19.7.14

Μικρές Αλήθειες...

Διάφανα Κρίνα.



Ένα μεσημέρι στης ευρωβουλής τα μέρη…



Η ταξιθεσία το έφερε και ο Γιούγκερ καθόταν δύο μέτρα μακριά από τον Φάρατζ. Ο ένας κοίταγε τον άλλον στα μάτια και του έλεγε ωμά, ήρεμα, με κάποιο στυλ και χωρίς σοβαρές εντάσεις φωνής, ότι περίπου ο απέναντι εκπροσωπεί ό,τι πιο απεχθές για την Ευρώπη.



Καθαρές κουβέντες.
Αυτό ήταν το κυριότερο χαρακτηριστικό της διαδικασίας που παρακολούθησα από το θεωρείο του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά την διαδικασία που προηγήθηκε της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Κομισιόν.

Όταν η βλακεία σκοτώνει (Μέρος 2ο).



Η καταστροφή στο Bhopal

3 Δεκεμβρίου 1984, Bhopal, Ινδία, κοντά στις μία το βράδυ.
Μέρος των κατοίκων της περιοχής ξυπνάνε από τρομερή δύσπνοια, τσούξιμο στα μάτια, στομαχόπονο και ξερνώντας κάτι που θύμιζε tikka masala.
Xμ, τους έκατσε βαρύ το βραδινό;



Όχι, και αυτό το ψυλιάστηκαν πιθανότατα και οι ίδιοι, διότι δεν βρίσκεις την πολυτέλεια του βραδινού, πόσο μάλλον tikka masala, αν ζεις σε μια γαμημένη παραγκούπολη.
Αυτό που τους ενόχλησε ήταν ένα αέριο που είχε εξαπλωθεί στην περιοχή, κάποιος την είχε “αμολήσει” πολύ μα πάρα πολύ άσχημα — αν και εδώ που τα λέμε , η λέξη “ενόχληση” είναι μάλλον πολύ “πολιτικά ορθή” για την συγκεκριμένη περίπτωση…


Χάλασε ο γάμος του υιού Παπανδρέου στην Κρήτη.



 Ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του Γιώργου Παπανδρέου, και η Πωλίνα Πατραμάνη δεν παντρεύονται τελικά




Ο γάμος δεν αναβλήθηκε αλλά ακυρώθηκε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο «Σχόλασε ο γάμος! – Δεν τα βρήκαν στα έξοδα του γάμου οι συμπέθεροι ή ασυμφωνία χαρακτήρων;».

Κλασική ελληνική ιστορία…



Τι κι αν είναι μόλις 34;
Γιατρός σε ένα από τα οκτώ νοσοκομεία του Χάρβαρντ, καθηγήτρια στο διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο και με μια σημαντική ανακάλυψη στο χέρι, οδεύει ήδη προς νέες επιτυχίες.



Η Αγγελική Ασημάκη δεν είναι μόνο λαμπρή επιστήμονας.
Είναι κι από τους ανθρώπους που χαίρεσαι να μιλάς μαζί τους.
Ξεκίνησε από την Αθήνα και κατέκτησε τον κόσμο…