25.8.14

Blue Monday...

Flunk



Κ.Φ.Ο.Α.



Κατεργάρη, κατεργάρη.
Εμ δεν πληρώνεις τους φόρους σου!
Εμ δεν αποδίδεις τον ΦΠΑ.
Εμ δεν γουστάρεις ΕΝΦΙΑ!
Εμ τα θέλεις όλα δωρεάν!



Και από πάνω μουντζώνεις, βρίζεις, χλευάζεις και τον τσάμπα μάγκα παριστάνεις.
Εγώ κι εσύ δύο κόσμοι διαφορετικοί.
Αλλά εντελώς εχθρικοί!


Άλλο κελεπούρι: Ο κύριος Φώτης Πρόεδρος!



Ειλικρινά σας μιλάω, αυτό το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας με ξεπερνάει.
Δεν μπορώ να το αποδεχθώ με κυνισμό και στωϊκότητα (όπως κάνετε οι περισσότεροι)  και να πω, «τι με νοιάζει εμένα ποιος θάναι πρόεδρος –σάμπως θα επηρεάσει τη ζωή μου ή θα μου λύσει τα οικονομικά μου προβλήματα;»
Δεν μπορώ.




Και είναι πολλά τα χρόνια που δεν μπορώ.
Δεν το καταπίνω, δεν ξέρω γιατί –με ενοχλεί πάρα πολύ.
Θα ήθελα κατ’ αρχήν να ερωτηθώ με δημοψήφισμα αν θέλω Προεδρευόμενη ή Προεδρική Δημοκρατία - όπως ρωτήθηκα αν θέλω Βασιλείς ή Προέδρους της Δημοκρατίας και απάντησα.
Αλλά δεν με ρωτάει κανείς – το μόνο που θέλουν από μένα ως πολίτη είναι να πηγαίνω και να τους ψηφίζω και μετά να κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς κανένα μέτρο, χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό ούτε στο ίδιο το σύνταγμα της χώρας…

Υπάρχουν και χειρότερα…



Ο χουλιγκανισμός των γηπέδων ζει και βασιλεύει, ειδικά σε περιόδους κρίσης, οπότε και ο κόσμος ψάχνει διεξόδους για να απασφαλίσει, και να εκφράσει την οργή του.




Ευτυχώς στη χώρα μας, λίγο εξαιτίας της πλήρους υποβάθμισης του ποδοσφαίρου, λίγο εξαιτίας των πολλών άλλων προβλημάτων που μας απασχολούν, ο χουλιγκανισμός και η βία στα γήπεδα που άλλα χρόνια ήταν κυρίαρχες εκφάνσεις του ποδοσφαίρου μας, σήμερα έχουν μειωθεί.


Η Κερκόπορτα του αντιρατσιστικού.



Ο πρωτόλειος ορισμός της έννοιας «γενοκτονία» διατυπώθηκε από τον πολωνικής καταγωγής επιφανή νομικό και δικαστικό Ράφαελ Λέμκιν, ο οποίος χρησιμοποίησε τον όρο στο βιβλίο του “Axis Rule in Occupied Europe” εν έτει 1944.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1948, ο νεοσυσταθείς τότε ΟΗΕ κατέληξε στην αποσαφήνιση και αποκρυστάλλωση του ορισμού της έννοιας με τη «Σύμβαση για την Αποτροπή και Τιμωρία της Γενοκτονίας».




Σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο νομικό ορισμό της έννοιας, «η γενοκτονία περιλαμβάνει κάθε μία από τις ακόλουθες πράξεις, που διαπράχθηκαν με σκοπό την καταστροφή, μερική ή ολική, μίας εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας: Δολοφονία μελών της, πρόκληση σωματικών ή πνευματικών βλαβών σε μέλη της, εσκεμμένη επιβολή επί της ομάδας συνθηκών ζωής υπολογισμένων να προκαλέσουν την ολική ή μερική καταστροφή της, επιβολή μέτρων με σκοπό την αποτροπή της φυσικής αναπαραγωγής της ομάδας, βίαιη μεταφορά παιδιών της ομάδας σε άλλη ομάδα»…


Τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα… Αλέξη;



Η κεντρική θέση του μεγαλουργήματος του Φρίντριχ φον Χάγιεκ «Ο Δρόμος προς τη Δουλεία» είναι ότι κάθε μορφή κολεκτιβισμού και κεντρικού σχεδιασμού που καταργεί ή ακυρώνει τους μηχανισμούς της αγοράς, οδηγεί νομοτελειακά σε ευρύτερους ελέγχους στην κοινωνία, με τελικό αποτέλεσμα την ολοκληρωτική απώλεια των ελευθεριών των πολιτών.




Το στοιχείο εκείνο του βιβλίου που προσωπικά θεωρούσα το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν προσπαθούσε να εξηγήσει την έλευση του ολοκληρωτισμού ως μία συνομωσία ορισμένων «κακών» ανθρώπων, αλλά ως το νομοτελειακό αποτέλεσμα ενεργειών ανθρώπων που δρούσαν στη βάση των αγαθότερων κινήτρων…


Ισιώστε τις φούστες σας… έρχεται ο Αλέξης!



Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, όπου και παρουσιάζει το πρόγραμμα του για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης.




Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κατάργηση των μνημονίων από τη νέα Βουλή και ανακοινώνει άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα. «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε», τονίζει…