14.12.17

Pierrot the Clown...

Placebo





Η προπαγάνδα από ξιφολόγχη, γίνεται και μπούμεραγκ!

Χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αποκάλυψε τις δύο πιο επίκαιρες «αιχμές» της ΣΥΡΙΑΖΑίκης προπαγάνδας. Είπε δημόσια δύο πράγματα:
--Πρώτον, ότι οι δανειστές έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά στα τέλη του 2014 και σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
--Και δεύτερον, «κατήγγειλε» ότι δημιουργείται σήμερα ένα αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο από όλη την αντιπολίτευση!





Το πρώτο το είπε για να σπάσει το ηθικό της «αστικής παράταξης». Γιατί όλοι οι «αστοί» συνειδητοποιούν σήμερα πως η πολιτική Σαμαρά δικαιώνεται πλήρως: Πως όσα έκανε τότε ο Σαμαράς, σήμερα θα μας είχαν βγάλει από την κρίση. Και πως αυτά που προειδοποιούσε τότε ο Σαμαράς, σήμερα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί!
Όλοι αυτοί οι «αστοί», λοιπόν, ακούν τώρα το Νίκο Βούτση να τους λέει ουσιαστικά:
--Ό,τι κι αν λέτε πια, οι ξένοι στους οποίους είστε «προσκολλημένοι», έδιωξαν το Σαμαρά το 2014 και στηρίζουν τον Τσίπρα σήμερα. Συνεπώς μη κλαίτε και μη χτυπιέστε! Ό,τι κι αν κάνετε, εμείς θα κυβερνάμε με τη στήριξη των δανειστών. Εμάς να στηρίξετε ή να ανεχθείτε, γιατί άλλη επιλογή δεν έχετε.



Κι όμως, στα γκάλοπ κερδισμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…

Το χτεσινό φερέγγυο γκάλοπ της MRB που δείχνει τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9 μονάδες (30,7%- 21,3%) είναι στην πραγματικότητα ένα απαισιόδοξο μήνυμα για την αντιπολίτευση και το μέλλον του λαού και ένα αισιόδοξο μήνυμα για την κυβέρνηση. Επειδή όλα του τα ευρήματα, αν διαβαστούν με γνώμονα τις απαντήσεις των πολιτών και όχι με γνώμονα τις επιθυμίες του καθενός, φανερώνουν ότι στην πραγματικότητα ένα ικανό μέρος του λαού δεν θέλει καμιά αλλαγή από την υπάρχουσα κατάσταση!




Κατ' αρχήν, το γκάλοπ είναι φερέγγυο γιατί δεν έχει γίνει από το τηλέφωνο στα κουτουρού, όπως τα περισσότερα, αλλά με προσωπικές συνεντεύξεις (face to face) σε ένα πολύ μεγάλο πανελλαδικό δείγμα (2.000) ανθρώπων, που έχουν δικαίωμα ψήφου. Την πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου…


Η μπερδεμένη τράπουλα της Μέσης Ανατολής…

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ τάραξε τα νερά της γεωπολιτικής σκακιέρας στην ευρύτερη περιοχή, με τις αντιδράσεις να πέφτουν σαν χαλάζι και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της αμφιλεγόμενης αυτής απόφασης να φαντάζουν «οδυνηρές».




Μπορεί η εν λόγω απόφαση να θίγει τους Παλαιστίνιους και γενικά τις μουσουλμανικές χώρες, εκείνη όμως η χώρα που μοιάζει να θίγεται περισσότερο, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, είναι η Σαουδική Αραβία (ή σουηδική, όπως την λένε οι συριζαίοι «διεθνολόγοι»), κι αυτό διότι ο συμβολισμός της Ιερουσαλήμ ως η τρίτη σημαντικότερη και ιερή πόλη του Ισλάμ παίζει ιδιαίτερα σοβαρό ρόλο στην εξωτερική πολιτική της χώρας...



Ο λαϊκισμός του Σαββατοκύριακου…

«Εγώ που είμαι αρχιτεκτόνισσα και είχα να δω μπετονιέρα καιρό, έχω αρχίσει να βλέπω μπετονιέρες στο δρόμο», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα στο «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά, συνεχίζοντας: «Εχουμε 19% αύξηση οικοδομική. Σήμερα. Φανταστείτε τι θα γίνει του χρόνου». Να είχε άραγε φανταστεί και η ίδια το τσουνάμι ειρωνικών σχολίων που θα προκαλούσε η λαϊκίστικη επιχειρηματολογία της υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής;


 

Λίγες μέρες πριν, και ενώ στη Μάνδρα Αττικής είχαμε αρχίσει να μετράμε νεκρούς, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος εμφανιζόταν στην ίδια εκπομπή φορώντας φωσφοριζέ αδιάβροχο και προκαλώντας και εκείνος πλήθος σχολίων για τον λαϊκισμό που εξέπεμπε η αδέξια προσπάθειά του να φανεί μάχιμος…