30.5.14

I Gotcha...

Joe Tex (1971)






Ζαγοράκης, Κούνεβα, και Χρυσαυγίτες απόστρατοι, αναλαμβάνουν την ενεργειακή μας πολιτική!



(Προ)χθες ο Σαμαράς συναντήθηκε με τον ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ.
Συζήτησαν για θέματα ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, η οποία είναι εξαρτημένη από την Ρωσία (με την οποία οι σχέσεις δεν πάνε και πολύ καλά λόγω Ουκρανίας).
Η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης σχετίζεται και με το φυσικό αέριο που βρέθηκε στην Κύπρο και με τον αγωγό ΤΑΡ και φυσικά εμείς σε αυτά τα θέματα αποκτάμε πλέον κάποιον ρόλο, για να μην πώ σημαντικό ρόλο.




Η συνάντηση Σαμαρά - Ετινγκερ «πήγε καλά» σύμφωνα με τις ανακοινώσεις. Ξέρετε γιατί πήγε καλά η συνάντηση;
Διότι ένα πλήθος κόσμου, Ευρωβουλευτές, διπλωμάτες, στελέχη των ελληνικών ενεργειακών εταιριών, είχαν κάνει επί χρόνια προετοιμασία για να πάει καλά. Επειδή επί χρόνια προωθούσαν την ιδέα της διασύνδεσης των Βορειοευρωπαικών δικτύων με αυτά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δηλαδή Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και με τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κύπρο.


Οι 3 παρεξηγήσεις των εκλογών …



Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Παύλος Τσίμας επέμεινε στις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς-δεξιάς, ορίζοντας πολύ απλά τη διαφορά: «Αν θεωρείς ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι, και δεν πρέπει κιόλας να είναι ίσοι, είσαι δεξιός. Αν θεωρείς ότι όλοι οι ανθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα, είναι γεννημένοι με τις ίδιες δυνατότητες και θα πρέπει η κοινωνία να τους δίνει όσο το δυνατόν ίσες ευκαιρίες, είσαι αριστερός. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή».



Η πρώτη από τις παρεξηγήσεις που ταλάνισαν και αυτή την κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας, που λέγεται εκλογές, έχει να κάνει με την ιδιότυπη ματιά του Έλληνα πάνω στο δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική δικαιοσύνη.


Τι πρέπει να προσέξει ο Σαμαράς …



 Ο Σαμαράς  στήριξε τον Βενιζέλο.
Του έκανε πλάτες με επιλογή ακατάλληλων προσώπων για την τοπική αυτοδιοίκηση.



Του έκανε πλάτες υποσκάπτοντας δικούς του υποψηφίους, του έκανε πλάτες επιτρέποντας του να μπλοκάρει μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια.
Το δυστύχημα είναι πως το παράκανε, και τελικά , θέλοντας να στηρίξει το καταρρέον ΠΑΣΟΚ, υπονόμευσε την ίδια τη ΝΔ…

Περί λαϊκής σοφίας…



Αν βέβαια τολμήσεις να πεις πως ο σοφός, κυρίαρχος και παντοδύναμος λαός για ακόμη μία φορά έχασε την ευκαιρία να επιδείξει κάποια στοιχειώδη σοφία με τις επιλογές του, θα σου πουν πως πάσχεις από σοβαρή έλλειψη πολιτικής ορθότητας, δημοκρατική πενία, καλπάζοντα ελιτισμό και ασεβή γκρίνια προς τη γιορτή της Δημοκρατίας που είναι οι εκλογές.




Επειδή όμως ο ίδιος σοφός, κυρίαρχος και παντοδύναμος λαός την επομένη των εκλογών, όπως και την προηγουμένη, διερρήγνυε τα ιμάτιά του ομνύοντας σε μια καλύτερη ζωή, στη ριζική πλαστική που χρειάζεται ο πολιτικός κόσμος της χώρας, εσύ δικαιούσαι να συνεχίσεις να αναρωτιέσαι για τη σοφία του και να αδιαφορείς αν σε χαρακτηρίζουν ελιτιστή και να σου προσάπτουν έλλειψη πολιτικής ορθότητας.

Καλιγούλας…



Προ Μνημονίου, ο δικομματισμός ήταν ο νικητής καθώς ο κοσμάκης ψήφιζε ελέω Θεού, χρήματος και σοσιαλιστικού βάμματος.
Με την έλευση της Τρόικας, ο ψηφοφόρος ρίχνει τον φάκελο στην κάλπη ελέω όχλου, ψυχαναλύειν και επαναστατικού ζόφου.




Θυμήθηκα ένα χωρίο από την Hannah Arendt, η οποία εξομοιώνει την εξέγερση με το συντηρητικό φράκο του δικαιούχου στα κοινά.
Ουσιαστικά οτιδήποτε φέρει στην πλάτη του την εξέγερση, μεταμφιέζεται αυτοστιγμεί σε αυτοθυματοποιημένο νοικοκυραίο που αναζητεί σταθερότητα, επιδόματα και συνταγματικές αργίες για την στιγμιαία ευδαιμονία μεταξύ φίλων. Τουτέστιν, ο διπολισμός καλά κρατεί, προσμένοντας την εμφάνιση του Γουλιέλμου Γ’.
Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία στα χέρια ενός μύστη που χαλιναγωγεί την επιθυμία, τα πάθη και τις αναγωγές σε λουτρά αίματος.
Η εξέλιξη συνηγορεί στην απλούστευση…


Η προσπάθεια απεξάρτησης της Ευρώπης και η αντίδραση της Ρωσίας.



 “Η Ευρώπη έχει χάσει το τραίνο για την εξασφάλιση μακροχρόνιας προμήθειας ενεργειακών πόρων, καθώς ο αγωγός της Σιβηρίας θα κατευθυνθεί προς ανατολάς”, είπε ο Alexey Miller, πρόεδρος του ενεργειακού ρωσικού γίγαντα Gazprom.



Η πρόσφατη συμφωνία αξίας 400 δισ. δολαρίων εξασφαλίζει για τα επόμενα 30 χρόνια φυσικό αέρια στην Κίνα και είναι μια “μαύρη μέρα για την Ευρώπη”, είπε. Ας μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, πρόσθεσε, ακόμα δεν έχουμε εισχωρήσει στην Ασία και μελλοντικά αυτό θα έχει επιπτώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.