30.5.14

Ζαγοράκης, Κούνεβα, και Χρυσαυγίτες απόστρατοι, αναλαμβάνουν την ενεργειακή μας πολιτική!



(Προ)χθες ο Σαμαράς συναντήθηκε με τον ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ.
Συζήτησαν για θέματα ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, η οποία είναι εξαρτημένη από την Ρωσία (με την οποία οι σχέσεις δεν πάνε και πολύ καλά λόγω Ουκρανίας).
Η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης σχετίζεται και με το φυσικό αέριο που βρέθηκε στην Κύπρο και με τον αγωγό ΤΑΡ και φυσικά εμείς σε αυτά τα θέματα αποκτάμε πλέον κάποιον ρόλο, για να μην πώ σημαντικό ρόλο.




Η συνάντηση Σαμαρά - Ετινγκερ «πήγε καλά» σύμφωνα με τις ανακοινώσεις. Ξέρετε γιατί πήγε καλά η συνάντηση;
Διότι ένα πλήθος κόσμου, Ευρωβουλευτές, διπλωμάτες, στελέχη των ελληνικών ενεργειακών εταιριών, είχαν κάνει επί χρόνια προετοιμασία για να πάει καλά. Επειδή επί χρόνια προωθούσαν την ιδέα της διασύνδεσης των Βορειοευρωπαικών δικτύων με αυτά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δηλαδή Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και με τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κύπρο.



«Όταν μιλούσα στις Βρυξέλες για σύνδεση των Βορειοευρωπαικών δικτύων με αυτά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γελούσαν οι Επίτροποι. Δεν θεωρούσαν ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα πρίν από λίγα χρόνια και τους προκαλούσε γέλιο ο όρος Νοτιοανατολική Ευρώπη» λέει η κυρία Νίκη Τζαβέλα η Ευρωβουλευτής που ασχολήθηκε κυρίως με τα ενεργειακά θέματα – υπήρξε και εισηγήτρια σε πολλές ευρωπαικές επιτροπές για ενεργειακά ζητήματα- επί μια πενταετία που υπηρέτησε στην Ευρωβουλή.
Η κυρία Τζαβέλα ταξιδεύει μεθαύριο όπως μας είπε για τις Βρυξέλες, όπου πάει να μαζέψει τα πράγματα της και να αφήσει το γραφείο της.
Η κυρία Τζαβέλα δεν εκλέγεται Ευρωβουλευτής, αλλά είναι πρώτη επιλαχούσα μετά τον ποδοσφαιριστή Θοδωρή Ζαγοράκη.
Θεωρώντας ώς πιθανότερο ότι ο κ. Ζαγοράκης δεν θα ασχοληθεί με τα ενεργειακά, υποθέτω ότι η παρέμβαση μας στα ενεργειακά ζητήματα στις Βρυξέλες θα είναι πολύ περιορισμένη - αν υπάρξει.

Το ίδιο θα συμβεί και με την παρέμβαση της Ελλάδας, με την ισχύ της χώρας για να μιλάμε πιο ανοικτά, σε όλους τους τομείς αφού μαζί με την κυρία Τζαβέλα φεύγουν από τις Βρυξέλες και άλλοι επιτυχημένοι και δυναμικοί Ευρωβουλευτές με έργο, όπως η Μαριλένα Κοππά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Κώστας Μουσουρούλης και άλλοι.
Φυσικά ουδείς ανατικατάστατος.
Οι περίφημοι αυτοί Ευρωβουλευτές, θα αντικατασταθούν από άλλους, όπως τον κ. Μανώλη Γλέζο, την κυρία Σαφία Σακοράφα, τον κ. Θοδωρή Ζαγοράκη, την κυρία Κωνσταντίνα Κούνεβα, τους στρατηγούς της Χρυσής Αυγής κλπ. Αυτοί θα αναλάβουν να προασπίσουν τα ελληνικά συμφέροντα στις Βρυξέλες, να συνομιλήσουν για όλα τα σημαντικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και οι ενεργειακοί αγωγοί που περνάνε από δέκα χώρες και οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν την ισχύ της Ελλάδας ριζικά.
Ο «σοφός» λαός τους διάλεξε αυτούς, άλλους επειδή τους ξέρει από την τηλεόραση, άλλους επειδή τους συμπαθεί λόγω γραφικότητας, άλλους για να διαμαρτυρηθεί και να εκδικηθεί επειδή ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος του έκοψαν τη σύνταξη.
Και τους έστειλε στις Βρυξέλες να διαπραγματεύονται με τους εταίρους και να εκπροσωπούν τα συμφέροντα του.
Δυστυχώς ο «σοφός» λαός έκοψε τα πόδια του για μια ακόμη φορά με την εμπνευσμένη και ιδιοφυή φυσικά βοήθεια και καθοδήγηση των πολιτικών αρχηγών και των επιτελείων των κομμάτων.
Ας ελπίσουμε ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα περισσώσουν ότι μπορούν από την καταστροφή που προκάλεσαν αλλάζοντας τη λίστα των Ευρωεκλογών με σταυροδοσία – το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορούσαν να κάνουν εις βάρος της διεθνούς εκπροσώπησης χώρας – αξιοποιώντας αυτούς τους πρώην Ευρωβουλευτές με τις γνώσεις και τις επαφές τους σε κάποιες αρμόδιες θέσεις.
Αλλιώς, όλες οι προσπάθειες τους, όλη η εμπειρία του τι σημαίνει Ευρωπαική διοίκηση, όλες τους οι γνώσεις και όλες οι επαφές τους σε ανώτατο διεθνές επίπεδο, θα χαθούν.

Γρηγόρης Νικολόπουλος

1 σχόλιο:

  1. και απο οπως διαβαζει ' τις' εις τα πρακτικα της ευρωβουλης το εργο των αποχωρουντων ευρωβουλευτων ειναι φανταστικον πραγμα που επιβεβαιωνει και οκυριος Καρατζαφερης οπου συμφωνα με τα λεγομενα του καμμια προταση ελληνος δεν υποστηριχθηκε οχι απο τους ευρωπαιους συναδελφους του αλλα και απο τους αλλους Ευρωελληνες των αλλων εχθρικων κομματων

    ΑπάντησηΔιαγραφή