16.6.13

Games Without Frontiers...

Peter Gabriel.



Τι θα γίνει άραγε αύριο;



Θα κάνω μια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη.
Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές και οι πολιτικοί αρχηγοί με κάποιο τρόπο θα τα βρουν στη σύσκεψη της Δευτέρας, παρά τα αρνητικά μηνύματα που θέλουν να συντηρούν κάποιοι.
Δεν είναι διακαής πόθος, άλλωστε στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ο λαός έχει λύσεις. 




Η αισιοδοξία ότι δεν θα συμβεί το καταστροφικό σενάριο για την οικονομία και τη χώρα και θα επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός προέρχεται από γεγονότα αλλά και από πληροφορίες που μας έρχονται στο antinews.  
Βεβαίως, πάντα υπάρχει το «ατύχημα» όπως και πάντα υπάρχουν κάποιοι αφελείς ή επαγγελματίες του χάους που θα ήθελαν να σέρνεται η Ελλάδα σε εκλογές, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτή είναι η ΕΡΤ του …. πολιτισμού!



Ήταν βράδυ της 1ης Ιουλίου του 2004.
Στην ΕΡΤ κάναμε το «Πάμε Euro» με τον Αντώνη Καρπετόπουλο.
Στην παράταση ο Τραϊανός Δέλλας είχε σκοράρει, στέλνοντας την Ελλάδα στον τελικό.
Τα στιγμιότυπα από το ματς έπρεπε να μονταριστούν, και σε 20 λεπτά από το γκολ να έχουμε βγει στον αέρα για σύνδεση με την Πορτογαλία.



Περίμενα στο κοντρόλ όταν ο Κάρπετ ήρθε από το μοντάζ.
«Δεν προλαβαίνουμε. Από τους τρεις μοντέρ έχει μείνει μόνο ο ένας».
«Γιατί»;
«Ο ένας από τους τρεις είπε ότι είναι μόνιμος, και δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει υπερωρίες, και σχολάει στις 11, ο δεύτερος είναι συμβασιούχος και δεν πληρώνεται τις υπερωρίες, και έμεινε μόνο ο τρίτος».
«Καλά, αν δεν είναι μόνιμος ή συμβασιούχος, τότε αυτός τι είναι»;
Είχα όρεξη και για πλάκα, αλλά ο Κάρπετ δεν είχε.
«Δεν ξέρω τι είναι, αλλά με έναν δεν βγαίνει το μοντάζ. Υπάρχει ένας ακόμη, που είναι ο μοντέρ βάρδιας. Αλλά θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο τον πρόεδρο»…

Η Αίγυπτος κατά του Άσαντ.



Ο πρόεδρος της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του διακόπτει οριστικά τις διπλωματικές σχέσεις με την Συρία, και κλείνει την πρεσβεία της Δαμασκού στο Κάιρο.



Η απόφαση ελήφθη μετά από πιέσεις των σκληροπυρηνικών Σουνιτών κληρικών της Αιγύπτου, οι οποίοι καλούν τους πιστούς σε «ιερό πόλεμο» εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

Εκδημοκρατίζοντας το πολίτευμα, μεταρρυθμίζοντας την κοινωνία, ιεραρχώντας τις ανάγκες του Έθνους.



Το τρίπτυχο του εκδημοκρατισμού, της μεταρρύθμισης και της ιεράρχησης αναγκών είναι αδιαίρετο και αδιάτρητο. Το ένα προϋποθέτει το έτερο και αντιστρόφως. Και τα τρία είναι προαπαιτούμενα της σύνθεσης του όλου, ελλείποντος δε κάποιου εκ των στοιχείων αποδομείται η εξατομικευμένη δυναμική τους και το όλον φυλλορροεί, καταρρέει. Ονοματίζοντας το όλον, ορίζοντας δηλαδή τη στόχευση, θα υποστηρίζαμε αδρομερώς και περιγραφικά ότι συνιστά τον τερματικό σταθμό της προσπάθειας που συντελείται επί του παρόντος με ορίζοντα την Ελλάδα του 2021. Χρονικό διάστημα κρίσιμο και συμβολικό, ευκαιρία μοναδική θεμελίωσης, εμπέδωσης και πραγμάτωσης όλων εκείνων των συνιστωσών που απολήγουν στη συνισταμένη του κοινώς επονομαζόμενου οράματος της Νέας Μεταπολίτευσης.

Ο Ομπάμα απέτυχε με τον Ερντογάν.



Η εξέγερση στη Τουρκία απέδειξε πως η Άγκυρα έχει ξεφύγει απ’ τον Ομπάμα.
Η Αμερική έλπιζε πως η τουρκική «κοσμική κοινωνία» θα οδηγούσε σε μια λειτουργική
χώρα στη Μέση Ανατολή, με τους κοσμικούς να παίζουν τον ρόλο του ισορροπιστή στις, με θρησκευτικά κίνητρα, πολιτικές του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν.
Το γεγονός όμως, ότι για χάρη μερικών δένδρων, βγήκαν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, μας λέει πολλά για την επιρροή των κοσμικών στα δημόσια πράγματα της χώρας.
Κάποιοι μπορεί όντως να νοιάζονται για τα δένδρα του πάρκου Γέζι, αλλά οι περισσότεροι εναντιώνονται στον Ερντογάν, που τον θεωρούν δικτάτορα.
Πολλοί έχουν αποκλειστεί από την πολιτική σκηνή, είτε λόγω της δυσλειτουργίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είτε λόγω της ικανότητας του Ερντογάν να συνθλίβει τους αντιπάλους του.
Η Ουάσιγκτον έθεσε όλες της τις ελπίδες στους αδύναμους: Ο Ομπάμα ήθελε μια μεγαλύτερη επίδραση των φιλελεύθερων και των κοσμικών στην πολιτική.
Αυτό δεν του βγήκε. Και δεν βγήκε ούτε για την Τουρκία, αλλά ούτε και για τη διεθνή κοινότητα.

Μια μπουλντόζα μόνο θα την σώσει την ΕΡΤ.



Συγγνώμη που το θέτω έτσι ωμά, αλλά τι θα γίνει με την ΕΡΤ;
Από το 1977 που διορίστηκα εκεί ως μόνιμος υπάλληλος (μας είχε προσλάβει, 17 άτομα αν θυμάμαι καλά τον ακριβή αριθμό, ο Μάνος Χατζιδάκις, στο Τρίτο Πρόγραμμα) ακούω από έγκυρους (τότε αλλά και αργότερα) «κυβερνητικούς κύκλους» πως για την ΕΡΤ μόνο μία λύση υπάρχει : Να κλείσει.





Να διαλυθεί δηλαδή ως νομικός «οργανισμός» και να επανασυσταθεί με άλλο καταστατικό, πάνω σε άλλες βάσεις, προσλαμβάνοντας νέους ανθρώπους και επαναπροσλαμβάνοντας όσους θεωρούνται χρήσιμοι και παραγωγικοί από τους ήδη υπάρχοντες.



Προβάδισμα για τη ΝΔ…



Προβάδισμα για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue, με το ποσοστό της ΝΔ να καταγράφει άνοδο σε σχέση με το πολιτικό βαρόμετρο του Μαϊου και τον Αντώνη Σαμαρά να αναδεικνύεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός.



Tο πολιτικό βαρόμετρο Ιουνίου της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ τόσο στην παράσταση νίκης, όσο και στην πρόθεση ψήφου.


Η πιο επικίνδυνη χώρα του πλανήτη!



Η Ονδούρα είναι πλέον η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο, από πλευράς εγκληματικής βίας.
Κάθε μέρα σημειώνονται ως και 20 δολοφονίες, σε μια χώρα όχι ιδιαίτερου μεγέθους.



Το πρόβλημα οφείλεται (όπως και στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική) στις πάμπολλες συμμορίες εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών, οι οποίες έχουν διαβρώσει τελείως τις αρχές, με αποτέλεσμα ακόμη και ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας να συνδέεται με δολοφονίες!