8.11.14

Ticket to the Moon...

E.L.O.



Οι ηγέτες κι η γνώση της κοινωνίας…



Σκέπτομαι πολλές φορές τους λόγους που η σημερινή Ευρώπη δεν διαθέτει ηγέτες με το πολιτικό βεληνεκές κι εκτόπισμα των παλαιοτέρων.
Είναι ένας  προβληματισμός που συχνά κάνουμε όλοι μας, όταν αναλογιζόμαστε ότι την ιστορία της Ευρώπης και δη της Δυτικής, την έγραψαν άνθρωποι σαν τον Τσώρτσιλ, τον Ντε Γκώλ, τον Αντενάουερ, τον Κολ, τον Σμιτ, τον Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, τη Θάτσερ, τον Μιτεράν ή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με ουσιαστική προσφορά τόσο στην υπόθεση της Γηραιάς Ηπείρου, όσο και στον τόπο τους.



Είναι όμως έτσι;
Δηλαδή παλαιότερα υπήρχαν μεγάλοι και σημαντικοί ηγέτες και σήμερα δεν υπάρχουν;
Θα προσπαθήσω να καταθέσω τις σκέψεις μου περί τούτου.


Τα παιδιά βαρέθηκαν…



Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ― αν και, για προφανείς επαγγελματικούς λόγους, αποφεύγω να το λέω συχνά.
Μία λέξη, ένα ρήμα που το χρησιμοποιούμε όλοι κάθε μέρα, τα λέει όλα στην ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία η οργάνωση τίθεται υπέρ των (παραδοσιακών, όπως καταντήσαμε) καταλήψεων στα σχολεία.




Οσα, δηλαδή, αξίζει τον κόπο να γνωρίζει κάποιος για τη βαθύτερη λογική της συγκεκριμένης «μορφής αγώνα» (άλλη σιχαμένη έκφραση κι αυτή...) βρίσκονται σε μία αθώα λεξούλα…

Πως λειτουργούν τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.



Στη Βόρεια Κορέα οι ειδήσεις εκπέμπονται, τυπώνονται, και διανέμονται μέσα από ένα αυστηρό πλέγμα επιτήρησης και λογοκρισίας.
Η κάθε πληροφορία που μεταδίδεται έχει ήδη προεγκριθεί.



Τα ΜΜΕ της χώρας  καλύπτουν τη διεθνή ειδησεογραφία,  αλλά διαφορετικά για κάθε κράτος, με μια ιδιαίτερη έμφαση στη Νότια Κορέα και στη Μεγάλη Βρετανία, τα ζητήματα των οποίων μεταδίδουν εκτενέστερα.
Γενικά η διεθνής ειδησεογραφία είναι περιορισμένη, και καλύπτονται μόνο θέματα που έχουν εγκριθεί από τη κυβέρνηση...


Φυλακή, Τζιχάντ και … γατάκια βομβιστές!



Οι σύγχρονοι Τζιχαντιστές είναι υπερβολικά εξτρεμιστές ακόμα και για τους κυρίαρχους ιδεολόγους του ιερού πολέμου!
Ένα χρόνο μετά την έκδοση του από τη Μεγάλη Βρετανία, ο Οmar Mahmoud Othman, γνωστός ως Αbu Qatada, ένας γεροδεμένος κήρυκας που έχει κατηγορηθεί ότι είναι ο εγκέφαλος της Al-Qaeda στην Ευρώπη, χαλαρώνει στο στολισμένο με άσπρους κρίνους δωμάτιο του, στο Ομάν, τη πρωτεύουσα της Ιορδανίας.



Χασκογελάει με μία φωτογραφία στο Instagram που δείχνει ένα γατάκι ζωσμένο με εκρηκτικά.
Στη συνέχεια, χαχανίζει με τους Τζιχαντιστές φίλους του, ακούγοντας ένα απόσπασμα από την ομιλία στο συνέδριο των Βρετανών Συντηρητικών, της Βρετανίδας Υπουργού Εσωτερικών Τheresa May, στο οποίο καταδικάζει τους Τζιχαντιστές.
« Ποια είναι αυτή που μιλάει στο όνομα του Ισλάμ»; λέει στον λιπόσαρκο φιλοξενούμενο του, Abu Muhammad al-Maqdisi, έναν από τους μεγαλύτερους ιδεολόγους του ιερού πολέμου…

Κάποιοι θα πρέπει να μείνουν όρθιοι…



Η εικόνα της χώρας έξω είναι καλή, παρότι τον τελευταίο καιρό, με την αδόκιμη προσπάθεια της κυβερνήσεως να κερδίσει τις εντυπώσεις, ξεκίνησε τη διαδικασία απεμπλοκής από το μνημόνιο και το ΔΝΤ, με αποτέλεσμα εξαιρετικά αρνητικό για την οικονομία.
Ηταν ένα γερό μάθημα για μελλοντικούς προσεκτικούς χειρισμούς των προβλημάτων αυτών.



Είναι, βεβαίως, δεδομένο ότι η αντιπολίτευση παίζει αντιμνημονιακό παιχνίδι προς άγρα ψήφων.
Διότι, και τα μνημόνια να τελειώσουν, μένουν οι εφαρμοστικοί νόμοι, δηλαδή οι υποχρεώσεις της χώρας εξαιτίας των μνημονίων, τις οποίες πρέπει να τηρήσει. Αυτούς τους νόμους θα τους καταργήσει (ο Στρατούλης είπε «ναι») μόλις έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ;