21.2.16

Institutionalized...

Suicidal Tendencies




Σύριζα θέλανε…



Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να στάθηκε στο πλευρό των καθαριστριών και ο ΣΥΡΙΖΑ να υλοποίησε τις υποσχέσεις του για επαναπρόσληψή τους, ωστόσο αμέλησε κάτι πολύ βασικό. Να τις πληρώσει.




Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι καθαρίστριες που έγιναν «σύμβολο» δικαιοσύνης και αποκατάστασης των καταπατημένων εργασιακών δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν αναγκαστικά και με σιωπηρή ανοχή, χωρίς μισθό, από την ημέρα που προσελήφθησαν μέχρι και σήμερα...

Από που θα έρθει η ελπίδα;



Οι φόβοι για την εγκαθίδρυση ενός μεταβατικού καθεστώτος με τελική κατεύθυνση ένα είδος ημί-ολοκληρωτικού είδους, που λίγοι, δυστυχώς, δημοσιογράφοι κατέγραψαν αμέσως μόλις σχηματίστηκε αυτή η κυβέρνηση, επαληθεύτηκαν. 



Οι κωμικοτραγικοί χειρισμοί των ερασιτεχνών δικτατορίσκων της κυβέρνησης το επιβεβαιώνουν πλήρως καθημερινά! Ακόμα και η έκφραση του προσώπου του Πρωθυπουργού, του Παππά, του Βούτση, του Σπίρτζη κ.α και οι καθημερινές επιδείξεις λαϊκισμού τους το δείχνουν, όπως στο κουτοπόνηρο παιχνίδι με τις τηλεοπτικές άδειες που έπαιξαν στην Βουλή…


ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Κοινωνίας…



Όπως έλεγε και ο αείμνηστος πλέον Ουμπερτο Εκο ο οποίος πέθανε την παραμονή της συγγραφής του παρόντος:
Ο πρωτοφασισμός πηγάζει από την ατομική ή κοινωνική απογοήτευση. Αυτός είναι και ο λόγος που ένα από τα πιο τυπικά χαρακτηριστικά των φασιστικών καθεστώτων του παρελθόντος ήταν η επίκληση προς μια απογοητευμένη μεσαία τάξη που μαστιζόταν από μια οικονομική κρίση ή ένιωθε πολιτικά εξευτελισμένη και φοβισμένη από την πίεση που ασκούσαν οι χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις. Στην εποχή μας, που οι παλιοί «προλετάριοι» είναι πλέον μικροαστοί (και τα λούμπεν στοιχεία είναι κατά κανόνα αποκλεισμένα από την πολιτική σκηνή), ο φασισμός του αύριο θα βρει το ακροατήριό του σ’ αυτή τη νέα πλειοψηφία.
Ουμπέρτο Έκο: Ο αρχέγονος φασισμός των ανθρώπων




…τον οποίο δόξασαν ασύστολα κάποτε οι εγχώριοι à la carte θεματοφύλακες της μεταπολιτευτικής σημειολογίας στην Ελλάδα πριν τον θάψουν δια της σιωπής τους διότι «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» του καταναγκαστικού αλληθωρισμού προς τα εθνοαριστερά, αλλά επέμενε δηκτικά να τους θυμίζει πως ο ολοκληρωτισμός είναι αμφίσημος.

Αυτοί που δεν πήγαν στα μπλόκα…



Τους βρήκα στην ημιορεινή κρητική ενδοχώρα, αμέσως μετά το συλλαλητήριο του Συντάγματος. Είναι Σαββατοκύριακο, το μάζωμα της ελιάς έχει τελειώσει, για τα κηπευτικά είναι ακόμα νωρίς, τα ξενοδοχεία θ’ αρχίσουν να παίρνουν βοηθητικό προσωπικό από τον επόμενο μήνα. Κάτι ψευτοκλαδέματα κάνουν, καίνε όσα κλαδιά τους περίσσεψαν, θερίζουν τ’ αγριόχορτα μέσα στα λιόφυτα οι πιο νοικοκύρηδες, τα ψεκάζουν οι οικολογικά ασυνείδητοι, αλλά βασικά ο Φλεβάρης είναι μήνας ξεκούρασης.




Τους βρήκα λοιπόν στα καφενεία όλους μαζί παρέα. Στην αυλή την ημέρα, ν’ απολαμβάνουν τον ήλιο βρίζοντας τον, διότι αυτοί τώρα θέλανε βροχή. Το βράδυ μέσα, να δούνε τις ειδήσεις...