24.12.13

Merry Christmas....

John Lennon Merry Xmas,  War is Over....



Εκτσογλανισμός…



Ήταν από εκείνες τις στιγμές που μια λέξη, μια και μόνη λέξη, φωτίζει την καθημερινότητά μας και κάθε τι που λίγο πριν έμοιαζε ακατανόητο - σε όσους προσφεύγουν στη σκέψη- γίνεται ξάφνου απολύτως κατανοητό.
«Εκτσογλανισμός». Α, ναι. Αυτό ακριβώς.



«Μια νέα λέξη είναι σα το νέο σπόρο που σπέρνεις στη γη μιας συζήτησης» γράφει ο μεγάλος φιλόσοφος του 20ου αιώνα Βιτγκενστάιν.
Διότι οι λέξεις έχουν δύναμη και δίνουν δύναμη.
Οι λέξεις είναι τα όρια του ήθους και του κόσμου μας.
Από τις λέξεις κρατιόμαστε.
Λέξεις αναζητούμε για να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε το ό,τι συμβαίνει.
«Τα όρια της γλώσσας είναι τα όρια του κόσμου μου» γράφει ο Βιτγκενστάιν για να εξηγήσει τη σημασία της γλώσσας και των λέξεων στη σκέψη κάθε υποκειμένου.


Πρωθυπουργό Αλέξη; Όχι ευχαριστώ… δεν θα πάρω!



Ένα από τα πολλά που μου αρέσουν στην Ελλάδα, είναι ότι όσο εύκολα δημιουργούμε είδωλα, άλλο τόσο εύκολα τα γκρεμίζουμε.
Οπότε,  κανείς Έλληνας, όσο και «λατρεμένος» κι αν είναι, δεν είναι σίγουρος για το μέλλον του.
Κάτι που κρατάει τους κ...ους σφιγμένους (λέμε τώρα).
Και αυτό συμβαίνει από αρχαιοτάτων χρόνων.



Τα παραδείγματα είναι πολλά.
Ο Σωκράτης καταδικάστηκε σε θάνατο, άλλοι μεγάλοι της εποχής εξορίστηκαν, τον Καποδίστρια τον δολοφόνησαν, τον Καραϊσκάκη τον ταλαιπώρησαν με διώξεις και δικαστήρια, τον Κολοκοτρώνη τον φυλάκισαν, και τον Ελευθέριο Βενιζέλο προσπάθησαν να τον σκοτώσουν.

Αφελείς, καλοί άνθρωποι…



Ο Αντώνης Κάντας ήταν αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ούτε και ο ίδιος δεν θυμάται πόσες μίζες έστειλε στην Ελβετία.



Έφτιαξε περί τις δέκα offshore και, ειλικρινά, απορώ πώς και δεν έφτιαξε και μία βίλα στο Μοντεβίδεο - μαζί με τον Καραβέλα της Siemens θα μπορούσαν να χτίσουν και μία ορθόδοξη εκκλησία για την ελληνική κοινότητα της Ουρουγουάης.


Η Κύπρος, το μνημόνιο, και οι δικοί μας κουφιοκεφαλάκηδες.



Όταν την περασμένη άνοιξη η Κύπρος οδηγούνταν στο δικό της Μνημόνιο έπειτα από τη σκληρή και πρωτόγνωρη απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» τις καταθέσεις και ουσιαστικά να διαλύσει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, οι κραυγές και οι οιμωγές για την επερχόμενη καταστροφή της Μεγαλονήσου που ακούστηκαν στην Αθήνα ήταν μεγαλύτερες από εκείνες που ακούστηκαν στη Λευκωσία.



Υποτίθεται ότι εμείς οι «Ελλαδίτες», όπως μας αποκαλούν οι Κύπριοι αδελφοί, ξέραμε καλύτερα, αφού είχαμε ήδη τριετή μνημονιακή εμπειρία.
Και γι΄ αυτό διάφοροι «μυαλοπώληδες» εξ Αθηνών, δεν αρκέστηκαν στις νουθεσίες, αλλά ταξίδεψαν στην κυπριακή πρωτεύουσα για να πείσουν τους Κυπρίους να πουν ένα ηρωικό «όχι», απορρίπτοντας το αναμφισβήτητα σκληρό πρόγραμμα διάσωσης που τους προτάθηκε και αρνούμενοι να δεχθούν την τρόικα.

Σκάνδαλο με τους αγροτοσυνδικαλιστές…



Θανάσης Κοκκινούλης, Χρίστος Σιδερόπουλος, Γ. Σούρλας, Γερ. Λιόλιος, Σπ. Τσικρίκας, Δημ. Σδράκας, Κ. Μαρκούλης, Χ. Παυλίδης.
Τους γνωρίζετε;
Κάποιους από αυτούς ναι, κάποιους άλλους όχι.



Για να σας πληροφορήσουμε πρόκειται για γαλάζιους και πράσινους αγροτοσυνδικαλιστές οι οποίοι διετέλεσαν επικεφαλής σε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών στη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη κ.λπ.
Οι συγκεκριμένοι αγροτοσυνδικαλιστές έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα κακοδιαχείρισης στα οποία χάθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έχουν συλληφθεί για χρέη των ΕΑΣ, ως επικεφαλής τους.