25.8.17

Hair and Skin...

Mazzy Star









Όλοι θέλουν το κορμί της...



Όλοι γνωρίζουμε τι εστί «attention whore». Μια έκφραση που βρήκε ιδιαίτερη εφαρμογή στην εποχή των άπειρων ΜΜΕ, των σόσιαλ μίντια, του διαδικτύου, κλπ. Πρόκειται για ματαιόδοξους ανθρώπους, μάλλον βαθιά συμπλεγματικούς, που επιζητούν την προσοχή του ευρέως κοινού, μπας και έτσι καλύψουν την ασημαντότητα και την ανεπάρκεια που τους χαρακτηρίζει. Μιλάμε δηλαδή για μαϊντανούς που ψάχνουν την δημοσιότητα πάση θυσία, όπως π.χ. οι διάφοροι σελέμπριτι, αλλά στο πιο «θλιβερό» ή στο πιο «φαιδρό».




Στα καθ’ ημάς, που πήζουμε από τέτοιες σαθρές προσωπικότητες,  μια χαρακτηριστική περίπτωση attention whore ήταν και είναι ο πολύς Δρ. Μπαρουφάκης, που κατέστρεψε μια ολόκληρη χώρα και μια δυο γενιές Ελλήνων, θυσιάζοντας τες στον βωμό της ματαιοδοξίας (και των κόμπλεξ του). Και όλα αυτά βεβαίως με την έγκριση, τη λατρεία, και την ψήφο του κοινού, που μέχρι πρότινος σεληνιάζονταν άμα τη εμφανίσει του φαλακρού γόη. Να τα λέμε αυτά…

Γουρουνάκια, λουκάνικα, και πολιτική ορθότητα…



Τον περασμένο Φεβρουάριο, μια ομάδα ηρωικών Βρετανών πυροσβεστών έσωσε 18 μικρά γουρουνάκια και τις δυο μαμάδες τους, όταν κλήθηκαν να σβήσουν πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε μια φάρμα εξαιτίας 60 τόνων άχυρου που είχαν πιάσει φωτιά.



Σήμερα, έξι μήνες μετά, και όπως γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες, οι συγκεκριμένοι πυροσβέστες ξαναβρέθηκαν με τα γουρουνάκια, απολαμβάνοντας τα συνοδεία κρασιού…

Πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα στέλνει η Ευρώπη!



Οι πρώτες επιστροφές θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, λέει στη βρετανική εφημερίδα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας
Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στείλουν πίσω πρόσφυγες στην Ελλάδα, οι οποίοι αιτήθηκαν άσυλο και κατεγράφησαν για πρώτη φορά στη χώρα μας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.




Η Γερμανία έχει κάνει σχεδόν 400 αιτήσεις μετεγκατάστασης, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Βερολίνο αλλά και πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρει η εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες και η Νορβηγία ζήτησαν επίσης να επιστραφούν αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα…
 

Η Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αρκάς και η Χούντα…



Στον χορό των επιθέσεων κατά του Αρκά μπήκε και η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, η οποία -σε ανάρτησή της- τον χαρακτήρισε «νοσταλγό της Χούντας».





Να υπενθυμίσουμε ότι, εδώ και καιρό, ο Αρκάς επανειλημμένα δέχεται πυρά «εξ αριστερών», λόγω σκίτσων τα οποία σατιρίζουν και ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ…


Απελευθέρωση δούλων εν πλω…



Η ιστορική αυτή φωτογραφία απεικονίζει σκλάβους από την ανατολική Αφρική, που διασώθηκαν από το πλοίο HMS Daphne του βρετανικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο ήταν σε αποστολή αποτροπής του κυρίαρχου τότε παγκόσμιου δουλεμπορίου.



Η ημερομηνία που τραβήχτηκε η φωτογραφία ήταν στις αρχές Νοεμβρίου του 1868, και το βρετανικό πολεμικό σκάφος έπλεε στις ακτές της Ζανζιβάρης, στα πλαίσια συνθήκης που η Βρετανία είχε υπογράψει με τον Σουλτάνο της, βάσει της οποίας εκείνος θα έπρεπε να ελέγχει τους δουλέμπορους… Αντί όμως να τους ελέγχει, ο Σουλτάνος πλούτιζε από αυτούς….

Ο Στάλιν στο Nammos…



Μωρέ  ποιος Τσίπρας, ποιος Σαμαράς,  ποιος Καραμανλής και ποιος Μητσοτάκης. Τα  θεμέλια  όλων σχεδόν των  προβλημάτων είναι  οικοδομημένα από  την κοινωνία. Η κοινωνία είναι ο ιμάντας που μεταβιβάζει δολοπλοκία, απάτη, κομματική  πελατεία και πολλά άλλα προς τα πάνω. Προς την πολιτική.  Χώνεψέ το αλλιώτικα μονίμως χαϊβάνι!




Οταν  έμαθα  λοιπόν  ότι  οι λεβέντες του  Nammos  (της Μυκόνου) πληρώνουν ετησίως και  νομίμως  στο κράτος κάτι μεταξύ είκοσι με  τριάντα  χιλιαδες ψωροευρουλάκια παραλίγο να μου έρθει κόλπος. Για την παραλία εννοείται, τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες, τα ποτά και  για όλα τα  συμπαρομαρτούντα. Πενταροδεκάρες  δηλαδή. Οσο  κοστίζουν  τα πούρα που καταναλώνονται κάθε βράδυ. Και ούτε..