3.2.14

Yassasin....

David Bowie.







Η Παιδεία της Αποβλάκωσης!



Στη χώρα που στα σκοτάδια ψάχνει την Ανάπτυξη και την Παραγωγικότητα, γεμάτη με τύπους που ουρλιάζουν «Σαμαρά πού είναι η Ανάπτυξη;;;» και Κυρίες Ρεπούσες που ψάχνονται για την άλλη πλευρά της Ιστορίας, ε δε μπορώ, θα τα γράψω χύμα γιατί ειλικρινά σιχάθηκα τα κροκοδείλια δάκρυα και τις μπαρούφες που ακούω από το πρωί ως το βράδυ!



Χρόνια τώρα έχω σιχαθεί τον εαυτό μου να βλέπω μία νεολαία η οποία είναι εντελώς αποβλακωμένη, όχι γιατί φταίει η ίδια, αλλά γιατί την διαφεντεύει ένα σύστημα άρπα - κόλλας και τσαπατσουλιάς, αρχής γενομένης από τον τρόπο που γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία, έως τον τρόπο που προσπαθούν τα διάφορα κατά καιρούς ελληνικά εκπαιδευτικά συστήματα να «εμφυσήσουν» το «πνεύμα καινοτομίας» στα παιδιά μας, για να τα διαμορφώσουν έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαμορφώσουν αυτά με τη σειρά τους την Ελλάδα του αύριο.
Την Ελλάδα της Ανάπτυξης, της Καινοτομίας και του brand naming!


Η ατιμωρησία ως κατεστημένη μωρία…



Η μωρία είναι ένα είδος τυφλότητας: απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, αδυναμία να δει ο άνθρωπος ακόμα και το συμφέρον του.
Ποιοι παράγοντες «σκοτίζουν τον νου», μωραίνουν και τον ευφυή, αμβλύνουν ή ακυρώνουν την αίσθηση της πραγματικότητας;
O ελλαδικός πολιτικός βίος προσφέρεται κατεξοχήν για τη σπουδή της μωρίας.



Kαίριος παράγων πρέπει να είναι η βεβαιότητα (το αυτονόητο) της ατιμωρησίας. Γράφτηκε ότι ο φυλακισμένος σήμερα, δεύτερος τη τάξει στο πράσινο ΠAΣOK και παρατρίχα πρωθυπουργός, είχε πάνω στο γραφείο του απλωμένα όλα τα τεκμήρια της ενοχής του – δεν μπορούσε να διανοηθεί πως ήταν ποτέ δυνατό να τον αγγίξει ο νόμος, να φτάσει η αστυνομία στα άδυτα της αναίσχυντης παντοδυναμίας του.
Eξίσου αδιανόητο ήταν και για τον πρώην υπουργό Συγκοινωνιών και Πολιτισμού, του γαλάζιου ΠAΣOK, ότι θα του φορέσουν ποτέ χειροπέδες για τις πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητό του.
Kαι πάμπολλα άλλα ανάλογα….

Κι’ αν γίνουμε Κίεβο;



Αποφεύγω πια να γράφω πολιτικά και οικονομικά θέματα, αλλά αυτό δεν μπορώ να μην το μεταφέρω.
Συζήτησα πριν από λίγες μέρες με μεγαλοπαράγοντα της οικονομικής ζωής, οποίος κινείται ας πούμε στο όριο μεταξύ του ιδιωτικού τραπεζικού τομέα και των ευρωπαϊκών οργανισμών.



Ξέρει όσο ελάχιστοι τα οικονομικά στοιχεία, αλλά κυρίως τι πιστεύουν και τι κάνουν στην Ευρώπη.
Κοντολογίς, δίχως να υιοθετώ την πολιτική του άποψη, εμπιστεύομαι την τεχνοκρατική του επάρκεια και τη γνώση του πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο κινούμαστε.



Ο λαός που κοιτούσε τις κατσίκες… στον καθρέφτη!




Παλιό, αλλά ελαφρώς διαχρονικό…

Από τις αρχές του περασμένου αιώνα οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να εξελιχθούν οικονομικά κυριαρχώντας  σε ολόκληρο σχεδόν το πλανήτη. Από το τέλος του Β`ΠΠ και μετά, η επικράτησή της Αμερικής  έγινε πλήρης.
Ο ψυχρός πόλεμος ανάγκασε πολλούς, ακόμη και τους «εχθρούς» της, να συνταχθούν μαζί της, για το φόβο των «μπολσεβίκων» Ιουδαίων.



 Όταν η ΕΣΣΔ κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο, ζήσαμε και ζούμε την Pax Americana. Ακόμη και η άλλοτε κυρίαρχος των θαλασσών και των ηπείρων, η Μεγάλη Βρετανία, κατάντησε σκυλάκι στη αγκαλιά της.
Πόσο δε μάλλον η Ελλαδίτσα μας…


Λιμάνι Πειραιά: Οι αλήθειες...



Η είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων, ενώ δεν ακούστηκε το παραμικρό από τις τηλεοράσεις.
Ο Πειραιάς, βάσει των αριθμών διακίνησης εμπορευματικιβωτίων, αναδεικνύεται πλέον το τρίτο λιμάνι της Μεσογείου και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι στον κόσμο!



Κι όμως, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που βλέπαμε εν μέσω δακρυγόνων και λοιπών «πολεμικών» - «επαναστατικών» ξεσηκωμών, τον Γιώργο Παπανδρέου και τα στελέχη του ΠαΣοΚ (όπως ο αλήστου μνήμης νομάρχης Μίχας), ν’ ανθίστανται στην αποκρατικοποίηση του λιμανιού.
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, από τότε που βλέπαμε τους θλιβερούς κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές να κλείνουν επί μήνες τις μπάρες του λιμανιού και ν’ απαγορεύουν την διακίνηση των προϊόντων.


Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί του πλανήτη.



Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια λίστα με τις 100 πρώτες σε επισκεψιμότητα πόλεις του πλανήτη.
Η Ελλάδα, περιέργως, απουσιάζει.
Αν και ο τουρισμός είναι η «βαριά» βιομηχανία μας…



Όσον αφορά λοιπόν στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, η Ασία έρχεται πρώτη!
Στους πέντε πρώτους προορισμούς της λίστας, οι τέσσερις βρίσκονται στην Ασία…