11.6.17

Love Song...

Syd Barrett





Έξω δουλικά, μέσα χουντικά…



Όσο πιο πολύ ξεφτιλίζεται διεθνώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφοντας τα πάντα, σκίζοντας κάθε κόκκινη γραμμή της για λίγα ψίχουλα πολιτικού χρόνου ζωής, τόσο περισσότερο τσαμπουκά και αγριότητα πουλάει στο εσωτερικό. Αυτοί που... θα άλλαζαν την Ευρώπη, μετά σύρθηκαν γονατιστοί στη Μέρκελ και τώρα ζητωκραυγάζουν για τη λύση του «επάρατου» Σόιμπλε έχουν απολέσει στο εξωτερικό κάθε ίχνος σοβαρότητας και θεωρούνται lost case.





Αν μάλιστα ισχύουν οι αναλύσεις ξένων ειδικών (ότι τους παράτησαν στην τύχη τους να γίνονται όλο και πιο ρόμπα στους ψηφοφόρους τους), τότε μπορούμε να εξηγήσουμε και τη θηριωδία που εξαπολύουν εντός της χώρας, συμπεριφερόμενοι σαν λατινοαμερικάνικη χούντα! Εξω... δούλα και υποτακτικιά, μέσα χούντα και κυρά…


Ξαφνικά αγάπησαν τους Γερμανοτσολιάδες…



Το σκηνικό έχει στηθεί ως εξής : πρώτα-πρώτα το χρέος, από προπαγανδιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναγορεύθηκε σε εθνικό στόχο με την – για ακόμα μια φορά – απερίσκετη σύμπραξη και της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Στην συνέχεια, ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έδωσε την ευκαιρία σε κυβερνητικά στελέχη και στον πρωθυπουργό να δώσουν ένα ρεσιτάλ Εθνικής ενότητας μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο. 




Η κορύφωση αυτής της κατάστασης ήρθε με την δήλωση του Π. Κουρουμπλή, πως θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη απ΄όσους αποκαλούσαν Γερμανοτσολιάδες. Να υπενθυμίσω, πως ο εν λόγω υπουργός ήταν από τους χυδαιότερους υβριστές των πολιτικών αντιπάλων του, συναγωνιζόμενος τον Πολλάκη. Αίφνης, έπαθε κρίση συνειδήσεως…


«Είμαι γκέι και σας καίει»…



Με πολύ συγκίνηση, με το ελεύθερο πνεύμα που διακατέχει την πολιτικώς ορθή Ελλάδα, η Αθήνα υποδέχθηκε για 12η χρονιά την εκδήλωση Gay Pride. Η παρέλαση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, γεμάτη με χρώματα κι αρώματα και πρωτότυπα συνθήματα. Και τον Τσακαλώτο, τον Καρανίκα και τον Λάμπρου από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κεφαλή της πορείας. Και με τον Τσίπρα ωσεί παρών αφού πριν από μερικές ημέρες έδωσε την ευλογία του με τη συνέντευξη που παραχώρησε.




Συνέντευξη που ούτε λίγο ούτε πολύ «έπαιξε» από τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης ως η απόλυτα φιλελεύθερη και δημοκρατική κίνηση που έκανε ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύει πόσο ανοικτή καρδιά έχει.
Πολύ συγκινητικές και οι μάνες που ανέβηκαν στη σκηνή και είπαν ότι είναι περήφανες γιατί οι κόρες τους είναι λεσβίες, ωραία και τα συνθήματα.
«Ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι απλώς άνθρωπος», «Δεν είναι μια φάση», «Είμαι γκέι και σας καίει»...


Κανείς δεν τους εμπιστεύεται. Μόνη λύση οι εκλογές!



Η εμπιστοσύνη δεν είναι απλά μια αξία στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Είναι η ηθική βάση πάνω στην οποία λειτουργούν όλοι οι μηχανισμοί παραγωγής έργου. Είναι η συγκολλητική ουσία που συνδέει τις διπλωματικές και τις οικονομικές συμφωνίες ανθρώπων και κοινωνιών.



Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μέσα και έξω από τη χώρα. Δεν υπάρχει καν ούτε μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η μόνη συνεκτική δύναμη είναι η διατήρηση της εξουσίας...