10.8.13

The Caterpillar...

The Caterpillar, by the Cure...



Κι’ από φωνή κορμάρα…



Δεν φτάνει που οι θαμώνες των διάφορων σκυλάδικων πιάνονται κορόιδα από τους ιδιοκτήτες τους, πληρώνοντας χρυσά τα ποτά μπόμπες με τα οποία τους ποτίζουν...



Δεν φτάνει που συμβάλουν αμέσως και εμμέσως στην δική τους φτώχια, μέσω της φοροδιαφυγής, αφού πληρώνουν εισιτήριο, ποτά, λουλούδια κλπ χωρίς ποτέ να βλέπουν απόδειξη…



Ο νεοέλληνας τσάμπα μάγκας….



Είναι πολύ εύκολο να «πουλάς μαγκιά» και μάλιστα ανέξοδα στην εποχή μας. Ιδίως όταν επικρατεί ένα καθεστώς, στο οποίο η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας.


Βλέποντας κανείς τις κοκορομαχίες ορισμένων πολιτικών κύκλων που χρησιμοποιούν τη ρητορική του μίσους, με διαρκείς αναφορές στον εμφύλιο πόλεμο, από τη μία πλευρά, και, τη θερινή ραστώνη, τα παραθαλάσσια μπαρ και την καταστροφή της αχειροποίητης ομορφιάς του τόπου από τα χέρια ημιμαθών τυχάρπαστων επιχειρηματιών και των συνενόχων πολιτικών νομοθετών, από τη άλλη,  είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει τη μελαγχολική σκέψη πως σε τούτη τη χώρα τα όρια της γελοιότητας είναι δυσδιάκριτα και, πάντως, διαρκώς μετακινούνται προς τον ορίζοντα.



Αμερική αγάπη μου….



Κάθε Νοέμβριο αναρωτιέμαι γιατί η πορεία του Πολυτεχνείου καταλήγει στην αμερικανική πρεσβεία χωρίς να περνάει από τη Βουλή και το Πεντάγωνο.
Είναι μία εύκολη ερώτηση με δύσκολη απάντηση.




Πρέπει να πιάσεις το κουβάρι από τη Γιάλτα, να βρεις το τέλος του εμφυλίου, και τη σχέση της Αριστεράς με την ΕΣΣΔ.
Και, κυρίως, τα εθνικά (και διεθνιστικά άλλοθι) που χορήγησε ο αντιαμερικανισμός - ήταν η χούντα ξενοκίνητη, λες και δεν έγινε από Έλληνες, λες και δεν την αποδέχθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.


Τα στραβά του ελληνικού … θέρους!



Δεν υπάρχει κανένας που να μην τρελαίνεται με το ελληνικό καλοκαίρι.
Έλληνας ή ξένος.
Εξ ου και η χώρα μας αποτελεί θερινό προορισμό πρώτης προτεραιότητας για τους απανταχού λάτρεις της θάλασσας, και του ήλιου.



Ναι αλλά…


Ρε συ Αλέξη, δεν χόρτασες καζούρα;



Είδε και αποείδε ο Αλέξης ότι παρά τις υποσχέσεις του στους πάντες και τα πάντα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει άλλο.
Ότι ήταν να πάρει το πήρε.
Δημοσκοπικά έχει πιάσει οροφή, και έκτοτε παραμένει καθηλωμένος.
Οι μόνοι στους οποίους συνεχίζει να έχει μια μεγάλη απήχηση είναι οι … λαθρομετανάστες.
Ναι, αλλά αυτοί δεν ψηφίζουν (εκτός και αν δούμε ξανά εκείνα που είδαμε το 2000 με το Πασόκ και τους μαϊμού «ομογενείς»).



Οπότε, αντιλαμβανόμενα τα υψηλά στελέχη του κόμματος (π.χ. Πάντζας, Στρατούλης, Σκουρλέτης, κ.ά) ότι κάτι πρέπει να κάνουν για να ξαναποκτήσουν δυναμική, να ακουστούν, θυμήθηκαν ότι έχουν κάτι ξεχασμένους οπαδούς χαμπουργκεράδες στη Νέα Υόρκη.

Δεν ήξεραν… δεν ρώταγαν;



Από τα χρόνια τα δικά μου, ακόμη, πολλοί σοφιστές και περισσότεροι τυχοδιώκτες πολιτικοί απήλασσαν πάντα από κάθε ευθύνη τον Δήμο, για να γίνουν αρεστοί και να κερδίσουν την εύνοιά του.




Τα σκέφτομαι συχνά όλα αυτά, ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια της κρίσης, ακούγοντας διάφορους λαοπλάνους του καιρού να ισχυρίζονται ότι ο Δήμος, οι πολίτες δηλαδή, δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα δεινά του τόπου.
Σαν να μην ψήφιζαν οι ίδιοι μόνον όσους τους χάιδευαν τ’ αυτιά.
Σαν να μην έριχναν μαύρο σε όποιον αποπειράτο να τους πει τη δυσάρεστη αλήθεια.
Σαν να μην επέλεγαν για τη Βουλή, επί δεκαετίες, πολιτικούς γόνους, οι οποίοι είχαν ως μοναδικό προσόν το όνομα του μπαμπά ή της μαμάς τους.
Σαν να μην ανέδειξαν στην πρωθυπουργία ανεπάγγελτους, απλώς επειδή ο ένας ήταν ο ανηψιός του γενάρχη της μιας παράταξης και ο άλλος γιος του γενάρχη της ετέρας παράταξης…


Μήπως είναι αράπης τελικά;



- Ο Ηλίας Κασιδιάρης μάλλον έχει αφρικανικές ρίζες.
- Ο Ηλίας μοιάζει με Αιγύπτιο.
- Ο Ηλίας μοιάζει με Βερβέρο.
- Ο Ηλίας μοιάζει με Βραζιλιάνο μουλάτο, δεν είναι λευκός.
- Φαίνεται σαν έχει νέγρικο αίμα, δεν θα τον μετρούσα με τους λευκούς.
- Πολύ δύσκολο, φαίνεται Μεσογειακός.
- Δεν έχει νέγρικο αίμα, αλλά θα μπορούσε να έχει αίμα από Ρομά από Τούρκους.
- Αν τον έβλεπα στον δρόμο μάλλον θα υπέθετα πως δεν είναι Έλληνας.
- Τα χείλη του είναι μεγάλα, θυμίζουν Αφρικανό.
- Τον συμπαθώ πολύ τον τύπο, αλλά δεν θα συμφωνούσα να παντρευτεί καμία γυναίκα από την οικογένειά μου.




Αν νομίζετε πως οι παραπάνω... κατηγορίες εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ηλία Κασσιδιάρη από τους ιδεολογικούς του αντίπαλους, κάνετε τεράστιο λάθος.