27.12.14

A boy named Sue...

Johnny Cash



Ελληνική Βουλή: η ευτέλεια τέλος δεν έχει …



Στις 13 Νοεμβρίου η Εφημερίδα των Συντακτών είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο μου με τίτλο «Ποτέ ξανά τέτοια Βουλή».
Στην κατακλείδα του άρθρου ανέφερα τα εξής: «Το σύνθημα πρέπει να είναι: Ποτέ ξανά τέτοια Βουλή. Βουλή όχι μόνο φανατικών, αλλά και συμφεροντολόγων που προστρέχουν όπου νομίζουν ότι θα επανεκλεγούν. Τέτοια ευτέλεια δεν έχει προηγούμενο».




Να όμως που έχει προηγούμενο. Να που η ευτέλεια δεν έχει τέλος.
Αυτό το διάστημα είχαμε την διαμόρφωση της ατζέντας από τους ψεκασμένους Έλληνες με το χορό αρχικά να σέρνει η κυρία Ξουλίδου, την οποία επιχείρησαν να δωροδοκήσουν μέσω του facebook.
Τόσο μυστική προσπάθεια εξαγοράς;

Tα συμπλέγματα των δραχμολάγνων…



Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουμε στο ευρώ.
Βέβαια, η πλειοψηφία αυτών θεωρεί ότι η παραμονή μας θα συνοδεύεται και από μια «τρυφερή» κηδεμονία των εταίρων οι οποίοι οφείλουν να είναι πάντα πρόσχαροι και γαλαντόμοι μαζί μας.




Τελικά, μόνο μια πολύ μικρή μειοψηφία οραματίζεται ένα εθνικό σύστημα διακυβέρνησης ενταγμένο με όλες του τις υποχρεώσεις, στο ευρωπαϊκό...

Η ιστορία δυο τραμπούκων…



Μέχρι πρόσφατα ζούσα στη Τουρκία.
Και μου φαίνονταν απίστευτο ότι οι περισσότεροι Αμερικάνοι αγνοούσαν το όνομα Fethullah Gülen.



Ακόμη όμως κι αυτοί που τον έχουν ακουστά, δεν προβληματίζονται από το γεγονός ότι ένας Τούρκος Ιμάμης, δισεκατομμυριούχος, και επικεφαλής μιας πολυεθνικής αυτοκρατορίας των ΜΜΕ, και άλλων επιχειρήσεων, ένας άνθρωπος με τεράστια δύναμη και επιρροή στη Τουρκία, χωρίς καλό όνομα, μπήκε στην αγορά της Pennsylvania, και εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή των charter schools*…


Σύνταξη στα δεκαοκτώ!



Π​​ιθανότατα οι αναρχικοί της Μεταπολίτευσης αστειεύονταν με το σύνθημα «Σύνταξη στα δεκαοκτώ, στράτευση στα εκατό».
Σίγουρα δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η «ουτοπία» τους θα γινόταν πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2014.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» (20.12.2014) από το σύστημα «Ηλιος» προκύπτει ότι το 3,3% των 10.722 νέων συνταξιούχων –που έλαβαν κύρια σύνταξη για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο– ήταν ηλικίας κάτω των 25 ετών!
Και αυτό δεν είναι καν το χειρότερο: οι μισοί σχεδόν νέοι συνταξιούχοι του Δεκεμβρίου (4.794, ήτοι 44,7%) ήταν μεταξύ 51 και 61 ετών, ενώ από 62 έως 67 ετών ήταν μόνο το 21,3%.

Ποιοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ;



Αναδημοσιεύω τμήμα ενός παλιότερου άρθρου μου, επειδή θεωρώ πως είναι επίκαιρο.




Αυτοί είναι που στις επερχόμενες εκλογές, τις οποίες θεωρώ ως την μητέρα όλων των μαχών, έχουν συμφέρον (ή πλήρη άγνοια) να ψηφίσουν Τσίπρα.
Και δυστυχώς, είναι πολλοί…

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα…



Η λογική των πραγμάτων είναι αμείλικτη.
Αν η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας αποβεί άκαρπη και οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει στο τέλος χαμένος, είτε κερδίσει είτε χάσει στις εκλογές.



Αν τις χάσει, θα καταρρεύσει όλη η στρατηγική του και θα είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει την ήττα αυτή, τη στιγμή μάλιστα που όλες οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν ως βέβαιο νικητή…


Στη φυλακή… επειδή είναι γυναίκες οδηγοί!



Στην ιδιαίτερα ευλαβική ισλαμική Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν αυτοκίνητα.
Άσχετα με το τι μας λένε εδώ οι συριζαίες ισλαμολάγνες (ονόματα δεν λέμε)  και κατά τα άλλα δήθεν φεμινίστριες.




Δυο λοιπόν γυναίκες που ήδη βρίσκονται σε φυλακή της Σ. Αραβίας έναν ολόκληρο μήνα, επειδή οδηγούσαν ΙΧ, παραπέμπονται τώρα σε δίκη σε ειδικό δικαστήριο που συστάθηκε για υποθέσεις τρομοκρατίας!