15.5.18

Πώς με αποτέλειωσε ο Κατρούγκαλος…


Σας προειδοποιώ ευθύς εξ’ αρχής ότι η παρακολούθηση συνεντεύξεων του Γιώργου Κατρούγκαλου είναι ζόρικη υπόθεση. Τα επιχειρήματα του αποτελούν μεν πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδή στην πολιτική απατεωνία, εμπεριέχουν όμως και υψηλά ρίσκα.




Δείτε τι έπαθα εγώ για παράδειγμα, όταν χθες βρέθηκα αντιμέτωπος με τον άνθρωπο που έφτιαξε το ασφαλιστικό μας.
Η ερώτηση που του απηύθυνα στην ραδιοφωνική μας συνέντευξη, ήταν απλή:
«Όταν φέρατε τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου, πολλοί από μας φώναζαν ότι θα υπάρξει σφαγή συντάξεων στο τέλος του 2018. Εσείς αντιθέτως μας βεβαιώνατε επιτακτικά, πως όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις των παλιών ασφαλισμένων αλλά ότι από την 1/1/2019 θ’ άρχιζαν να αυξάνονται οι συντάξεις των καινούριων. Τώρα που πάμε για μεγάλες μειώσεις, τι έχετε να πείτε;»


Η Βρετανία κάνει τα στραβά μάτια στη Τουρκία…


Το να φωτογραφίζεσαι πίνοντας  τσάι με την βασίλισσα της Αγγλίας είναι ότι πρέπει, ειδικά αν είσαι ένας αυταρχικός πρόεδρος εν μέσω μιας σκληρής προεκλογικής εκστρατείας.
Έτσι έγινε με τον πρόεδρο Ερντογάν της Τουρκίας, που επισκέφτηκε το Λονδίνο στις 13 Μαίου.




Η επίσκεψη ακολούθησε μια αντιπαράθεση του Τούρκου προέδρου με το εκλογικό σώμα της χώρας του, με τον Ερντογάν να προκαλεί απερίσκεπτα την αντιπολίτευση, πως αν θέλει να παραμερίσει τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να του πουν «αρκετά». Λίγες ώρες μετά, πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριώτες του κατέκλυσαν τα σόσιαλ μίντια με το σύνθημα hashtag #Tamam, δηλαδή αρκετά (στα τούρκικα).
Εν τω μεταξύ η λίρα συνεχίζει τον κατήφορο και το μέλλον της τουρκικής οικονομίας μοιάζει αμφίβολο…