27.4.17

Manipulation...

The Black Angels





Fake News και η βιομηχανία της συνωμοσίας…



Ήταν περίπου έντεκα το βράδυ και η γενική εικόνα ως προς τις εκλογές στη Γαλλία είχε πια ξεκαθαρίσει. Όχι ως προς τον πρώτο, τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά ως προς τον δεύτερο και τον τρίτο. Υπήρξε μία πρώτη σύγχυση γύρω στις εξίμισι, όταν η επεξεργασία του δεύτερου κύματος των ψηφοφόρων, αυτών που ψήφισαν μετά το μεσημέρι, είχε ολοκληρωθεί.




Όλοι εκτός Μακρόν συγκέντρωναν εκείνη την ώρα 21%. Έπρεπε να τροφοδοτηθεί η κεντρική δεξαμενή με ψηφοφόρους των αστικών κέντρων για να καταγραφεί η πλήρης εικόνα. Στις 20:30 ώρα Ελλάδας υπήρξε και η πρώτη διόρθωση. Μισή ώρα αργότερα ανακοινωνόταν τα exit polls. Η Μαρίν Λεπέν θα συμμετείχε και με τη βούλα της στατιστικής στο β΄ γύρο...


Διαλέγεις και παίρνεις…



Έβλεπα έναν συνταξιούχο μπάρμπα την τηλεόραση να παραπονιέται που του έκοψαν τη σύνταξη. Όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε τι του έχουν κόψει μέχρι στιγμής, εκείνος είπε 1400 και συνεχίζουμε. Επίσης δήλωσε ότι έχει επιδεινωθεί η ποιότητα της ζωής του και στο ερώτημα τι απ'αυτά που έχει κόψει τον έχει πονέσει περισσότερο, εκείνος είπε ότι δεν μπορεί να βοηθάει τον εγγονό του πια.




Τον άκουγα και προσπαθούσα να καταλάβω τι ακριβώς έχει συμβεί σ'αυτή την κοινωνία και έχει χάσει τα λογικά της. Όταν το κράτος φτάνει να σου κόβει 1400 ευρώ από την σύνταξη σου, προφανώς το αρχικό ποσόν, δε θα ήταν 1500 η 1700 ευρώ. Θα ήταν κάτι πάνω από τις 2700 με 2800. Δηλαδή στην σημερινή Ελλάδα που όλοι οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε με 600 και 700 ευρώ τον μήνα, έχεις ορισμένους μπαρμπάδες που Δεν τους φτάνουν πχ τα 1300 καθαρά, μετά τις μειώσεις, γιατί είχαν συνηθίσει να εισπράττουν 2800!


Αλέξη τολμάς;



Αρνούμαι να δω συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού. Αρνούμαι κατηγορηματικά. Για τον απλό λόγο ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας μου θεωρεί ότι απευθύνεται σε ηλιθίους, δεν εξηγείται αλλιώς.




Άκουσα ότι είπε ότι "τώρα που την γνώρισε προσωπικά είδε ότι είναι πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και τολμά να πει ότι είναι ανοιχτόμυαλη". Ακολούθησε δε ο ύμνος προς τον κ. Σόιμπλε για τον οποίο είπε ότι είναι "πολύ σοβαρός και σεβαστός πολιτικός αντίπαλος"
Συμπέρασμα;  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΖΑ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ…


Οταν σε «φτύνει» ο Πρωθυπουργός…



«Σιγά ρε παιδιά! Και εγώ πήγα διακοπές το Πάσχα και είδα τι γινόταν». Αν αυτό το έλεγες πριν από τρία χρόνια, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα σε κατασπάραζε όπου και αν σε έβρισκε. Δεν θα ήταν διαπίστωση. Θα ήταν ύβρις.




Πριν την Πρώτη Φορά δεν μπορούσες καν να πεις ότι είδες τις ταβέρνες γεμάτες. Διότι τότε είχαμε ανθρωπιστική κρίση. Τώρα τα λέει ο Τσίπρας και δεν ανοίγει μύτη. Αντιθέτως κλείνει, από τη δυσοσμία…