15.12.18

Σαμαράς: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν…


Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα του 12ο συνεδρίου της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τον κ. Τσίπρα για τους χειρισμούς τους στο Σκοπιανό εγκαλώντας τον ότι «έδωσε όλα όσα αρνήθηκαν οι προηγούμενοι Έλληνες πρωθυπουργοί»





Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι «ο Τσίπρας με την ανικανότητα και τις κωλοτούμπες του έσβησε από την Ευρώπη την έννοια της αριστεράς. Ακολούθως έδωσε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία, την οποία παλαιότερα ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε πράξη εσχάτης προδοσίας, ε, αυτός την έκανε. Υπέγραψε μία συμφωνία με τα Σκόπια που ποτέ δεν είχα δεχθεί να διαπραγματευτώ και αν περάσει δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Η Συμφωνία οξύνει το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκει και τη Βουλγαρία»…


Ήταν μια αυθόρμητη κι ενθουσιώδης σύναξη…


Όλοι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης με κομμένες άδειες και ρεπό, ενώ ήρθαν κι’ από αλλού περίπου 3.000 άλλοι.
18 διμοιρίες ΜΑΤ, και 11 της ΟΠΚΕ…
Καμιά 80αριά κλούβες των ΜΑΤ, περισσότερες κι από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, και δεκάδες περιπολικά, ακόμη κι από τα μακρινά Γρεβενά.


Παλμός και πάθος...


Χώρια οι δυο αύρες, που ανέβηκαν από Αθήνα,  μαζί με το ειδικό ασθενοφόρο που πάντα παρίσταται σε εκδηλώσεις κλπ του 42άρη πρωθυπουργού μας.
Για συστοιχίες ΠΑΤΡΙΟΤ γύρω από το Παλέ Ντε Σπορ, ή για κινητοποίηση των καταδρομέων από την Ρεντίνα δεν άκουσα κάτι, αλλά δεν το θεωρώ απίθανο με αυτούς που μπλέξαμε...


Εφηβικές αναμνήσεις από ένα ονειρικό τραγούδι…


Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος του 1979. Ένα μουντό βροχερό απόγευμα, με μένα έφηβο να πηγαίνω την παραδοσιακή μου βόλτα με το σκυλί μου την Τζίνα, περπατώντας από την Νέα Εγνατία, που τότε ακόμη ήταν μια «πρωτόγονη» κλειστή αλάνα, προς την Νέα Παραλία.
Στην διαδρομή περνούσα από την περιοχή της οδού Δελφών, που τότε ακόμη είχε χωματόδρομους, χωράφια,  και μπόλικες μονοκατοικίες.




Περνώντας έξω από μια τέτοια σχετικά φτωχική μονοκατοικία, την προσοχή μου τράβηξε μια μαγευτική μουσική που έπαιζε μέσα στο σπίτι…
Δεν αντιστάθηκα και έκατσα απ’ έξω ακούγοντας το τραγούδι, και προσπαθώντας να καταλάβω ποιος ή ποιοι το τραγουδούσαν.
Ήταν η εποχή που άκουγα μετά μανίας ροκ, Ντορς, Ντίλαν, JJ Cale, κι από ελληνικά Σαββόπουλο… διάβαζα Ποπ και Ροκ, ενώ παρακολουθούσα με προσήλωση την ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη κάθε μεσημέρι στο κρατικό ραδιόφωνο…