχνίδι με τις λέξεις…



Φοροαπαλλαγή.  Η απαλλαγή από μόνη της θα μπορούσε να είναι κάτι θετικό.   Αλλά και λόγω στρατού (“αυτός είναι βύσμα και πήρε απαλλαγή”) και λόγω της ίδιας της σύνθεσης (απαλλάξτε με από αυτό το κακό πράγμα επιτέλους!) πολύ δύσκολο να αποκτήσει θετικό πρόσημο η λέξη.  
Φοροελάφρυνση κανείς;   Εκεί φαίνεται σαν να θέλει το κράτος να μας βοηθήσει.  Να κάνει λίγο πιο ελαφρύ το βάρος της υποχρέωσης.  
Αλλά κανείς δεν τολμάει να το πει “φοροκαθήκον”.  




Οι φορολογικές υποχρεώσεις και αυτές σε ψυχοπλακώνουν.  Δεν είναι κάτι που κάνεις με χαρά για να βοηθήσεις την χώρα σου.
Δεν είναι μόνο οι αστείες κωλοτούμπες της κυβέρνησης σε σχέση με Τρόικα και Μνημόνιο.  Έχει μεγάλη σημασία πως τοποθετούμε τις ίδιες τις λέξεις σε σχέση με τα προβλήματά μας.


Αντε πάλι το δημοψήφισμα...



Ο χώρος της ιδεοληψίας μέσα στον οποίο λειτουργεί εγκλωβισμένη η κυβέρνηση είναι πολύ στενός και, ως εκ τούτου, είναι φυσικό να επανέρχονται τα ίδια και τα ίδια.
Να, λοιπόν, που βρισκόμαστε πάλι με τη λύση (σαν τέτοια μας παρουσιάζεται) του δημοψηφίσματος.




Προφανώς, δημοψήφισμα με το ερώτημα αν θα μείνουμε στο ευρώ με τους όρους του ευρώ ή θα προτιμήσουμε την «ηρωική έξοδο» με Λαπαβίτσα, Λαφαζάνη, Φλαμπουράρη σε ρόλους Μπότσαρη, Τζαβέλλα και Μακρή.
Οπως και αν είναι η διατύπωση, έτσι θα το αντιλαμβάνονται οι ψηφοφόροι, ύστερα από την τραυματική εμπειρία των διαπραγματεύσεων με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…


Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης…



Για υποχώρηση της κυβέρνησης προς τις πιέσεις και την τρομοϋστερία του συντηρητικού μπλοκ και των καθεστωτικών ΜΜΕ, επικρίνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.




Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία αναφέρεται στην καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο οι αγώνες του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος, καθώς και της Αριστεράς, έχουν κατοχυρώσει και διαφυλάξει. «Ως τέτοια είναι από μας καταδικαστέα», συμπληρώνουν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: