9.9.14

Clocks...

Coldplay



Τα τάνκερ από τη Βενεζουέλα χάθηκαν στο δρόμο.



Ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος, αλλά όπου και να κοιτάξω γύρω μου τον βλέπω αλυσοδεμένο…
Κάπως έτσι το είχε γράψει ο Μαρξ.
Αυτό όμως πριν από 150 χρόνια περίπου…



Σήμερα, με όλη την ενδιάμεση εξέλιξη, ο άνθρωπος παρόλο που γεννιέται «ελεύθερος», όπου και να κοιτάξω εγώ γύρω μου (στην Ελλάδα)  τον βλέπω αγαναΧτισμένο!
Και οι πιο αγαναΧτισμένοι απ όλους είναι όλοι αυτοί που έκαναν πάρτι τα τελευταία 20 χρόνια.
Και βασικά οι συστηματικοί φοροφυγάδες…


Ανόητος, πονηρός, ή απλά Σύριζα;



Είναι από αυτά που τα ακούς να εκφωνούνται στις ειδήσεις, με φωνή σοβαρή και αγέλαστη, και μένεις προς στιγμήν κι αναρωτιέσαι αν άκουσες καλά ή το φαντάστηκες: «Δεν είπαμε ότι θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ, αλλά θα αγωνιστούμε ώστε να διαλυθεί μόνο του».



Αφαιρείς το πλαίσιο των συμφραζομένων μέσα στο οποίο ειπώθηκε αυτό το περισπούδαστο και συλλογίζεσαι τι μπορεί να είναι στον κόσμο μας ο άνθρωπος που εκστομίζει κάτι τέτοιο και δεν ντρέπεται.


11+1 μύθοι και αλήθειες για την Αμφίπολη…



Το εντυπωσιακό ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά της Αμφίπολης «ξετυλίγει» μέρα με τη μέρα τα μυστικά του.
Μόλις την Κυριακή έγινε γνωστό, από ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ανακάλυψη δύο ακόμα μοναδικών ευρημάτων: Δύο εξαιρετικής τέχνης Καρυάτιδες από θασίτικο μάρμαρο, οι οποίες συμφυείς με πεσσούς στήριζαν το μαρμάρινο επιστύλιο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο.



Σε μια απόπειρα να διακρίνουμε τον μύθο από την πραγματικότητα, θέτουμε ορισμένα βασικά ερωτήματα και προσπαθούμε να δώσουμε πειστικές απαντήσεις.

ΣΥΡΙΖOnomics…



Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, διά στόματος του προέδρου της κ. Κορκίδη, υιοθετεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μεικτά, ώστε να έχουν οι εργαζόμενοι διαθέσιμο εισόδημα να καταναλώσουν στις επιχειρήσεις που (υποτίθεται ότι;) εκπροσωπεί η ομοσπονδία. Και γιατί όχι 1751 ευρώ, για να ξοδεύουν ακόμα περισσότερα;




Ο θεσμοθετημένος κατώτατος μισθός είναι δεσμευτικός για όλες τις επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν μόνο να επιλέξουν αν θα δώσουν περισσότερα, όχι όμως και λιγότερα από όσα επιτάσσει ο νόμος.
Επομένως, οι επιχειρήσεις θα επιβαρυνθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με ένα ΜΟΝΙΜΟ επί πλέον κόστος που δεν θα μπορούν νόμιμα να αποφύγουν.


Ο Σούπερ Βιντάλ Σασούν με μπλε και πράσινους κόκκους!



Πλέον δεν πρέπει να έχουμε καμία ανησυχία.
Στην Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία έχουμε τον Σούπερ Βιντάλ Σασούν με μπλε και πράσινους κόκκους: τον όλα σε ένα –σε ιδιαίτερη φάση στο πλαίσιο της οποίας έχει προηγηθεί το αναγκαίο πρόγραμμα εντατικής και βαθιάς πρόπλυσης ιδεών. 



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως θεσμικός, είπε τα όσα ήθελε να πει στη ΔΕΘ, όχι για να βγάλουμε συμπεράσματα, όχι γιατί μπόρεσε να στηρίξει τους συλλογισμούς του, αλλά απλώς διότι επιθυμούσε να τους διατυπώσει.


Mπορεί να είναι η ΔΕΘ η “βιτρίνα” της Ελλάδας;



Μπήκαμε σε άλλες σκέψεις τώρα, ακόμη δεν ανοίξαμε...
Τι θα κάνουμε με τη Διεθνή  Έκθεση;
Έχουν απαξιωθεί, λέει, οι γενικές εκθέσεις ανά την Ευρώπη και τον κόσμο.
“Είναι ξεπερασμένες” μας είπε και ο Γιάννης Μπουτάρης στη μακρά και κατατοπιστική συνέντευξή του στη “Μακεδονία” της περασμένης Κυριακής.




Και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε στη θέση της Γενικής Έκθεσης του Σεπτέμβρη να διοργανώνεται ένα φεστιβάλ, που να έχει όμως και εμπορικό ενδιαφέρον...