24.7.15

Disco 2000...

Pulp
Αγαπητέ Βαγγέλη…Αγαπητέ Βαγγέλη,
Είσαι ιστορικό στέλεχος της φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, την έχεις τιμήσει με τη μέχρι τώρα πορεία σου και ορθώς το κόμμα επέλεξε να την οδηγήσεις εσύ μέχρι το επόμενο τακτικό Συνέδριο.
Όμως με έχουν ιδιαίτερα στενοχωρήσει ορισμένες σου ενέργειες απέναντι στον σημερινό πρωθυπουργό. Ένα πρωθυπουργό που μέσα σε 6 μήνες:
• Έφερε τόση δυστυχία στη χώρα
• Προκάλεσε τεράστια ζημιά πάνω από 160 δις στην ελληνική οικονομία (βλ ανάρτηση Κυριάκου Μητσοτάκη)…


Κωδικός: Εκπαιδεύοντας τον Τσίπρα…Ή αλλιώς: παραπλανώντας τους πολίτες…

Eνα νέο σχέδιο επιχειρείται το τελευταίο διάστημα, καλών ίσως προθέσεων. Αποτυπώνεται σε άρθρα σημαντικών ανθρώπων της διανόησης και σε σχόλια αναλυτών/πολιτευτών σε τηλεοπτικά πάνελ.
Ο κωδικός αυτού: «εκπαιδεύοντας τον Τσίπρα».
Το σχέδιο εκκινά από το δίλημμα: θέλουμε να εφαρμόσουμε τη συμφωνία που έκανε τελευταία στιγμή και με τους χειρότερους όρους ο κ. Τσίπρας ή να επιστρέψουμε στην απειλή του Grexit και του «εθνικού νομίσματος» που καλλιεργούσαν ως σχέδιο Β οι κ.κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης;
Αφού λοιπόν δεν πρέπει να πάμε στη δραχμή ή στην απειλή του Grexit, πρέπει να στηρίξουμε τον κ. Τσίπρα που μπορεί να έπαιξε εις βάρος της χώρας επί έξι μήνες αλλά τα γύρισε λίγο πριν την απόλυτη καταστροφή ασχέτως αν προκάλεσε μεγάλη βλάβη.
Και όχι μόνο να τον στηρίξουμε αλλά και να τον εξημερώσουμε, να τον εκπαιδεύσουμε και να τον προστατεύσουμε από το ίδιο του το κόμμα και την εκλογική του βάση.
Δηλαδή, από τον ίδιο του τον εαυτό…


Μέσα ή έξω; Μια συμβολή στη συζήτηση για το ευρώ.Κι αν βγαίναμε από το ευρώ, θα ήμασταν καλύτερα;
Να ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει για αρκετόν καιρό, δεδομένου ότι είναι υποθετικό. Δηλαδή, δεν υπάρχει απάντηση παρά μόνο κάτω από προϋποθέσεις, κι αυτές υποθετικές.
Κι επειδή κάθε παραδοχή οδηγεί στο συμπέρασμα που λογικά τεκμαίρεται από αυτήν, εμείς θα αναφερθούμε στην εμπειρία άλλων χωρών, όπως καταγράφηκε από δύο μελετητές, τον R. Realfonzo και τον A. Viscione1 (στη συνέχεια αναφερόμενοι ως RV)...


Σύριζα θέλατε… γατάκια δημόσιοι υπάλληλοι!Απολύσεις στο δημόσιο φέρνει το Γ’ μνημόνιο.
Η αξίωση αυτή είναι του κου Σόιμπλε, και την είχε διαρρεύσει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, λίγες μόνο ημέρες πριν από τη 12η Ιουλίου.
Ο ελληνικός τύπος σχεδόν στο σύνολό του είχε αποκρύψει τις πληροφορίες.
Οι λοιποί Ευρωπαίοι συμφωνούν και επιπλέον θέτουν τους κύριους στόχους του 3ου μνημονίου ως εξής: Αναδιάρθρωση του χρέους και χρήμα στις επιχειρήσεις της χώρας με τρεις προϋποθέσεις:
Α) Την αποπολιτικοποίηση (στην ουσία αποκομματικοποίηση) του κράτους
Β) Την αποδυνάμωση των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων
Γ) Τη μείωση του Δημοσίου τομέα κατά 60.000-100.000 ανθρώπους τα επόμενα 3 χρόνια με τη διαδικασία της κατάργησης ολόκληρων οργανισμών ή οργανικών θέσεων.
Συνταγματικά επιτρέπεται η απόλυση των υπαλλήλων που καταλαμβάνουν αυτές τις θέσεις…

Γιάννης Μηλιός ο Δάσκαλος!Μ​​ε όλες τις ιστορίες υπάρχει ένα θύμα. Τον αναγνωρίζεις από την αρχή, κάτι στη φάτσα του, το στυλ, τον αέρα του, σε προϊδεάζουν ότι ο συγγραφέας τον έχει βάλει εκεί για να πεθάνει νωρίς.
Αν πρόκειται, λ.χ., για θρίλερ σε θερινό κινηματογράφο, μόλις τον καταλάβεις σκύβεις στο αυτί της γυναίκας σου και ψιθυρίζεις: «Αυτόν δεν τον βλέπω να τη βγάζει μέχρι το διάλειμμα».
Η περίπτωση αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι του Γιάννη Μηλιού.
Ποιο διάλειμμα, όμως, πού να το προλάβει ο δόλιος; Η αποτυχία του μόνον με τους όρους των κόμιξ περιγράφεται: ο Μηλιός ήταν μία μεγαλοπρεπής ρουκέτα που εκτοξεύθηκε μέχρι τα δύο μέτρα, έκανε ένα θλιβερό «πλοπ» και καρφώθηκε στο έδαφος…