31.1.15

Η κόλαση της δραχμής…



Αφιερωμένο στους δραχμολάγνους συμπατριώτες μας...

Η έξοδος από το Ευρώ οδηγεί σε άμεση χρεοκοπία και σε στάση πληρωμών στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο τομέα -και μερικώς στον ιδιωτικό τομέα-, δεν θα λειτουργούν ή θα υπολειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες (όπως Υγεία, Παιδεία) ενώ η ανεργία θα εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη (άνω του 45%).



Αρχικά, θα ανακοινωθεί η ισοτιμία του Ευρώ/Δραχμής ως 1 προς 1, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα εκτοξευθεί στο 1 προς 1000 και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα και στο 1 προς 1500.
Αυτό απλά σημαίνει ότι για οποιαδήποτε αγορά προϊόντων και ειδικότερα εισαγόμενων θα πρέπει να πληρώνουμε 3 έως 5 φορές περισσότερες Δραχμές από ό,τι αντιστοιχεί σήμερα…

Χαμός στο ίσιωμα…



Εδώ και μερικές μέρες, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας η τρελή  παρέα συριζαίων και πσαικαζμένων, η ανίερη αυτή συμμαχία για την οποία κανείς μα κανείς  (γιαλαντζί) αριστερός δεν δείχνει να ενοχλείται, τα είδα και τα άκουσα όλα.
Ότι περίμενα, και άλλα τόσα.
Ο κάθε φρέσκος και άφθαρτος, πριν καν ορκιστεί, βγήκε στα κανάλια και είπε ότι του κατέβει. Κυριολεκτικά όμως…




Από το γκρέμισμα του τοίχους στον Έβρο, ως τη κατάργηση της προσευχής στα σχολεία και την επαναφορά της κιμωλίας που είναι οργανικό υλικό κλπ κλπ.
Το όνειρο του κάθε συριζαίου, του κάθε αγαναχτιστή, και του κάθε σαλεμένου γενικότερα….

Η ανώτατη απάτη του κατώτατου μσθού…



Ένα παλιό άρθρο του Θάνου Τζήμερου, που με αφορμή τα 751 ευρώ του Στρατούλη (που θα κλείσουν επιχειρήσεις και επιχειρήσεις), είναι σήμερα επίκαιρο.




Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Είσαι επενδυτής.
Μαθαίνεις ότι υπάρχει ένα κράτος, το Τζαμπαζιστάν, στο οποίο η εργασία είναι δωρεάν.
Για έναν μυστήριο λόγο, όλοι εκεί εργάζονται χωρίς αμοιβή.
“Πολύ ωραία νέα” σκέφτεσαι.
Αλλά, σαν τα ανέκδοτα, αυτό ήταν το ευχάριστο, που το άκουσες πρώτο…

Μαζέψτε τους πριν μας τρελάνουν…



Πέντε ημέρες μετά τις εκλογές και η κυβέρνηση έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πολυγλωσσίας, σε διακηρύξεις και ανακοίνωση μέτρων.
Ο πάντες, αρμόδιοι και αναρμόδιοι, εμφανίζονται χαρούμενοι και ευθυτενείς στο πρώτο τηλεοπτικό ματσούκι που θα εμφανιστεί μπροστά τους.




Και ανακοινώνουν μέτρα, δηλώνουν συνεπείς Απόστολοι των εντολών του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» το οποίο ερμηνεύουν κατά το δοκούν, διατυπώνουν τις απόψεις περί παντός του επιστητού και αναστατώνουν τις αγορές και τη ζωή μας, σπέρνοντας – κυρίως σε όσους παράγουν σε αυτόν τον τόπο- σοβαρές ανησυχίες που ούτε τα σποτάκια του Σαμαρά δεν κατάφεραν.
Και όλα αυτά ΠΡΙΝ τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης…


Καζάκης εναντίον Βαρουφάκη!



Αν πριν από λίγο καιρό ζητούσες από κάποιον να σου υποδείξει τους δύο πιο… αιρετικούς Έλληνες οικονομολόγους, οι Γιάννης Βαρουφάκης και Δημήτρης Καζάκης θα έπαιζαν πιθανότατα χωρίς αντίπαλο.
Η επιστημονική κατάρτιση τους και η εμβάθυνση στην ανάλυση του ελληνικού χρέους εξασφάλισαν δημοσιότητα μέσω των Μ.Μ.Ε. στους δύο οικονομικούς αναλυτές, οι οποίοι τράβηξαν εν τέλει εντελώς διαφορετικούς δρόμους.




Ο Βαρουφάκης αποφάσισε μόλις πριν από λίγες ημέρες να πολιτευτεί και είναι πλέον ο νέος Υπουργός Οικονομικών, ενώ ο Καζάκης έχει χάσει τον τελευταίο καιρό το έρισμα του τις τηλεοπτικές εκπομπές.
Δεν σταματάει όμως να εκφράζει διαρκώς τις απόψεις του μέσα από το προσωπικό του blog.
Μία από αυτές ήταν «καταπέλτης» για τον – κατά πολλούς – πρώην «ομοϊδεάτη» του, με αφορμή τις δηλώσεις του στο BBC, λίγες ώρες προτού ορκιστεί Υπουργός Οικονομίας...


Θα κολυμπάμε στα ρούβλια!



Καλώς ήλθε το ρούβλι.
Τώρα που οι σύντροφοι από τη Ρωσία είναι έτοιμοι να συνδράμουν οικονομικά, μπορούμε να ετοιμαζόμαστε για την επερχόμενη ανάκαμψη.
Όπως άλλωστε είπε και ο υπουργός οικονομικών της Ρωσίας Άντον Σιλουάνοφ αν η Ελλάδα ζητήσει οικονομική βοήθεια δεν αποκλείεται μία συμφωνία. Τα ρούβλια λοιπόν, αν τα θέλουμε, είναι ante portas.
Αρκεί μόνο να μην τα πληρώσουμε πανάκριβα.



Γιατί ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι η δήλωση του Ρώσου υπουργού έγινε στον απόηχο της πρώτης ρήξης της Ελλάδας με την Ευρώπη με αφορμή τις ρωσικές κυρώσεις.
Με την προσδοκία μίας σταθερά φιλορωσικής στάσης της χώρας. Μία Ρωσία που αναζητεί συμμάχους, ιδιαίτερα εντός της Ε.Ε., σε μία προσπάθεια να σπάσει τη διεθνή της απομόνωση και να αντεπιτεθεί καθώς ηττάται μέχρι στιγμής στο παιχνίδι της παγκόσμιας οικονομικής κυριαρχίας...