26.5.16

Enola Gay...

Orchestral Manoeuvres in the Dark







Είμαστε και φαινόμαστε (ή αλλιώς: Κυρίτσης ο αμετανόητος)!



Στην τελευταία σελίδα δύο μεγάλων εφημερίδων, των "Νέων" και της "Εφημερίδας των Συντακτών", δημοσιεύτηκαν χθες άρθρα - φιλιππικοί για εμένα.
Με το άρθρο του κ. Δ. Νανούρη «Ένοχα ονόματα» δεν θα ασχοληθώ, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν περιέχει κάποιο επιχείρημα, παρά μόνο μερικά χολερικά λογοπαίγνια που σίγουρα θα έκαναν τον υπογράφοντα κέντρο του ενδιαφέροντος σε οποιοδήποτε πάρτι γενεθλίων γ' Δημοτικού ή εναλλακτικά στην Ομάδα Αλήθειας.




Αντιθέτως, το άρθρο του κ. Μιχάλη Τσιντσίνη στα «Νέα» είναι ενδιαφέρον, διότι καταδεικνύει με αντίστιξη τον πυρήνα της αντίληψης της κατεστημένης δημοσιογραφίας και των νόμιμων ιδιοκτητών του κράτους και των μίντια έναντι των σφετεριστών άπλυτων συριζαίων. Και, δεύτερον, δείχνει την αυτοπαγίδευση των ανθρώπων αυτών σε μια καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δημιούργησαν για να τρομάξουν τα λαϊκά στρώματα, αλλά κατέληξε να φοβίζει τους ίδιους…


Μια, δυο, τρεις… πολλές Ειδομένες!



Ο πόλεμος στην Συρία καλά κρατεί, και μάλιστα από το 2011, κάτι που δεν γνωρίζουν ή παρακάμπτουν τεχνηέντως οι συριζαίοι. Κι αυτό το κάνουν για να δικαιολογήσουν την αθρόα πλημμύρα προσφύγων και λαθρομεταναστών που ζει η Ελλάδα μετά από την μαύρη εκείνη μέρα του Γενάρη του ’15,  που ο Αλέξης μπήκε στο Μαξίμου.



Τότε που την μεταναστευτική πολιτική (εδώ γελάμε) της χώρας μας ανέλαβε η κυρά Τασία της «ΑΝΑΣΑ», η οποία μέσω των ομοϊδεατών της, ΜΚΟ, και λοιπών επαγγελματιών «ανθρωπιστών» έδωσε το πράσινο φως σε όλη την Μέση Ανατολή, στο Μαγκρέμπ, και γενικά όπου γης, ότι «ανοίξαμε και σας περιμένουμε»….

Από την αυταπάτη στο έγκλημα…



Η λογική συνήθως δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο για να ερμηνεύσεις την τρέλα των κυβερνώντων· παρ’ όλα αυτά, βάσει της λογικής, ο υπουργός ο οποίος τη μία μέρα ψηφίζει μια νομοθετική ρύθμιση και, μόλις την επομένη, τη χαρακτηρίζει εγκληματική πράξη, είτε είναι ψυχοπαθής, είτε μας δουλεύει.




Φοβάμαι ότι και τα δύο ισχύουν – και γιατί όχι, αφού και τα δύο είναι θεμιτά. Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, αλλά και του εκλέγειν, δεν προϋποθέτουν πιστοποιητικό ψυχιάτρου (δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν στην Ελλάδα – θα έχανε τα πολιτικά δικαιώματά του το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού), ούτε όμως απαγορεύεται το δούλεμα των ψηφοφόρων από τους πολιτευόμενους…


Καμένα μυαλά…



Υπαρκτός σουρεαλισμός! Για άλλη μια φορά, ο συγκυβερνήτης της χώρας προκαλεί τη νοημοσύνη της κοινωνίας.
Ενώ ο ίδιος ψήφισε όσα ψήφισε την προηγούμενη Κυριακή, ενώ ο ίδιος δεν έβγαλε κιχ και αντιθέτως έλεγε πόσο καλό θα κάνει στην Ελλάδα η φορολογική λαίλαπα και η ίδρυση του υπερταμείου, χθες …θυμήθηκε ότι όσα ψήφισε είναι…. εγκληματικά και …αντισυνταγματικά!
 
Ο Καπετάν Σελέμης!
Θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε και τις απόψεις του πρωθυπουργού περί τούτου.
Τσιμουδιά όμως από το Μέγαρο Μαξίμου. Τσιμουδιά και για τις δηλώσεις του άλλου υπουργού του, του Σπίρτζη, που ενώ μπαίνουν στο υπερταμείο για πώληση οι αστικές συγκοινωνίες, εκείνος βγήκε κι είπε ότι δεν θα αποκρατικοποιηθούν.
Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ό,τι δεν πήραν οι Γερμανοί με τα όπλα, τα πήραν με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!



Η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας έγινε με συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το υπερταμείο υπερψηφίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τους συνοδοιπόρους τους. Ό,τι δεν κατάφεραν οι ξένοι επί Σαμαρά και Βενιζέλου πέρασε με την υποτιθέμενη... αριστερή κυβέρνηση. Για την ιστορία όμως η γερμανική εταιρεία συμβούλων Roland Berger είχε εμπνευστεί πριν από 5 χρόνια το πρόγραμμα Eureka όπου θα μεταφέρονταν σ' ένα ταμείο τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους και θα χρησιμοποιούνταν για την απομείωση του χρέους.



 
Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την εξαγορά του Ταμείου από την ΕΕ καθώς και άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα. Το στέλεχος της RB που ήταν και ο εμπνευστής του σχεδίου, Markus Krall, είχε δηλώσει το 2011 στους Φακέλους, στους Παπαχελά και Παπαδημητρίου: «Δεν υπάρχει πουθενά επιτυχημένο παράδειγμα, όπου μία χώρα με σταθερές ισοτιμίες, και που θέλει αυτή η χώρα να παραμείνει σε αυτές τις σταθερές ισοτιμίες , να έχει απελευθερωθεί από τα χρέη της»…


Οι γύπες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και ο κόφτης…



Ας τελειώνουμε με την υποκρισία και τα προσχήματα είναι το μήνυμα των ιμπεριαλιστών δανειστών, με το οποίο έσπευσε να συμφωνήσει η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων και ο… αριστερός Τσακαλώτος. Αντί να παιδευόμαστε με συνομιλίες, διαπραγματεύσεις και κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που απαιτούν χρόνο και κόπο, φτιάχνουμε έναν αυτόματο μηχανισμό, παραμερίζουμε τη Βουλή (διευκολύνουμε κιόλας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφού δε θα της ζητάμε να υπογράψει μειώσεις μισθών και συντάξεων), υπάγουμε και επισήμως τον υπουργό Οικονομικών στον γενικό διευθυντή της Eurostat και μέσα σ' ένα μήνα ρυθμίζουμε αυτόματα τις δημοσιονομικές αποκλίσεις.


 
Αυτή είναι με απλά λόγια η ουσία του περιβόητου «κόφτη» ή αλλιώς Αυτόματου Μηχανισμού Δημοσιονομικής Προσαρμογής Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης...